23 Ιανουαρίου 2013

The Song



Το έχω χαρακτηρίσει σαν το τραγούδι του 2012. Έχω ξεκαθαρίσει ότι μου βγάζει το πιο British feeling που έχει καταφέρει τραγούδι τα τελευταία χρόνια. Αγάπησα εκ νέου τη Rihanna μέσα από αυτό. Όταν το ακούω χαμογελώ σα χαζό παιδί και κουνιέμαι ασυνείδητα ελαφρά στο ρυθμό του. Κάποιες φορές έκλαιγα πάνω στο ποδήλατο όταν το άκουγα στο Νησί, σκεπτόμενος τι άφησα πίσω στην Ελλάδα. Μετά από καιρό με ταξίδεψε μια version του σε μια παράσταση στο Γκάζι, με μια ερμηνεία που είναι παρασάγγας η καλύτερη από όσες έχω ακούσει (δυστυχώς μη μπορώντας να τη βάλω εδώ)!


Συνοπτικά, για όλες τις αγάπες που βρήκατε κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, εκεί που λέγατε ότι τίποτα δεν είναι ορθό, ότι τίποτα δε σας γεμίζει με ελπίδα, ότι όποια σκέψη και να κάνετε πάντα θα πέφτετε πάντα στο κενό της μοναξιάς. Ξέρω πως ακούγεται μελό, πολλοί θα πουν και ηλίθιο, αλλά συχνά εκεί που δεν το περιμένεις, εκεί που έχεις παραιτηθεί, εκεί που ψάχνεις για κάτι άλλο, εκεί που τελοσπάντων όλα φαίνονται απέλπιδα, μια λάμψη σκάει και σου ξεδιαλύνει λίγο το σκοτάδι. Δεν είναι ανάγκη να είναι ένας έρωτας! Μπορεί να είναι ένας νέος φίλος, μια βοήθεια από το πουθενά, μια δουλειά, ένα χαμόγελο από το διπλανό. Δεν έχει σημασία, ο έρωτας είναι παντού, είναι εκεί έξω, είναι η θέρμη του ήλιου πάνω στο πρόσωπο σε μια πρωινή κυριακάτικη βόλτα. Ο έρωτας δε χωρά ορισμούς!


Για μένα τι λέει αυτό το τραγούδι; Σας τα είπα και πάνω. Να προσθέσω κάτι απλό: αν έχουμε ένα τραγούδι, στο μυαλό μου θα είναι μέχρι σήμερα αυτό… σε όποια εκτέλεση κι αν υπάρχει… αλλά περισσότερο σε εκείνη στο Γκάζι από την Αλίκη… γιατί πολύ απλά… σε είχα δίπλα μου!!!   


15 σχόλια:

  1. Θα σου προσθέσω κι αυτό....μ αρέσει το concept!!

    http://vimeo.com/46787465

    Είναι από τα λίγα ξένα κομμάτια που προσέχω το στίχο πρώτα κ μετά τη μουσική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Gi..orgio καλό! Ωστόσο προτιμώ το πρωτότυπο Glee version! Προσωπικά εμένα και τα δύο με κάνουν να ξεφεύγω. Δε χρειάζεται φαντάζομαι να σου εξηγήσω το γιατί... ;-)

      Διαγραφή
  2. Την περιμένω!
    Κάποια βιντεάκια που έβαλες δεν παίζουν γιατί είναι μικρά λέει.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμένα δεν με τρελαίνει τόσο πολύ. Έχει μερικά καλά μπιτάκια, αλλά αυτό το τραγούδι είναι στο μυαλό μου συνδυασμένο με άλλα πράγματα Ηφαιστίωνα μου!!

      Διαγραφή
  3. σορρυ παντελιδη δεν εχεις ακουσει φετος? αντικειμενικα ρωταω (μπουχχαχαχα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και γιατί να σε πει κανείς μελό και ηλίθιο; Μια χαρά τα λες!
    Ας προσθέσω στις δικές σου επιλογές και μια ακόμη που μου αρέσει: http://www.youtube.com/watch?v=96gcj4N0aNU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εεεεε καλά Turigr μου...πολλοί εκεί έξω μπορεί να το πουν...και να έχουν δίκιο! Αλλά πολύ μεταξύ μας...ΧΕΣΤΗΚΑ! Εξάλλου εγώ ξέρω τι υπέροχο είναι αυτό που βιώνω εδώ και πολύ καιρό!

      Όμορφη και η δική σου επιλογή!

      Διαγραφή
  5. Και αν σε πουν!! συγνώμη χέστηκες,ένα τραγούδι με δυνατό στοίχο μας βγάζει πάντα ότι έχουμε μέσα μας,δεν θα σου προτείνω τραγούδι γιατί δεν θαθελες, βλέπω τα ροκ δεν ταχεις, μα θα σου έβαζα μπαλάντα...
    καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ροκ Φούλη μου το έχω μέσα μου! Απλά η ζωή και η τύχη έλαχε σε αυτό το κομμάτι..δεν το επιλέγουμε αυτό! Φιλιά!

      Διαγραφή
  6. οντως εχει κατι αυτο το τραγουδι. απο αυτα που εβαλες αγαπημενο το 2cellos και η jessie j

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. όλα αυτά για το Ριχανο-τράγουδο καλέ????<3

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ουσία του blogging είναι το σχόλιο! Ποιος θα ήθελε ένα μουγκό ψυχίατρο;