7 Οκτωβρίου 2011

Chill


Η ζέστη που με καλωσόρισε αρχικά έδωσε τη θέση της στο ελαφρύ κρύο, αυτό που οι Άγγλοι θα ονόμαζαν chill. Μαζί, σχεδόν χέρι-χέρι, πάει η καταχνιά που αφήνει, βέβαια, τον ήλιο να κάνει την εμφάνισή του που και που. Καμιά φορά δειλά μπορώ να τον διακρίνω πίσω από κάνα δέντρο, ένα μεγάλο σύννεφο που κινείται με διαολεμένη ταχύτητα ή τελοσπάντων… γενικά. Ευτυχώς το ‘σπίτι’ μου είναι φτιαγμένο έτσι ώστε επιτρέπει τη βέλτιστη διαχείριση του έστω και ελάχιστου φωτός.

Ένα πράγμα που σταδιακά μισώ όλο και περισσότερο είναι η πρωινή ποδηλασία για τη δουλειά, η οποία μπορεί να είναι σχετικά σύντομη για τα δεδομένα της Αθήνας, αλλά είναι αρκετή ώστε να σε ξυρίζει, όχι με έναν ιδιαίτερα ευχάριστο τρόπο. Μόνο θετικό πως πλέον δεν είμαι νυσταγμένος τις πρώτες πρωινές ώρες στη δουλειά, όπως άλλοτε. Να είναι καλά το αεράκι που φέρνει ο ποταμός.

Είναι στιγμές που θεωρώ ότι το επόμενο σαββατοκύριακο θα γυρίσω στο σπίτι στην Αθήνα και θα μαζευτώ με τα αγαπημένα μου πρόσωπα, κάτι που βέβαια γρήγορα εξανεμίζεται, όπως και κάθε άλλη παρόμοια σκέψη. Τελικά, το μόνο που με περιμένει πίσω στο ‘σπίτι’ είναι ένα φλιτζάνι τσάι και ένα fire alarm που το έχει βάλει σκοπό να χτυπάει μόνιμα και με το παραμικρό.  

Νομίζω ότι προς το παρόν, αυτή είναι η λέξη που μπορεί να περιγράψει ακριβώς την καθημερινότητά μου… Chill! Υποσημείωση ήσσονος σημασίας σε όλα αυτά, το βραδινό τσιγάρο που βγαίνω να κάνω στο πεζοδρόμιο… σαν πουτάνα χωρίς ίχνος από πελάτες.   

20 σχόλια:

  1. Καλά έχω πεθάνει με την τελευταία πρόταση....σε φαντάζομαι....χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλήθεια δεν έχεις σκοπό να γυρίσεις σύντομα; Πιάνει τον καπνό του τσιγάρου το fire alarm???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορεί να μην είναι το επόμενο σαββατοκύριακο που θα γυρίσεις σπίτι σου και στους ανθρώπους που αγαπάς αλλά θα έρθει...και στο μεταξύ θα έρθουν και αυτοί...

    Enjoy the Chill που σε κάνει να νιώθεις ζωντανός, κάνε αυτό που διάλεξες όσο καλύτερα μπορείς και σκέψου πόσο τυχερός είσαι που έχεις ανθρώπους που σε αγαπάν και σε περιμένουν.
    End

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δεν γινεται, πρεπει να φερω και γω το ποδηλατο. μου λειπει :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί καπνίζεις έξω; δεν φοβάσαι μην στην πέσει κάνας νταβατζής,όχι τιποτ άλλο τι ευρα θα του δώσεις;;
    Βρες και καμιά δουλειά για μας, αν και εχω τα κονέ μου κάπου εκεί στο Λέστερ..
    Καλά να περνάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν εβαζες προφυλακτικό στο fire detector? Εγώ αυτό είχα κάνει και δούλευε μια χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Giorgio και με το τσιγάρο στο χέρι να λέω..."για περάστε, για περάστε"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ηφαιστίωνα...καλέ ποιου τσιγάρου; Στο σπίτι απαγορεύεται και το σέβομαι απόλυτα. Το heat alarm, γιατί τελικά περί αυτού πρόκειται, πιάνει και αυγό που βράζω. χαχαχα!!

    Η επιστροφή θα αργήσει λίγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. G4George, δεν είναι στο χέρι μου. Μεταξύ μας, όμως, το προτιμότερο θα ήταν κάποιος να μου έρθει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Στο τελευταίο Μιχάλη μου, έχεις απόλυτο δίκιο, και νιώθω πολύ τυχερός, αυτό είναι αλήθεια. Καλωσήρθες επίσης στο τσαρδί μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και βέβαια να το φέρεις. Είναι τρομερή ευκολία αν δεν έχεις άλλο μέσο. Να το φέρεις πού btw;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φούλη μου που να μου την πέσει νταβατζής; Έξω από το σπίτι δεν περνάει ούτε χελώνα, που λέει ο λόγος! χαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να είναι καλά το Golum και μου το φρόντισε και αυτό. Saint Golum θα την κάνω...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. οκ... δεν ξέρω αν φταίει ο καιρός, δεν γενικά να φταίει το πόστ σου, δεν ξέρω αν φταίει η παροιμοίωση στο τέλος η οποία μου άρεσε πάρα πολύ, με γέμισες μελαγχολία...
    αλλά ξέρεις? από εκείνη την γλυκιά μελαγχολία που σε κάνει να χαμογελάς... και μια ζεστασιά... ίσως γιατί έχεις τελικά πολλά να σε περιμένουν στο σπίτι και όχι μόνο τσάι και το fire alarm..

    Φιλί Διαμαντένιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. θα αρχίσω και πάλι μαθήματα πλεξίματος με την κοντή (ή τις κοντές!) και θα σιάξουμε ολες μαζί ενα κασκολ να σου στείλουμε να ζεσταίνεσαι όταν βγαίνεις για τσιγάρο...εκτός αν το καθυστερήσουμε τόσο πολύ που στο τέλος μπορεί να βαρεθείς να περιμένεις και να κόψεις και το κάπνισμα. Την ίδια στιγμή σκέφτομαι οτι όταν εσυ είσαι Out Που κάνει chill ίσως στην πραγματικότητα να κάνεις και chill out...huh?! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι άλλο καλέ να με περιμένει στο σπίτι; Σκόρο δεν έχω στο ορκίζομαι! Από σκόνη δε, το έγλυψα το Σάββατο...!!! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μαρή Ψηλή...θα κάνετε ΟΛΕΣ μαζί ένα κασκόλ; Μέχρι να το τελειώσετε θα έχει σωθεί ο καπνός της υφηλίου..!!! Αλλά στα λογοπαίγνια είσαι μανούλα...χαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ουσία του blogging είναι το σχόλιο! Ποιος θα ήθελε ένα μουγκό ψυχίατρο;