4 Μαΐου 2011

Tsipa

Δεν ξέρω αν έχεις ακουστά για τους 800 βουλευτές που διεκδικούν αναδρομικά γύρω στα 80 εκατομμυριάκια! Νομικός δεν είμαι μανίτσα μου, αλλά λένε ότι μάλλον είναι βάσιμο αυτό που ζητούν. Σε τελική ανάλυση δεν είμαι εδώ για να κρίνω τις δίκαιες ή μη αξιώσεις κάποιου. Ως μη-νομικός λοιπόν δεν μπορώ να μιλήσω, αλλά ως πολίτης μπορώ να εκφράσω άφοβα τη γνώμη μου.


Αν όταν ο Βουλγαράκης είπε το ιστορικό πλέον (μη γελάς!): ‘είναι νόμιμο, άρα και ηθικό’ σφραγίστηκε η μεταπολιτευτική πορεία της Ελλάδος, τότε με την κίνηση αυτή του παρεακίου των σάψαλων βουλευτών ρίχνεται και η ταφόπλακα.


Για να ξηγούμαστε και να μη παρεξηγούμαστε, το νόμιμο και το ηθικό είναι σαν τις ερωτικές σχέσεις. Μπορεί να σου κάτσει, μπορεί και όχι. Σε απλά ελληνικά, το ότι πηδιόμαστε καλό μου, δεν σημαίνει ότι αναγκαστικά και τα έχουμε. Αλλά τι περιμένεις; Τα σάψαλα θα ξέρουν από σεξ; Και μην απαντήσεις σαν τη Θεοπούλα αν κόβεται… γι’ αυτούς κόβεται…



10 σχόλια:

  1. Άσε το άκουσα το πρωί και μου έπεσαν τα αυτιά!!!
    Μα είναι καλά οι άνθρωποι? Πάνε καλά???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ονόματα και διευθύνσεις χρειάζονται. Επίσης, το αίτημά τους είναι βάσιμο, διότι στηρίζεται στο γεγονός ότι αντίστοιχα αναδρομικά έχουν πάρει και οι δικαστικοί. Οι οποίοι παλαιότερα είχαν πάρει κάτι άλλα αναδρομικά, βασιζόμενοι σε παλαιότερη απόφαση για αναδρομικά βουλευτών. Να δεις πώς το έλεγαν αυτό στο σχολείο: συγκοινωνούντα δοχεία. Απληστίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και να μην είχαν μόνο τσίπα,πολλά δεν έχουν και ας ξεκινήσουμε με τα.....ας μην το πω η γλωσσού!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ηφαιστίωνα είναι ρητορικό φαντάζομαι το ερωτημά σου...;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σήμερα Άπος μου στο ταξί άκουγα ένα συνταξιούχο βουλευτή (πόσο αστείο ακούγεται αλήθεια αυτό;) ο οποίος μέσες άκρες έλεγε πως αφού τα πήραν οι δικαστές, εμείς γιατί να πούμε όχι; Ξέρεις τι μου θύμισε; Τον Νικολάκη και τον Πετράκη. Που έσπαγε το βάζο της μαμάς ο Νικολάκης ατιμώρητος και όταν την επόμενη το έσπαγε και ο Πετράκης και αποφασιζόταν να φάει ξύλο διαμαρτυρόταν γιατί μόνο αυτός! Ίδιοι είναι όμως...χωρίς τις μύξες ίσως!

    Εμείς πάλι αυτό στα οικονομικά το λέμε θεσμική συμπληρωματικότητα...;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φούλη μου καμμένα χαρτιά...! Τα οποία βέβαια εμείς για κάποιον λόγο ανακυκλώνουμε. Μια άλλη ιστορία αυτό όμως! Αφού βρίσκουν και τα κάνουν, εγώ τους δικαιολογώ εν μέρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α ναι, όταν το άκουσα νόμιζα ότι πάσχω από σχιζοφρένεια. Όσον αφορά στην τσίπα, είναι μια άγνωστη λέξη που δεν την γνωρίζει σχεδόν κανείς από τους 300.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Elf at Bay μου, Εμ και οι 300 από που λες να έμαθαν; Από αυτούς τους 800 προκατόχους του...κατά μάνα κάτα κύρη πάει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ουσία του blogging είναι το σχόλιο! Ποιος θα ήθελε ένα μουγκό ψυχίατρο;