31 Οκτωβρίου 2012

Ψεκασμοί


«Πάει κι αυτό» φαίνεται να είπε ο Γιάννης-call-me-botox Στουρνάρας μετά και την ψήφιση του ν/σ για τις ΔΕΚΟ. Ξέρεις, αυτό που το Δημόσιο αποφασίζει να βγει σαν τρελή στους δρόμους και να φωνάξει «το αφεντικό τρελάθηκε… στις δυο ΔΕΚΟ, η μία δώρο»! Βέβαια μην ξεχνιόμαστε, το άρθρο 7 που αφορούσε το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ δεν πέρασε, γιατί 143 τεμάχια του Συντάγματος φοβήθηκαν ότι εάν και εφόσον περνούσε θα την έβγαζαν με τηλεοπτικές εμφανίσεις μόνο στο μεταμεσονύκτιο Blue Sky (που έχει και η οικογένεια Κλικλίκου)! Κοντολογίς και για να μην κοροϊδευόμαστε, οι δημοσιογράφοι – και οι προσκείμενοι σε αυτούς βουλευτές - μας θύμισαν για μια ακόμη φορά ότι ζούμε σε μια κοινωνία πολλών ταχυτήτων, απλά ο δικός μας ρόλος περιορίζεται αυστηρά και μόνο στην πρώτη ταχύτητα.

Εν τω μεταξύ, έκθαμβος έμεινα με τις δηλώσεις Σαμαρά περί συνομιλίας του με τον Θεό τον ίδιο. Όχι τόσο γιατί ο Θεός του αποκαλύφθηκε, έτσι κι αλλιώς η Δεξιά του Κυρίου ήταν πάντα με το μέρος των απανταχού δεξιών, όσο με το ότι ο Θεός κατάφερε να ολοκληρώσει και συζήτηση με το Σαμαρά. Σου λέει ότι αν ζούσε ο Μωυσής, θα τράβαγε τις εβραϊκές του κοτσίδες,  επειδή αναγκάστηκε να ανηφορίσει ολόκληρο Όρος Σινά για να πάρει εκείνες τις κοτρώνες με τις εντολές. Τύφλα να έχει το power plate, αφού κατέβηκε τουλάχιστον 5 κιλά πιο αδύνατος!

Από την άλλη, σε ένα παράλληλο, μάλλον, σύμπαν (δεν εξηγείται αλλιώς), οι ιθύνοντες της ΕΡΤ αποφάσισαν να κόψουν την «Πρωινή Ενημέρωση» μετά από μερικές σποντίτσες που πέταξαν οι παρουσιαστές της για το πολιτικό μέλλον του κ. Δένδια. Με συνοπτικές και ταχύτατες διαδικασίες, τέτοιες που θα έκαναν τον Flash Gordon να μοιάζει με χελώνα, ο Αιμίλιος Λιάτσος σούταρε το πρωινό ζεύγος προς σπίτι τους μεριά. Να σου πω την αλήθεια πιο πολύ από τη λογοκρισία του πράγματος άλλο είναι που με δαιμονίζει… μα να σου παραδίδει μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας ο Λιάτσος, ο οποίος, μέχρι πρότινος, την πιο σοβαρή είδηση που είχε εκφωνήσει ήταν για το χρώμα του βρακιού της Έλενας Παπαρίζου στη Eurovision; Ούτε ο Θεός του Σαμαρά δεν το θέλει αυτό!

Για το τέλος σου αφήνω τεμάχιο λαχταριστό, πετυχημένο και συγκινητικό από την Ισπανία. Εκεί, οι ομοιοπαθείς πολίτες της Ιβηρικής χερσονήσου θα κατέβουν σε απεργία στις 14 Νοεμβρίου και το εργατικό τους συνδικάτο (κάτι σαν τη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο πιο συνδικάτο) ετοίμασε ένα ευφάνταστο video, μέσα στο οποίο θίγονται όλα τα φλέγοντα κοινωνικά θέματα που μαστίζουν τον καθημερινό άνθρωπο, ασχέτως μόρφωσης, χρώματος, κοινωνικής ομάδας, status και σεξουαλικής προτίμησης. Δεν θα σταθώ στο προφανές, ότι δηλαδή ένα τέτοιο διαφημιστικό δε θα μπορούσε ούτε κατά διάνοια να ετοιμάσει η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ! Κι όχι τόσο γιατί έχει κάτι gay ζευγάρια και μια μαύρη κυρία, όσο γιατί ο μέσος συνδικάλας της ΓΣΕΕ στερείται στοιχειώδους μόρφωσης, κουλτούρας, ευφυΐας, όρεξης και δημιουργικότητας, όχι για να κάνει επανάσταση, αλλά ακόμα και για να πάει για τσιγάρα μέχρι το περίπτερο της γειτονιάς του.

Συμπέρασμα όλων αυτών; Σίγουρα μας ψεκάζουν, γιατί άλλες λογικές εξηγήσεις δε νομίζω ότι συμφέρουν κανέναν!

17 σχόλια:

  1. Δεν εξηγείται αλλιώς, δεν έχουμε φαντασία!
    Ωραίο το βίντεο!
    Μωυσής και κοτσίδες! Μα τι γέλιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλε ναι Ηφαιστίωνα, δεν έχεις δει Εβραίους που έχουν αυτά τα κοτσιδάκια τα κατσαρά;

      Διαγραφή
    2. Με την φαντασία σου χαίρομαι! Γράφεις καλά!!!

      Διαγραφή
  2. Νομίζω ότι το να συγκρίνει κανείς τα ισπανικά συνδικάτα με κάτι ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΜΕ και άλλα τέτοια είναι πραγματικά σαν να συγκρίνεις την κολώνια με τα σκατά.
    Συγγνώμη κιόλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να συμπληρώσω απλώς, αν και γελάω αφάνταστα με τις κλασικές λάθος μεταφράσεις των ισπανών σε μια γλώσσα που δεν έχουν ακούσει καν ότι υπάρχει (τα αγγλικά) ότι η μαυρούλα που είναι στο γιατρό είναι μετανάστρια. Και σύμφωνα με έναν νέο νόμο του κυρίου Ραχόι (που δεν είναι ΧΑ), οι μετανάστες πρέπει να πληρώνουν για να έχουν περίθαλψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Που να τα φάει στους γιατρούς ο αχαρακτήριστος

      Διαγραφή
    2. Προσωπικά δεν είμαι τόσο ενάντια σε αυτό. Θέλω να πω, ότι σαφώς και θα ήθελα περίθαλψη να έχει πρωτίστως αυτός που πληρώνει εισφορές. Από εκεί και πέρα θα έπρεπε να υπάρχει και μια πρόνοια και για τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα προβλήματα, π.χ. άνεργοι, φτωχοί, κλπ.

      Διαγραφή
  4. Καλέ, πάλι φύλλα δάφνης μασούσε ο Αντωνάκης κι έκαμε την Πυθία; Αμάν αυτό το παιδί, γι αυτό δε βρίσκει η μανούλα του δαφνόφυλλο να ρίξει στις φακές και τις τρώνε σκέτες; Τι να πω πια, δεν υπάρχει σωτηρία...

    (Το βίντεο είναι αριστούργημα, δεν μπορώ να φανταστώ κανέναν δικό μας ιθύνοντα - συνδυκαλιστή να οραματίζεται κάτι παρόμοιο, ούτε καν το Φωτόπουλο που ξέβρεις σε τι εκτίμηση τον έχω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα δε νομίζω Tremens μου, ο Antoine μασάει φύλλα δάφνης εκ γενετής και με standard εργοστασιακές ρυθμίσεις. Αυτό άλλωστε το προδίδουν και τα γραπτά της γιαγιάς του...

      Διαγραφή
  5. το βίντεο απλά τα σπάει, και λίγα λέω,μια μελαγχολία μου την έχωσες πρωί πρωί και ξανά λίγα λέω!!
    καλημέρα φιλε μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ δεν είχα σκοπό να σας μελαγχολήσω και να σας κάνω να νιώσετε ωσάν την Καιτούλα τη Γαρμπή!

      Διαγραφή
  6. Ξέχασα...υπονοείς κάτι για την οικογενεια Κλικλικου η απλά είναι συνωνυμία;
    καλό μήνα δεν σου είπα,φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα...και αναφέρομαι βέβαια στην οικογένεια που αφορά στην ψηφιακή μας τηλεόραση... ;-)

      Διαγραφή
  7. Η λογοκρισία, είναι η αρχή μιας σειράς γεγονότων, που συβιλλικά πιστεύω θα ακολουθήσουν στην Ελλάδα. Το τραγικό είναι ότι ενώ άλλες χώρες αντιδρούν και παλεύουν, εμείς παρακολουθούμε και σχολιάζουμε, μόνο, μπροστά απο μια τηλεόραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάλι Ben Provis μου νομίζω ότι αντιδρούμε, απλά με τελείως λάθος τρόπο, επιλέγοντας τους επίσης τελείως λάθος ανθρώπους!

      Διαγραφή

Η ουσία του blogging είναι το σχόλιο! Ποιος θα ήθελε ένα μουγκό ψυχίατρο;