27 Μαΐου 2012

Intervision


Συγνώμη, αλλά υπήρχε περίπτωση να σας αφήσω εγώ χωρίς ανάρτηση για τη μεγάλη γιορτή της Ευρωπαϊκής μουσικής, δηλαδή τη Eurovision; Ποτέ αγαπητοί μου αναγνώστες! Γιατί μπορεί να μην έχω CK βρακί να φορέσω (σε αντίθεση με τις περισσότερες εκ των καλλιτεχνιδών που τραγούδησαν εψές), αλλά το πόνημα μου για το θεσμό θα σας το δόκω.

Ωστόσο, δεν θέλω να σου κάνω μια απλή αποτίμηση του αποτελέσματος, μιας και ήτο αναμενόμενο ως το κόκκαλο. Έτσι κι αλλιώς, αγαπήσαμε συμμετοχή Σουηδίας και τον αξιολάτρευτο καλικάντζαρο που την εκπροσώπησε! Στηρίζουμε πιστά επίσης και Βικτώρια Χαλκίτη που τραγούδησε για την Ελλάδα μας, πλαισιωμένη από κάτι παρτσακλά που χτυπιόντουσαν, αλλά επιθυμούμε την επόμενη φορά που θα πάει στο διαγωνισμό, ο καμεραμάν να της κάνει πιο πολλά κοντινά. Συμπονούμε επίσης και τη θεριακλού Ήβη που κάπνισε όλη τη βιομηχανία του γλυκόπιοτου Σερέτη (και των Καρέλια άφιλτρου μη σου πω) και προσπάθησε ανεπιτυχώς να το παίξει lady vamp. Τέλος, κάναμε και το checklist μας για το ποιες χώρες πρέπει να επισκεφτούμε άμεσα για σεξοτουρισμό, βλ. Εσθονία (πόσο μπροστά ήταν ο Ψάλτης), Ουγγαρία (κακώς ξυρίστηκες μανίτσα μου στον τελικό),  και Γερμανία βεβαίως (άτιμο μου χαμογέλαγες συνέχεια κιόλας).

Σε αυτό, όμως, το σημείο, θέλω και επίσημα να προτείνω την αναβίωση της Intervision (παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Μεγαλειότατο που με πρόλαβε). Σχετική βιβλιογραφία μπορείς να δεις κι εδώ (BBC σου δίνω μάνα μου για να μη λες). Η μάνα Ρωσία θα ηγείται του εγχειρήματος και πάλι, αφού ιστορικά και μόνο ο ρόλος αυτός της ανήκει . Από την άλλη, η Ελλάδα, η οποία οσονούπω θα γίνει Κομμουνιστικό Προτεκτοράτο των απανταχού υγιών διεθνών Αριστερών δυνάμεων, θα κατέχει τα σκήπτρα του θεσμού. Προς αυτή την κατεύθυνση, προτείνω να τους δίνουμε κάθε χρόνο τη ‘μουσική φλόγα’ (βλ. ολυμπιακή) για να κατοχυρώσουμε και το δικαίωμα να είμαστε μόνιμα στον τελικό (κάτι σαν τις big five ένα πράγμα). Λοιπές χώρες που θα συμμετέχουν θα είναι η Κίνα, η Βόρειος Κορέα, όλες οι χώρες από την Αραβία, καθώς και όποια άλλη χώρα έχει ξεφύγει από τα πλοκάμια της Παγκοσμιοποίησης και του Ευρωμονόδρομου. Λοιπές χώρες που θα αποφασίσουν να αλλαξοπιστήσουν πολιτικά, κοινωνικά και συστημικά θα μπορούν να εισέλθουν στο  μουσικό διαγωνισμό, αφού πρώτα όμως περάσουν από μια μυστικιστική και άκρως σοσιαλιστική τελετή μύησης. Λεπτομέρειες δεν θέλω να δώσω, αλλά σας υπόσχομαι ότι θα περνάμε πολύ ωραία κατά τη διάρκεια της!

Σας αφήνω food for thought που λένε και στο Νησί την τελευταία νικήτρια αυτού του μεγαλειώδους ιστορικού θεσμού που τον έφαγαν τα ιδιοτελή συμφέροντα της κεφαλαιοκρατίας. Θα νικήσουμε σύντροφοι… αυτό πρέπει να το έχουμε πάντα στο νου μας…

21 σχόλια:

  1. Ε άμα είναι να περνάμε ωραία κατά τη διάρκεια αυτής της μυστικιστικής και άκρως σοσιαλιστικής τελετής μύησης, οκ, ας το προωθήσουμε.. χεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηφαιστίωνα έχω την αίσθηση ότι υπονοείς κάτι πονηρό...και πέφτω από τα σύννεφα που ακούω κάτι τέτοιο από εσένα...πφφφφφ!!!

      ;-Ρ

      Διαγραφή
  2. η σουηδια κερδισε με την ευφορια και μεις μειναμε με την εφορια στο χερι
    καλα τα τραγουδια τα δικα μας ηταν τρατζικ αλλα και περα απο το σουηδικο ολα τ αλλα καρατρατζιμκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε με Άσωτε και πρέπει να κάνω και δήλωση και τρέμω.

      Εγώ πολύ διασκέδασα και από θεριακλού Ήβη...όλα κι όλα!!

      ;-)

      Διαγραφή
  3. βλακεια που βγηκαμε 18οι....οι δε γερμανοι μας εδωσαν μονο 1 ποντο μαθαινω! τυχαιο?δε νομιζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατάρα Aizen στο Γερμανικό block! Εξαιρείται το αγόρι που μου τραγουδούσε κάτι που δεν άκουγα βέβαια... ;-)

      Διαγραφή
  4. Μωρή εμένα αυτός ο Μολδαβός μου γυάλισε την πουτάνα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσένα τι θα σου γυάλιζε...την έχεις την έφεση σε αυτές τις χώρες Θεία!!

      Διαγραφή
  5. Eμείς για Βάλκανοβύζιον είμαστε και πολύ μας είναι. Του χρόνου να στείλουμε την Ελένη Λουκά
    ΥΓ Δεν ξέρω τι σου 'είπε' το Γερμανό με το σκούφο στο κεφάλι, είναι που δεν είδες το ελληνόπουλο που μας έφερε τις πίτσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αpos συμφωνώ να στείλουμε την Λουκά. Αλλά δεν θα σταματήσω να τονίζω την ανάγκη να ξαναπάει η Μπέσυ με μια παραλλαγή του "Κορμί κι Αλάτι"...

      υ.γ. Ελληνόπουλο με πίτσες ακούω...αυτά δεν μου τα είπε κανείς!!

      Διαγραφή
  6. Ναι, βάζε ιδέες εσύ! Δεν μας έφτανε η Eurovision, αν θα έχουμε και Intervision θα το κάψουμε εντελώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα Turi μου σιγά μη συμμετέχουμε τότε σε αυτό το γλοιώδες ιμπεριαλιστικό διαγωνισμό...σε παρακαλώ!!

      Διαγραφή
  7. Σημείωση: ο Γερμανός ΕΜΕΝΑ χαμογελούσε
    Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σημείωση 2: Κούνια που σε κούναγε!

      Αλλά άντε θα στον αφήσω γιατί σε αγαπάω...αλλά να ξέρεις ότι πάντα θα με ποθεί σφόδρα!!

      Παρακαλώ

      ;-)

      Διαγραφή
  8. Άμαν δεν έχεις CK καρδιά μου να πάρεις Οζιμπούμ εκεί στις λόντρες γιατί εδώ είναι πανάκριβα! Και το Νορβηγοιρανικόν καλούλι ήταν το άφωνο, είχε ωραίο πόδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου αρέσει Tremens μου που κρίνουμε με αποκλειστικά μουσικά κριτήρια...να μας χαρώ!!

      ;-)

      Διαγραφή
  9. Να ρωτησω κατι ασχετο; Ο νεαρος στο σκιτσο διπλα ποιος ειναι; Και επισης εχει το σκιτσο καμμια σχεση με την παραγματικοτητα ή ειναι heavily photoshopped? :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός κύριε Blogrehab είναι κάποιου είδους μομφή; Αν σας ενδιαφέρει ο κύριος στο σκίτσο δίπλα, κανονίζουμε ραντεβού...αλλά κρατάμε τη νόμιμη προμήθεια...το τσάμπα πέθανε!

      ;-Ρ

      Διαγραφή
    2. Καμμια μομφη, απλα ρωτησα αν μοιαζει ο ανθρωπος με το σκιτσο. Σε τι συνισταται η προμηθεια; Και ειναι διαθεσιμος ο κυριος για ραντεβου; (ασχετο αλλα καποτε ειχα κανει προξενιο σ'ενα φοβερο παιδι-χωρις προμηθεια- και ειχε μεγαλη επιτυχια) :-)

      Διαγραφή
    3. Αγαπητή Γεωργία Βασιλειάδου της καρδιάς μας (aka Blogrehab) σέβομαι πολύ τα σοσιαλιστικά σας αισθήματα, αλλά οι υπηρεσίες μας αποτελούν προϊόν του καπιταλιστικού συστήματος, μετά τιμοκαταλόγου...χαχα!!

      Το σκίτσο αποτελεί καλλιτεχνική μορφή έκφρασης και ελάχιστα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα...αλλά αυτό το ξέρετε ήδη... ;-)

      Διαγραφή

Η ουσία του blogging είναι το σχόλιο! Ποιος θα ήθελε ένα μουγκό ψυχίατρο;