13 Απριλίου 2011

Pilatus


Ανέκαθεν πίστευα πως οι Θεσσαλονικείς ζούνε σε ένα παράλληλο σύμπαν. Αυτό δεν είναι αναγκαστικά κακό! Είναι στιγμές που θα ευχόμουν να μπορούσα να κάνω κι εγώ το ίδιο. Βλέπεις, όσες φορές έχω ανέβει στη συμπρωτεύουσα έχω ανάμικτα συναισθήματα. Όχι βέβαια ότι δεν έχω καλές αναμνήσεις από την πόλη και τους κατοίκους της… το αντίθετο θα έλεγα. Άσε που είναι και όμορφοι παναθεμά τους! Έχω διασκεδάσει πολύ, έχω φάει πολύ από το καλύτερο φαγητό αυτής της χώρας. Όλα πολύ στη Θεσσαλονίκη! Άσε που πρωτοδοκίμασα το αγαπημένο μου γλυκό στο Χατζή (παρότι μου το χάλασε με τα χρόνια!). Σχεδόν σε κάθε επίπεδο η Θεσσαλονίκη μου έχει φερθεί καλά, αν και αρνούμαι ακόμα πεισματικά να κατανοήσω γιατί είναι ερωτική πόλη. Τι το ερωτικό δηλαδή έχει περισσότερο από τα Χανιά ή το Ναύπλιο, πόλεις που προσωπικά μου φαίνονται απείρως πιο ερωτικές και αισθαντικές. Σε όλα καλά με τα καρντάσια, το μόνο που θα τους καταλογίσω είναι το πολιτικό ζήτημα.


Ωστόσο, αυτό το Πάσχα μου επιφύλαξαν το καλύτερο δώρο. Σαν τα kinder έκπληξη ένα πράγμα! Σταύρωσον, σταύρωσον αυτόν! Αλαλάζουν τα πλήθη! Και δίπλα στον οβελία να σου ο Παναγής ο τιμημένος. Το όνομα της Παναγίας… μεγάλη η χάρη της! Αλλά τι να σου κάνει μανίτσα μου και η Παναγία εκεί που είναι; Ασχολίαστη η κακία της δικαιοσύνης που δεν στήριξε το καινοτόμο haircut σε αυτή τη χώρα. Δηλαδή μόνο στο Βοσκόπουλο θα δικαιολογούμε ένα haircut; Σε ταπεινούς ψηφοφόρους απαγορεύεται; Και τι εννοείτε να τον πιάσω να τον σώσω; Τι είναι μαντάμ ο Παναγής; Λείψανα Αγίου σε λαϊκό προσκύνημα; Κι αν κυρία μου πρέπει κι εγώ με τη σειρά μου να αναφωνήσω κάτι… ένεκα ο ενθουσιασμός του πλήθους βλέπεις… θα προτιμήσω το επίκαιρο και γιορτινό… ‘εγώ, νίπτω τας χείρας μου!’.


Δηλαδή τόσο καλή είδηση είχα να ακούσω από τη κυκλοφορία του νέου βιβλίου της Κατερίνας Τσεμπερλίδου…

12 σχόλια:

  1. Αμ έτσι έχουν τα πράγματα.. τα κανές, φάτα τώρα!!! χεχεχεχε!!
    Η αλήθεια είναι ότι εκείνο το τσουρέκι με την κρέμα και το φουλ σιρόπι, ακόμη να το ξεχάσω.. και για πρωινό θα ήταν ότι πρέπει!!! αχχχ!!!
    Καλημέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ να πω 'ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω'!! και κάτι πιο λαϊκό πίσω έχει η αχλάδα την ουρά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αυτο με το ολο θεμα της ερωτικης πολης ειναι στερεοτυπο μωρε. νταξει. κολλαει η ρετσινια σε κατι ετσι απλα. εμεις που ζουμε εδω δεν το καταλαβαινουμε. απλα ισως φταιει που ωρες ωρες γινεται λιγο μελαγχολικη οποτε βγαζει και εναν ερωτισμο εν δυναμει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και για να μείνουμε στο κλίμα, για μια ακόμα φορά τα πλήθη άφησαν ελεύθερο τον Βαραββά και σταύρωσαν τον Ιησού. Στην περίπτωση του Παναγή, μπορεί να μην υπάρξει ανάσταση, υπάρχει όμως ο έτερος αδελφός για να τον αναπληρώσει. Εξίσου φαύλος. Όπως άλλωστε όλα τα κακέκτυπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. παντως αν χασει τη θεση τον βλεπω στο μεσημεριανο μπλα μπλα να τα κρινει ολα
    σιγα μη γλυτωσετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και γω πήρα μεγάλη χαρά όταν το πρωτοάκουσα, αλλά μετά ενημερώθηκα για αυτό που λέει ο apos και προσγειώθηκα στην πραγματικότητα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ηφαιστιωνά μου, ο σοφός λαός (καλά μη το δένεις και κόμπο για το μέσο Έλληνα, αλλά τέλοσπάντων) λέει "ηθελέστα και παθέστα"! Εγώ λέω απλά, ας πρόσεχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φούλη μου, το πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα έχουμε πήξει από τους αναμάρτητους σε κάθε επίπεδο. Εγώ πάντως ως γνήσιος αμαρτωλός...κρατάω και μια πισινή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι να σου πω Βασίλη μου. Εγώ προσωπικά όσες φορές έχω έρθει, ούτε μελαγχολική, ούτε ερωτική την έχω δει...αλλά από την άλλη δεν ζω και εκεί πάνω για να ξέρω...οπότε δεν επιμένω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μα Apos μου δεν είναι το θέμα αν θα γίνουν καλύτερα τα πράγματα, τα οποία προφανώς με έναν αδελφό δεν θα αλλάξουν. Προσωπικά, θεωρώ ότι ακόμα και κάτι τόσο οριακό είναι προτιμητέο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Άσωτε ας γίνει και κορδελιάστρα στην Πεταλούδα και μετά Λαίδη στη θέση της Λαίδης...ποσώς με ενδιαφέρει! Το θέμα είναι ότι κάποιος τον ταρακούνησε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Gay in Evia...δυστυχώς δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ουσία του blogging είναι το σχόλιο! Ποιος θα ήθελε ένα μουγκό ψυχίατρο;