19 Ιουλίου 2012

Αθήνα


Η σχέση μου με αυτή την πόλη είναι παράξενη. Μιλάω προφανώς για την Αθήνα, μία είναι έτσι κι αλλιώς η πόλη-γκόμενα μου. Πλέον θαρρώ από τις λίγες γυναικείες υπάρξεις που μου ασκoύν μια τέτοιου είδους παράξενη έλξη.

Περνώντας με το ταξί γύρω στις 5 τα ξημερώματα παραδεχόμουν πως θα ήμουν σε πολύ δύσκολη θέση αν ήθελα να πείσω έναν ξένο για το κατά πόσο αυτή η πόλη είναι όμορφη. Αντικειμενικά πρόκειται για μια πολύ άσχημη τύπισσα που όσο περνά ο καιρός μπαταλεύει. Οι συνθήκες δεν τη βοηθάνε ιδιαίτερα είναι η αλήθεια για να καλλωπιστεί, αφού σαν μια πουτάνα της Σόλωνος αφήνει να περνούν από πάνω της κάθε λογής καημένοι που δεν τη σέβονται διόλου. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι δε νταβατζήδες της είναι του χειρίστου είδους. Εγώ, βέβαια, σαν φέρελπις και ιδεαλιστής νέος βλέπω πίσω από την επιφανειακή ασχήμια της και αναγνωρίζω ένα χαρακτήρα που όμοιός του δεν έχω καταφέρει μέχρι τώρα να βρω αλλού. Πιστεύω σε αυτή τη «Βασούλα», η οποία έχει τη δύναμη να περάσει κάθε κατάχρηση από τις όποιες «Βάσεις». Από την άλλη μπορεί να τα βλέπω όλα έτσι γιατί μαζί της ξεπαρθενεύτηκα!

Το θέμα είναι ένα. Όσο άσχημη και να φαίνεται - ή και να είναι στην πραγματικότητα - κάνει η πουτάνα το καλύτερο κρεβάτι, στο οποίο συναντώ πάντα τα πιο αγαπημένα μου άτομα…κάπου σε έναν καφέ στην Πλατεία Εξαρχείων…

16 σχόλια:

  1. χεχεχε δεν μας χαλάει καθόλου η μπατάλω η Αθήνα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απόλαυσε το κρεβάτι της με όσα άτομα εσύ θέλεις...
    Καλή σου μέρα, καλώς ηρθες "ξένε"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αθήνα, η αιώνια αγαπημένη

    Όταν πριν χρόνια είχα ξενιταυτεί σε πόλη πανέμορφη, νομίζω μια από τις ωραιότερες της Ευρώπης, δεν έβλεπα την ώρα να γυρίσω πίσω! Η Αθήνα δεν είναι άσχημη, η Θήβα είναι άσχημη, η Αθήνα έχει αυτό που λέμε personality, όπου κι αν πας, ό,τι κι αν κάνεις. Η Αθήνα ναι, είναι η πιο γλυκιά ερωμένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειλικρινά Tremens μου δεν ξέρω τελικά αν η πόλη αυτή είναι όντως όμορφη ή απλά εγώ τη βλέπω όμορφη. Βέβαια αν το καλοσκεφτείς ελάχιστη σημασία έχει..

      Διαγραφή
  4. Εκεί που έχει κανείς τις πιο έντονες του αναμνήσεις εκεί είναι και πιο όμορφα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ben Provis νομίζω ότι κι εγώ τείνω σε αυτή ακριβώς την άποψη...και κάπως έτσι σε ανέφερα και σε μια προσωπική συζήτηση με μια θεία πάνω σε αυτό το θέμα!

      Διαγραφή
  5. Κράτα πρόχειρο και αυτό το στίχο τώρα που τον θυμήθηκα: my home is where the heart is, sweet to surrender to you only....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Apos σωστό και αυτό! Λες να αλλάξω αγαπημένη αν "my heart" πάει αλλού;

      Διαγραφή
  6. η αθηνα είναι όμορφη , τα βραδια ,
    τα εξαρχεια το κεντρο όλα είναι ομορφα, αρκεί να μπορείς να το νιώσεις
    μου λείπει η αθηνα ακόμη και δω στο νησι, κάποιες γωνιες η παρέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσωτε σε πολλούς από εμάς τους αθεράπευτα ερωτευμένους μαζί της λείπει...

      Διαγραφή
  7. χμμμ, η Αθήνα δεν μου μιλάει, δεν μιλάμε την ίδια γλωσσα. Είμαι εντελώς εναντίον της πορνείας οποτε δεν μπορώ να την δω ως πόρνη...Χμμμ, η Αθήνα είναι καλή για ένα πράγμα, τις Αναχωρήσεις στο Ελ. Βενιζέλ... Έχει νόστιμα σουβλάκια και ευτυχώς Starbucks. Έχει και ωραία γκομενάκια - δεν ξέρω για τα Εξάρχεια, αμφιβάλλω αν έχουν ακούσει ποτέ για Gillette Fusion ProGlide, δεν μπορώ να εκφέρω αποψη. No Gillette, no comment... Αλλά κατα τα άλλα, δεν μπορώ να καταλάβω που την βρίσκεις τόση ποίηση σε μια τόσο άσχημη επαρχία. Μήπως τελικά αγαπάμε το μέρος που ερωτευόμαστε...? Πιστεύεις οτί ισώς εκεί να οφείλεται το γιατί έχω φάει τέτοιο κόλλημα με το Λονδίνο, που -σιγά- δεν είναι καί ό,τι καλύτερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γερμανέ η Αθήνα είναι ίσως λογικό να μη σου μιλάει τόσο. Η πορνεία πέρα από το αρχαιότερο επάγγελμα έχει πολλά ιδιαίτερα στοιχεία που την κάνουν σχεδόν λογοτεχνική. Όσο για τα γκομενάκια...άσε κάτω τα Gillette...στυγνέ προβοκάτορα!! χαχα!

      Διαγραφή
  8. Πιστεφκω τα τουτα που λαλεις. Ειναι ερωτευσιμη η Αθήνα αλλα για λίγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι ερωτεύσιμη Dreamer μόνο για αυτούς που έχουν να μοιραστούν κάτι από το κρεβάτι της. Για τους άλλους είναι απλά άλλη μια άσχημη...

      Διαγραφή

Η ουσία του blogging είναι το σχόλιο! Ποιος θα ήθελε ένα μουγκό ψυχίατρο;