15 Νοεμβρίου 2013

Τι κρύβει η ξαφνική συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά;

Έκπληξη προκάλεσε η πρόσκληση στον Έλληνα Πρωθυπουργό από την Καγκελαρία της Γερμανίας για μια συνάντηση στις 21 Νοεμβρίου. Ακόμα και οι κύκλοι του Μαξίμου θορυβήθηκαν, αλλά με ανεπίσημες (μα έγκυρες) πηγές τόνισαν ότι «η κα Μέρκελ νιώθει άσχημα που ξεπέταξε τον Πρωθυπουργό τις προάλλες μέσα σε πέντε λεπτά».

Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Στουρνάρας, σε έντονους τόνους, σημείωσε ότι «η συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά σε καμιά περίπτωση δεν θα υπονομεύσει την κοινωνική επιταγή μας για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως τη μείωση του double-dot στις φετινές πίστες τα Χριστούγεννα», ενώ πρόσθεσε «ότι το δικαίωμα στην Πάολα δεν μπορεί να είναι προνόμιο μόνο των πλουσίων». Το ΚΚΕ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία εκφράζει την αλληλεγγύη του στη συντρόφισσα Πάολα και καταγγέλει «τις ιμπεριαλιστικές πρακτικές του υπουργού Οικονομικών, που προβοκατόρικα μανιπιουλάρει την κοινή γνώμη με καπιταλιστικά τερτίπια υπέρ των κεφαλαιοκρατών ιδιοκτητών νυχτερινών μαγαζιών».


Στο ανησυχητικό κλίμα της επερχόμενης μυστηριώδους συνάντησης Μέρκελ-Σαμαρά, έρχεται να προστεθεί και η ανεπίσημη πληροφορία για το κλείσιμο του επαγγέλματος του σουβλατζή. Από το γραφείο του κ. Σταϊκούρα, πληροφορίες φέρουν την κυβέρνηση να ανησυχεί που το 90% των start-ups αποτελούν χώρους εστίασης (και ειδικά σουβλατζίδικα). Ο υφυπουργός προτίθεται να καταθέσει σχέδιο νόμου, με το οποίο θα κλείνει το επάγγελμα του σουβλατζή. Οι λεπτομέρειες του σχεδίου δεν έχουν δει ακόμα το φως της δημοσιότητας. Έτσι πλάι στους δικηγόρους, τους συμβολαιογράφους και πολλά άλλα επαγγέλματα, έρχεται να προστεθεί και το εθνικό επάγγελμα του εστιάτορα. Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του καλεί την κυβέρνηση «να έρθει στα συγκαλά της», ενώ αρνείται να κατηγορήσει το σουβλάκι «από όπου και να προέρχεται».  


4 σχόλια:

  1. Είναι τολμηρή η Αγγελική, τον καλεί και τον ξανακαλεί με φόβο μην της αρπάξει την καδένα απ το λαιμό, ή την ταυτοτητα απ το χεράκι, τι να πω, Βαλκυρία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ αυτή την Αγγελική (ενίοτε και σε λίγο Άγγελο φέρνει) πολύ την σκιάζομαι να ξέρεις...

      Διαγραφή

Η ουσία του blogging είναι το σχόλιο! Ποιος θα ήθελε ένα μουγκό ψυχίατρο;