1 Αυγούστου 2013

Semantics^19

Αύγουστος 2013… ΦΠΑ πεσμένο στο 13% για τα πιτόγυρα (Τυχαίο; Δεν νομίζω!)… θερμοκρασία να χτυπά κόκκινο… και ένα ακόμη καλοκαίρι φτάνει στην κορύφωση του.  Ξέρω τι θα πεις… δεν μας χέζεις και εσύ και το καλοκαίρι σου, που δεν έχουμε να πάμε ούτε για μπάνια στη Λούτσα, στο αυθαίρετο με ελενίτ της θείας μας της Αμερσούδας από το Κιλκίς; Που η χριστιανή τι ήθελε το εξοχικό στη Λούτσα, ενώ έμενε στο Κιλκίς, ποτέ δεν θα καταλάβω… ίσως για να με πρήζει κάθε τρεις και λίγο σε κάθε τελευταία (sic) ρύθμιση αν πρέπει να το νομιμοποιήσει. Άβυσσος η ψυχή της θείας Αμερσούδας και του ΥΠΕΚΑ.

Εγώ σε καταλαβαίνω αγαπητέ μου wannabe λουόμενε, έχεις τις ανησυχίες σου για την οικονομία, κοιμάσαι και ξυπνάς με το αν θα βγούμε στις αγορές το 2014. Όμως το νου σου, ο Μιχάλης ο Χρυσοχοΐδης μίλησε, είναι σίγουρος σου λέει ότι το 2014 θα βγούμε στο δρόμο για τις αγορές. Με το τι θα γυρίσουμε δεν προσδιόρισε βέβαια, αλλά στην τελική ο άνθρωπος προεξοφλούσε τα περιεχόμενα ογκώδη μνημονίων, σε μια τόση δα πρόβλεψη θα έχει πρόβλημα;

Άσε και το άλλο… ο Πρωθυπουργός μας είναι μονίμως στις επάλξεις. Μοιράζει εντολές από εδώ κι από κει… το λέει κι ο Ψυχάρης μέσω κάθε ιστότοπου του Αγιογραφικού Συγκροτήματος ΔΟΛ. Με εντολή Σαμαρά πέφτει το ΦΠΑ στην εστίαση του καθιστού πιτόγυρου… με εντολή Σαμαρά θα δουλεύουν οι Υπουργοί και τα ΣΚ… με εντολή Σαμαρά η οικονομία θα μπει στο δρόμο της ανάπτυξης. Δεν ξέρω για σένα, αλλά εγώ με το που ξημέρωσε 1η Αυγούστου του 2013 την ένιωσα λίγη ανάπτυξη στο πετσί μου!

Τα πάντα υποτάσσονται στο δρόμο του Σαμαρά (τώρα μου έρχεται να φωνάξω “απεταξάμην”, αλλά θα το παλέψω)… κάτι σαν τα λεγόμενα του Σάκη (του Διονυσιακού βρακοφόρου ντε) στο ομώνυμο τραγούδι, στίχους του οποίου είχε γράψει ο Δαβαράκης (προ στενής αν δεν κάνω λάθος). Σχεδόν ωδή στην σαμαρική εντολή το άσμα σου λέει. Πρόσεξε στίχους και πες μου ότι κάνω λάθος:

«Θα κάνεις πάντα αυτό που θέλω με μάτια κλειστά, αλλιώς στο λέω, στο προαναγγέλλω θα κλάψεις πικρά» (…γιατί αν ο άντρας είναι μπεσαλής, με μια προαναγγελία κλάνουν όλοι μέντες, πατάτες και πόμολα μαζί και γίνεται δουλειά)

«Γιατί το ξέρεις καλά δεν βρίσκεις εύκολα σωστά παιδιά και πρέπει όταν τα βρεις να κάνεις άσκηση υποταγής» (…τσάκω και σπόντα στους αγανακτισμένους που με το που βγήκε ήπιαν το αμίλητο νερό και βέβαια ευθείες βολές στον κακό ΓΑΠ)

«Κακά τα ψέματα, δεν είμαστε ίσοι εσύ είσαι μωρό και το μωράκι μου αν ατακτήσει  γλυκά τιμωρώ» (…γιατί αγαπητέ μου το daddy figure ποτέ δεν απογοήτευσε κανέναν στην ελληνική πολιτική σκηνή)

«μην πεις κουβέντα τώρα, μόνο ν’ ακούς να μάθεις να υπακούς» (…ορίστε και το δόγμα της εντολής Σαμαρά, στο οποίο όλοι οι Έλληνες έχουν έμπρακτα υπακούσει)

Ειλικρινά τον σκέφτομαι, ακόμη και μετά το «γαμώ το κεφάλι μου» να στρέφεται προς τον καθρέφτη, να κλείνει το ήδη μπλαζέ της βλεφαρόπτωσης μάτι και να σιγοτραγουδά... «και μη ντρέπεσαι κανένα, σήκω, κάτσε εκεί και σήκω πάλι ξανά».

Αν οι εντολές πάντως Σαμαρά προκαλούν εμπράκτως τόση «υποταγή» ωσάν το Σάκη, τότε δεν πρέπει να μας ανησυχήσει πόσες έγιναν Ρουβίτσες μέσα στον τελευταίο χρόνο…;       


12 σχόλια:

  1. Ένιωσες τέτοιο πράγμα την 1η Αυγούστου; Εγώ πάλι δεν πήρα χαμπάρι τίποτα.. μόνο ένα λίτρο παγωτό που έχω στο ψυγείο... χαχαχα
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αφου μπορουμε ακομη και εχουμε χιουμορ κατι σημαινει κι αυτο
    η απιστευτη βλακεια μια ανυπαρκτης κυβερνησης δε μας εχει νικησει εντελως
    ειμαστε στον αυτοματο πιλοτο και μεσα στο αερόπλανο, ο τονος στο ο , ετσι το λεει η θεια αμερσουδα ο καθενας μας το χαβα του,
    μονο ενα θαυμα περιμενουμε
    λες το 15αυγουστο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσωτε μου, δεν πιστεύω στα θαύματα...μόνο στην αστείρευτη πηγή του χιούμορ!!

      Διαγραφή
    2. κοιτα μεταξυ μας και εγω μονο στα τραυματα πιστεύω

      Διαγραφή
  3. Μα αγαπητό μου παιδί, ο Σάκης δεν είναι daddy figure κι έχω την άιδθηση πως δεν θα γίνει ποτέ (κάτι σαν εμένα ο καημένος - μας κυνηγά η κατάρα του αιώνιου έφηβου)

    καλές διακοπές σου πα; Καλές διακοπές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Delirium Tremens, το daddy figure δεν είναι κατ' ανάγκη ψαρομάλλικο μπαταλεμένο...είπαμε! Να κλείσουμε στο master του S&M;

      Διαγραφή
  4. Αγαπητά μου παιδιά ηρεμήστε τρεμενς και Zero, όχι άλλο Σακηηηηηηηηηηηη
    καλο μηνα καλα να περνάς φιλε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. βλέποντας το σχόλιο σου στην πριν ανάρτηση θελω να πω οτι εννοώ μόνο αυτο http://foulicats.blogspot.gr/2013/07/blog-post_17.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ουσία του blogging είναι το σχόλιο! Ποιος θα ήθελε ένα μουγκό ψυχίατρο;