29 Οκτωβρίου 2011

Demo-suic


Παλιότερα, με έπαιρναν φίλοι από το εξωτερικό και με ρωτούσαν έντρομοι για την κατάσταση στην Ελλάδα. Η αλήθεια είναι πως συνήθως γελούσα και έπειτα τους καθησύχαζα ότι όλα είναι πιο ήρεμα από τον τρόπο που τους παρουσιάζονται εκεί. Ενίοτε – αν όχι πάντα – τους θεωρούσα και υπερβολικούς. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι πλέον βρίσκομαι στη θέση τους και παλεύω να μη σχηματίσω τις ίδιες ακριβώς ανησυχίες. Δες πως τα φέρνει η ζωή! Προς το παρόν κρατιέμαι…

Εδώ πάλι αδυνατούν να καταλάβουν θεμελιακά πράγματα της ελληνικής πραγματικότητας. Βλέπεις η ανισότητα υπάρχει και στη Γηραιά Αλβιόνα, αλλά ο τόσο έντονος και γενικευμένος δυϊσμός της ελληνικής πραγματικότητας αποτελεί κάτι που το κεφάλι τους απλά δεν μπορεί να χωρέσει. Πρέπει να ομολογήσω ότι δυσκολεύομαι ακόμα και να τους εξηγήσω πράγματα που στο μέσο Έλληνα είναι αυτονόητα. Η απάντησή τους στυγνή… δουλέψτε!

Παρατηρούσα, χωρίς ίχνος έκπληξης, τα γεγονότα στις φετινές παρελάσεις. Τελικά είμαστε το τελευταίο δείγμα Σταλινισμού στον κόσμο. Σε ένα θεσμό που πλέον δεν τιμά κανέναν, πολιτικοί εμφανίζονται να τιμούν το τίποτα, μαθητές να κάνουν μια ομοιόμορφη πασαρέλα, καραβανάδες να καυλώνουν με την επίδειξη της δήθεν δύναμης τους, κόσμος να συρρέει για να συνεχίσει το χθεσινό κουτσομπολιό στη ρούγα και λεφτά να σκορπίζονται αφειδώς και κυρίως… πανηγυρικά! Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο από όλα αυτά. Ενδεχομένως όλα!

Το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας λειψό, φανερώνοντας χωρίς φόβο και πάθος ότι η επαφή του με την πραγματικότητα είναι πρακτικώς μηδενική. Από την άλλη δεν συμμερίζομαι κι αυτή τη μορφή διαμαρτυρίας. Πες ότι η πολιτική μου ορθότητα δεν την επιτάσσει. Εν ανάγκη λιθοβόλησε με! Ενώ δεν θέλω καν να αναφερθώ στην ελεεινή φάρα των εντεταλμένων δημοσιογράφων.

Δεν θα μπω στην ευτελή διαδικασία να ρίξω κάπου τις ευθύνες, οι οποίες είναι αναμφίβολα συλλογικές. Θα προσφύγω, όμως, σε κάτι που έχω πει και παλιότερα: «Στη Δημοκρατία (ατελές πολίτευμα κατά Αριστοτέλη, μην το λησμονούμε) ο λαός έχει ακόμα και το δικαίωμα στην αυτοκτονία». Αν θέλουμε να λεγόμαστε ουσιαστική Δημοκρατία, τότε πρέπει να του το δώσουμε…

17 σχόλια:

  1. δε μαρεσε αυτό που έγινε στις παρελάσεις, θα το καταλάβαινα αν ήταν αυθόρμητο κι όχι μεθοδευμένο από ακραία στοιχεια αριστεράς και δεξιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ ασωτος ότι δηλαδή τα ακραία αριστερά και δεξιά στοιχεία ευθύνονται....μπράβο τους πάντως...δηλαδή οι αναρχικοί και το ΛΑΟΣ στις επόμενες εκλογές θα πιάσουν 90%...

    για να σοβαρευτούμε λοιπόν...εγώ θα μείνω σε ένα σημείο...στην ΠΟΙΑ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εχω ειλικρινά χάσει την όρεξή μου να σχολιάσω οτιδήποτε από όλα όσα συμβαίνουν γύρω μου. Νιώθω ότι ζούμε τις τελευταίες μέρες της πομπηίας, αλλά ακόμα και η λάβα έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά κ αρνείται να ασχοληθεί σοβαρά μαζί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άσωτε μου, αν υποψιαστώ ότι ο sexy Alexis και η Χρυσή Αυγή έχουν τόσο μεγάλη δύναμη πανελλαδικά, τότε αδυνατώ να καταλάβω γιατί το ΣΥΡΙΖΑ παλεύει με το 3% σε κάθε εκλογική διαμάχη.

    υ.γ. Φιλική συμβουλή...κόψε την πολύ τηλεόραση και κυρίως τον Πάσχο Μανδραβέλη...χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Giorgio, αν θες να μιλήσουμε σοβαρά, η δημοκρατία με την όποια μορφή της έφτασαν την κατάσταση εδώ. Επιμένω ξανά, κανείς δεν είπε ότι η Δημοκρατία είναι το τελειότερο πολίτευμα. Αλλά άπαξ και από το 1974 και μετά αποφασίσαμε ότι αυτή θέλουμε, τότε οφείλουμε να την τιμήσουμε με ευθύνη! Αν στο μεταξύ έχουμε αποφασίσει μια κάποιου άλλου είδους μορφή πολιτεύματος ή πολιτικής οργάνωσης...ας με ενημερώσει κάποιος σχετικώς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Apos λατρεύω τον παραλληλισμό σου και θα έλεγα ότι μάλλον συμφωνώ απόλυτα. Το θέμα είναι ότι κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσουμε είτε εμείς να βάλουμε μπρος...είτε η λάβα να κάνει τη δουλειά που η φύση της επιτάσσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και δεν κάνει η λάβα τη δουλειά της να τελειώνουμε, καλύτερη θα είναι από αυτήν που μας επιβάλουν,στην ανάγκη λέω να πέσω σε συνεχή χειμερία νάρκη και να ξυπνήσω το 2027 αν δεν ψοφήσω στον ύπνο μου..
    Εδώ πάντως χαρήκαμε την παρέλαση χωρίς κάφρους πολιτικούς και ευτράπελα
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φούλη μου, δεν ξέρω αν θα είναι καλύτερη από αυτή που ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να μας επιβάλλουν, αλλά αυτό πλέον νομίζω ότι δεν έχει καν αξία.

    Χαίρομαι που την χαρήκατε, αν και ομολογουμένως αδυνατώ να κατανοήσω και να συμμεριστώ πως κάποιος μπορεί να χαρεί μια παρέλαση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προεκτείνοντας την σκέψιν του apos, πιστεύω ότι πρέπει και εμείς να κάνουμε ότι και οι αρχαίοι κάτοικοι της Πομπηίας: πολύ σεξ.
    Ίσως έτσι ξεθολώσει λίγο το μάτι μας και αρχίσουμε να παίρνουμε στα σοβαρά την πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μεγαλειότατε ήσασταν και στην Πομπηία; Εσείς και ο Forest Gump τόσο καλό timing τελοσπάντων...

    Μια ερώτηση...ο Έλληνας πότε πήρε σοβαρά την Πολιτική; Δοκώ πως ανέκαθεν είχαν μια επιπόλαιη θα έλεγα σχέση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Περάστε κόσμε και πάρτε και κάνα νησάκι!!!
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δημοκρατιά δεν είναι κανά ομόλογο να την πουλήσεις και αν δεν σου κάτσει να την κουρεύεις. Ό,τι και να πω εγώ θα 'ναι λίγο, εσείς που τα ζείτε από πρώτο χέρι ξέρετε καλύτερα αλλά δεν θα αργήσουμε να τα μάθουμε και εμείς.

    Εύχομαι μια μέρα να ρωτάω και εγώ τι κάνει η Κύπρος. Ξέρω, be careful what you're wishing αλλά νομίζω θα χαρώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η δημοκρατία απέτυχε οικτρά. Δεν καταλαβαίνω την λύσσα ορισμένων να εφευρίσκουν στοιχεία για την διαιώνισή της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πόσο πάει ένα νησί αλήθεια βρε Ηφαιστίωνα. Να πάρω κανένα. Όχι κάνα μεγάλο...να μπορώ να το φέρνω βόλτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Βασικά στη σειρά είσαστε και εσείς, αλλά σας σώζει πρώτον ότι στην ουρά είναι άλλοι και δεύτερον ένα εξαιρετικά καλό πρόγραμμα για ευαίσθητα που έχετε βάλει στο "πλυντήριο".

    Έπειτα πρόσεχε όντως τι εύχεσαι. Μη νομίζεις ότι έξω είναι όλα εύκολα και ρόδινα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν ξέρω, αλλά θα σε ενημερώσω, άκουσα θα τα δίνουν κοψοχρονιά, θα πάρω και εγώ ένα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ουσία του blogging είναι το σχόλιο! Ποιος θα ήθελε ένα μουγκό ψυχίατρο;