25 Μαΐου 2011

Churn


Υιοθέτησε έναν άνεργο κι εσύ, μπορείς!


Δεν ξέρω αν διαβάσατε τις πρόσφατες εξαγγελίες φόρο-επιδρομών. Μια εξ αυτών είναι η σύσταση ενός φόρου αλληλεγγύης για τους ανέργους. Λατρεύω τον σύμβουλο που πρότεινε αυτό το μέτρο. Αν έχει τελειώσει Οικονομικά, είναι φανερό ότι είναι εκ Βουλγαρίας ή εν εξ Ελλάδος τελοσπάντων ξόδεψε πολύ χρόνο στα κυλικεία και όχι στα έδρανα των Πανεπιστημίων. Αν πάλι έχει τελειώσει ΜΜΕ και Διαφήμιση, έχει μάλλον μια εξαιρετικά περιορισμένη ιδέα για τη σημασία του “packaging” σε ειδικές συνθήκες αγοράς.


Να ξεκαθαρίσω κάτι! Θα ήταν παρασάγγας πιο ειλικρινές να υποχρεώσουν κάθε νοικοκυριό να υιοθετεί έναν άνεργο και να τον συντηρεί. Κάτι σαν την Action Aid! Μόνο που δεν θα έχεις τον Μουαμάρ από το Μάλι υπό την προστασία σου, αλλά τον Μπάμπη τον Αρχαιολόγο από την Αγία Βαρβάρα. Εξωτικό το λες και το ένα, εξωτικό και το άλλο! Στο τέλος του μήνα μπορεί κάλλιστα ο Μπάμπης να σου στέλνει μια έκθεση, στην οποία να περιγράφει πως πέρασε το μήνα του και ποιες γκόμενες γάμησε. Αφήνω εγώ μια ιδέα στο τραπέζι… έτσι να βρίσκεται βρε αδερφέ!


Και μέσα σε όλα αυτά διαβάζω εδώ, ότι πέφτουν από τα σύννεφα που εκτιμούν περεταίρω χειροτέρευση των ρυθμών μεγέθυνσης την ελληνικής οικονομίας από τις μέχρι πρότινος εκτιμήσεις. Ό,τι δηλαδή αν αδειάζεις μια καρδάρα γάλα σταδιακά, χωρίς να ανανεώνεις το γάλα στο εσωτερικό της, δεν θα σημάνει κάποια στιγμή το οριστικό άδειασμα της καρδάρας! Μα καλοί μου σύμβουλοι και ο βλάχος βοσκός στην Προσουτσάνη το γνωρίζει αυτό…


Υπάρχει τελικά κάτι πολύ χειρότερο από το να ανακαλύπτουμε κάθε μέρα την Αμερική… και αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από το να κατηγορούμε συνεχώς τις Ινδίες που δεν ήταν στη “θέση” τους…

14 σχόλια:

  1. σε λιγο θα υιοθετουμε ενα ανεργο ελληνα και να του κανουμε τα εξοδα να γινει μεταναστης σε χωρα της επιλογης του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω την εντύπωση πως τους ειρωνεύσαι λιγάκι... τς, τς, τς. Κακό αγόρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσωπικά, επειδή έχω ήδη υιοθετήσει τον Xom από το Βιετνάμ, ζητώ να υιοθετήσω την Κούλα. Την όποια Κούλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαι άνεργος, 32 χρονών, με κάρτα ΟΑΕΔ, από καλή οικογένεια, με τρόπους, δεν έχω μεγάλες απαιτήσεις σε φαγητό και ρουχισμό. Μόνο σοβαρές προτάσεις. Ευχαριστώ..

    Χωρίς να έχω τελειώσει οικονομικά, μπορώ με το λίγο μυαλό που έχω ότι από κάπου μπάζει το όλο σκηνικό. Προφανώς αυτοί που παίρνουν αυτές τις αποφάσεις έχουν περισσότερο μυαλό και έχουν δει κάτι που εμένα μου διαφεύγει..

    ΥΓ. Καλώς σε βρήκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αμεεε εγώ ένα Μπάμπη θα τον υιοθετούσα, αλλά όχι απο την Αγιά Βαρβάρα, κάπου απο Γλυφάδα μεριά ίσως!!
    Που βάζουμε τις αγγελίες στην προκειμένη;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καποιος να με υιοθετησει και εμενα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άσωτε δεν είναι κακό! Σκέψου το σαν ένα είδους φιλανθρωπικό έργο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θέλω βρε Apos να σου πλακώσει η Αχ Κούλα της Αννίτας και να σε δω μετά που θα τρέχεις! χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αρχικά WiP, ως καλός οικοδεσπότης να σου πω καλωσήρθες και τσάκο ένα τσοκολατάκι από τη φοντανιέρα!

    Έπειτα στο προκείμενο...μη στοιχηματίσεις και το βρακί σου στο ότι έχουν παραπάνω μυαλό...φοβάμαι ότι μπορεί και να το χάσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ααααα να σου πω Φούλη μου...μου θυμίζεις μια φίλη που ζήταγε να υιοθετήσει ένα 17χρονο Σουηδό...έλεος!!! χαχαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Νίκο μου, εσύ έχεις και παιδιά...πρέπει να σου βρούμε μια αρκετά εύρωστη οικογένεια!!!

    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ουσία του blogging είναι το σχόλιο! Ποιος θα ήθελε ένα μουγκό ψυχίατρο;