17 Ιουνίου 2011

Αbsurdity

Λοιπόν για να το ξεκαθαρίζουμε… ο Κύκλος της Μεταπολίτευσης έκλεισε τελεσίδικα πριν περίπου ένα έτος. Πάει, μας άφησε χρόνους!

Τους τελευταίους μήνες έχω αγανακτήσει… χωρίς εισαγωγικά! Τις δε τελευταίες δύο μέρες έχω βγει έξω από τα ρούχα μου (και πιστέψτε με, δεν είναι ωραίο θέαμα!). Σύσσωμο το πολιτικό σύστημα, αλλά και η πλειοψηφία της κοινωνίας, απέδειξαν ότι δεν καταλαβαίνουν την τύφλα τους. Η αντιπολίτευση προς πάσα κατεύθυνση έχει επίσημα δηλώσει προεκλογικές εκστρατείες χωρίς να υπάρχει ίχνος προκήρυξης εκλογών, καταλύοντας έτσι κάθε έννοια δημοκρατικού πολιτεύματος. Η κυβέρνηση διχάζεται και ενώ γκαρίζει εναντίον του Παπανδρέου (λες και αυτός είναι το πρόβλημα!), μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. μόνο που δεν βγαίνει να τραγουδήσει: ‘Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό!’, βροντοφωνάζοντας έτσι ότι δεν έχει ιδέα περί κοινωνικών αιτημάτων. Η πλειοψηφία του λαού έξω από το Σύνταγμα, οι εν εισαγωγικά «αγανακτισμένοι», θέλουν εκλογές αρνούμενοι τα χρέη αυτών που ψήφιζαν τόσα χρόνια και προτιμούν αβίαστα μια στάση πληρωμών, αγνοώντας σοκαριστικά τις όποιες συνέπειες για αυτούς και τις οικογένειες τους. Μια κοινωνία σε παράνοια και αποσύνθεση. Εγώ στη μέση να παρατηρώ όσα εξελίσσονται γύρω μου και να μη βρίσκω ανθρώπους, πλην εξαιρέσεων βέβαια, να ταυτιστώ. Η απόλυτη μοναξιά μέσα στο στόμα της τρέλας.

Θες να σου πω τι πιστεύω; Το πρώτο πράγμα που πρέπει πάση θυσία να εξασφαλιστεί είναι η επόμενη δόση. Επίσημα, ρητά, με δεσμεύσεις και άνευ όρων τουλάχιστον από την Ε.Ε. και το IMF, γιατί πολιτική με φήμες του Reuters και κλανιές… ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ! Έπειτα, αφού εξασφαλίσουμε τον κώλο μας που είχαμε εκτεθειμένο συλλογικά και ενσυνείδητα τόσα χρόνια ως άλλες πορνοστάρ, να πάμε σε εκλογές. Δεν ξέρω τι αποτέλεσμα θα φέρουν αυτές οι εκλογές, το ομολογώ! Δεν γνωρίζω καν κι εγώ τι θα ψηφίσω, μιας και πλέον το πολιτικό σύστημα με έχει αηδιάσει τόσο σε κυβερνητικό, όσο και σε αντιπολιτευτικό επίπεδο. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η βαθιά μου πίστη στη Δημοκρατία, το επιτάσσει.

Κακά τα ψέματα ο Γιώργος βγήκε με ένα σύνθημα που του γύρισε boomerang, του τύπου ‘άλλον μας έταξες και άλλον μας έβαλες’. Αν σέβεται τον εαυτό του, οφείλει να εξασφαλίσει πρωτίστως την αποφυγή μιας ενδεχόμενης στάσης πληρωμών και μετά να δώσει το λόγο στο λαό. Αυτόν τον ηλίθιο λαό που δεν θα κάνει καμιά αλλαγή, αλλά όπως είπε κάποιος… Δημοκρατία σημαίνει ακόμα και δικαίωμα στην αυτοκτονία! Προσωπικά δεν σκοπεύω να μείνω και να επιλέξω την αυτοχειρία, αλλά το τι θα κάνω από εκεί και πέρα είναι αποκλειστικά προσωπικό μου θέμα.

Η Μεταπολίτευση μπορεί να έχει κλείσει, αλλά ο ίδιος ο ελληνικός λαός και οι πολιτικοί που αυτός εκλέγει μένουν απαράλλακτοι. Μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά δεν είμαι καθόλου πλέον αισιόδοξος…

22 σχόλια:

  1. αυτό που κρατάω από το συγκεκριμένο ποστ (σε κάποια σημεία του οποίου συμφωνώ και σε άλλα διαφωνώ) είναι το εξής: ΗΡΘΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!!!ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ (εσένα εννοώ, που ήσουν πάντα η φωνή του οπτιμισμού και μας εμψύχωνες) ΕΓΙΝΕ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα!!!
    Στην αυτοκτονία; Αποκλείεται! Γιατί να μην είσαι αισιόδοξος; Αγαπητέ μου Zero αλήθεια σου λέω, προτιμώ να μην παρακολουθώ τίποτα και να με βρίσκουν έκπληκτο όταν έρχονται, και τότε επαναπροσδιορίζω την αισιοδοξία μου με τα νέα δεδομένα, τώρα αν φτάσουμε σε σημείο που να μην πάει άλλο, τι να πω.. θα δούμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσο και να προσπαθούμε να τον καλύψουμε, είναι γεγονός...άλλον μας έταξε και άλλον μας έβαλε...και τσούζει!!!έλεος, μέχρι πότε,ξέρω τι θα πεις (από τώρα τσινάς);;
    Καλημέρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πάει τον χάσαμε και αυτόν τον αισιόδοξο
    καλημέρα με χαμόγελο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσο αρνούμαστε να δούμε την συνευθύνη μας στην πολιτική κατάσταση της χώρας τόσο θα εκλέγονται άνθρωποι της ιδιας κοπιάς. Πες με τρελλό αλλά αν βάλει ο Βουλγαράκης για βουλευτής νομίζω ότι θα πάρει περισσότερους ψήφους από πριν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι μόνοι αισιόδοξοι φαίνεται πώς είναι τα μέλη του ΠΑΣΟΚ... σήμερα μέσα στα γέλια και στια χαρές ήταν όλοι τους. Εν τω μεταξύ ο άλλος - ο ΓΑΠ ντε - ετοιμάζει πάλι τις βαλίτσες του για ταξιδάκι αναψυχής στις Βρυξέλλες, γιατί για ουσιαστικό λόγο δεν πάει. Γιατί όπως διαβάζω: "...από τον οποίο προσδοκάται μια νέα δυναμική στη μεταρρυθμιστική πορεία της ελληνικής οικονομίας, αλλά και εκτόνωση των αντιδράσεων στο εσωτερικό της χώρας..."
    Κατάλαβες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κοίτα, προσωπικά δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα αλλάξει κάτι. Σχεδόν όλους εξυπηρετεί το υπάρχον σύστημα είτε μας αρέσει είτε όχι. Η μαλακία δεν είναι ότι είμαστε στο ευρώ, η μαλακία είναι ότι μπήκαμε στο ευρώ γαμώ το σπίτι τους.

    Περαστικά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Με χτυπάς τα νεύρα αμα γράφεις για πολιτική!
    Αη σώνε μωρή!

    :-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο προλαλήσας "Θράσος" με κάλυψε απόλυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οταν πριν καιρο ειχα πει οτι, ειναι απαραδεκτο η Ελλαδα να εχει σχεδον οσους βουλευτες εχει η Αμερικη, η οποια εχει 300 εκατομυρια πληθυσμο, καποιος μου ετριψε στη μουρη οτι... "οσο πιο πολλους εκπροσωπους εχει ο λαος στη βουλη, τοσο καλυτερα τα αποτελεσματα για τον κοσμο"...
    Αναρωτιεμαι αν ακομα το πιστευει αυτο που ειπε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κατά βάθος είμαστε pop λαός. Μας αρέσει να τραγουδάμε το Oops, I did it again.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Giorgio...μπορεί να είμαι αισιόδοξος, αλλά δεν παύω να είμαι κιόλας και ρεαλιστής. Κάτι που στις μέρες μας γενικώς λείπει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ηφαιστίωνα, συγνώμη που θα διαφωνήσω, αλλά ποτέ δεν ήμουν αυτής της οπτικής περί των πραγμάτων. Θέλω η αισιοδοξία μου να είναι πάντα επικαιροποιημένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φούλη μου, τι να έπρεπε να περιμένω για να τσινίσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το έχω πει ξανά Περσέα μου, η αισιοδοξία δεν φεύγει τόσο εύκολα. Ό,τι και να γίνει, η ελπίδα είναι το πιο σημαντικό εφόδιο. Δεν σκοπεύω σε καμιά περίπτωση να την χάσω...απλά την αναπροσαρμόζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θράσο μου, θα συμφωνήσω 100%. Είναι έκδηλο ότι ο Έλληνας δεν διαθέτει καθόλου αυτοκριτική ικανότητα. Ούτε στον καναπέ του, ούτε στο γραφείο του, ούτε στην πλατεία...και σαφώς και αναμενόμενο ούτε στην Βουλή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το μόνο που καταλαβαίνω Turi μου είναι πως σημαντικές αποφάσεις θυσιάζονται στο βωμό της μικροπολιτικης. Κι αυτό αφορά τόσο τους βουλευτές, όσο και τον λαό τον ίδιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Elf διαφωνώ κάθετα, οριζόντια και διαγώνια. Το ευρώ έχει αποδείξει ότι προσωπικά μας έσωσε σε διάφορες στιγμές. Θα συμφωνήσω βέβαια ότι η νομισματική ένωση είναι εξαιρετικά προβληματική χωρίς ουσιαστική πολιτική και οικονομική ένωση, αλλά μέχρι εκεί. Σε όλα τα άλλα έχω σαφώς αντίθετη γνώμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Aunt Donna δε νομίζω ότι σε μια τέτοια περίοδο μπορώ να μη σχολιάζω. Δέστο και σαν μια προσωπική ψυχανάλυση. Στο ψυχολόγο έτσι κι αλλιώς δεν λες μόνο ό,τι αρέσει σε αυτόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ephemeron, ούτε νομίζω, όμως, ότι αν μειώσουμε τους βουλευτές αύριο σε 100 θα αλλάξουν ως εκ θαύματος τα πράγματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δάσκαλε και το Baby hit me one more time μη σου πω...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ουσία του blogging είναι το σχόλιο! Ποιος θα ήθελε ένα μουγκό ψυχίατρο;