18 Οκτωβρίου 2011

Rain-sound


Χθες άκουσα τη βροχή, λέει το τραγούδι. Έχει φωνή η βροχή; Αυτός ο ήχος που κάνει όταν πέφτει πάνω σε μια επιφάνεια, έχει νόημα; Τι θέλει να λέει; 

Σήμερα γυρίζοντας από τη δουλειά, σταμάτησα να πάρω μια ζεστή σοκολάτα. Συνειδητοποίησα ότι το να οδηγείς με το ένα χέρι, δεν είναι τελικά και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, ειδικά αν έχεις να το κάνεις από τα μικράτα σου. Λίγο πριν φτάσω στο σπίτι, καταμεσής του γειτονικού πάρκου, σταμάτησα και ξεπέζεψα, λες και το ποδήλατο είναι άλογο, ίσως σαν εκείνο που αντίκρισα άξαφνος να περνάει έξω από το σπίτι μου την Κυριακή. Κάτω από κάτι που έμοιαζε με βελανιδιά έβγαλα και έστριψα ένα τσιγάρο. Θες το παρατεταμένο πράσινο, θες το ποτάμι, θα ήθελα ειλικρινά εκείνη τη στιγμή να έβρεχε. Δεν με ένοιαζε αν θα βρεχόμουν, αν θα κρύωνα και θα έπεφτα μετά στο κρεβάτι, ήθελα απλά να βρέχει, και εγώ να κάνω ένα τσιγάρο κάτω από την προστασία του μεγάλου δέντρου.

Έχει περάσει κάπως ο καιρός, αλλά για έναν άνθρωπο που ζει μέσα από την τριβή με άλλους ανθρώπους είναι εξαιρετικά δύσκολο αυτό το εγχείρημα. Απλά σήμερα, σαν γνήσιο μοναχοπαίδι, ήθελα να ακούσω τη βροχή. Ίσως για να αφουγκραστώ τον καιρό που μάθαινα ότι έχει η Αθήνα. Τελικά, όμως, δεν μου έκανε τη χάρη

6 σχόλια:

  1. Ευκαιρία να γράψεις βιβλίο...σου βγαίνει...εδώ γράφουν άλλοι και άλλοι (μην το ανοίξω...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λογικά θα έρθουν και εκεί οι βροχές! Ειδικά εκεί που ακούμε συνέχεια για μουντό καιρό! Σε νιώθω εν μέρει, αυτό το συναίσθημα που δεν θες τίποτα άλλο εκείνη στιγμή παρά κάτι να σε χαλαρώσει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eίναι δύσκολο το ποδήλατο με το ένα χέρι, ρώτα και μένα να σου πω.
    Εξαιρετικό το τραγούδι, προς στιγμή ανησύχησα ότι ο Ισπανός θα τα έλεγε αγγλικά και θα τα έκανε πιο μούσκεμα και από τη βροχή που δεν έπεσε.
    Μην ανησυχείς για τη βροχή. Θα πέσει.
    Και αν ο Ισπανός στο τραγούδι λέει: «y no estabas tú», μην ανησυχείς ούτε και για αυτό.

    (για το βιβλίο, συμφωνώ. Δεν θα το ανοίξω...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Giorgio...να κάνω καλύτερα ταινία και να πάω Λος Άντζελες, Κάνες και Βενετία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ηφαιστίωνα, ενώ είμαι εξαιρετικά χαλαρός, γιατί το περιβάλλον βοηθάει σε αυτό...κάτι με τσιτώνει τελικά! Μπορεί αυτή η έλλειψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το παρατήρησα Apos...ή μάλλον το θυμήθηκα, για να ακριβολογώ!

    Μεταξύ μας, ξέρω πολύ καλά ότι όταν θα πέσει, θα αρχίσω να γκρινιάζω. Στο υπογράφω από τώρα, ως γνήσιο μοναχοπαίδι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ουσία του blogging είναι το σχόλιο! Ποιος θα ήθελε ένα μουγκό ψυχίατρο;