17 Νοεμβρίου 2013

«Όχι» Βενιζέλου σε δημοσιονομικά μέτρα

Σαφής και κατηγορηματικός υπήρξε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ. Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Απέρριψε κάθε ενδεχόμενο νέων δημοσιονομικών μέτρων για το 2014, ενώ τόνισε ότι θα επιλεχθούν μόνο διαρθρωτικά μέτρα.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων, γιατί δεν έχουν γίνει τόσο καιρό, απάντησε ότι το 2009-2011 ήταν πρωθυπουργός ο κ. Παπανδρέου ο οποίος είχε το μυαλό του μόνο σε δημοψηφίσματα, το 2012 οι προετοιμασίες για την εθνική συμμετοχή της Ελλάδος στη Eurovision ήταν πυρετώδεις και δεν μας επέτρεψαν λοιπές κινήσεις διαρθρωτικού περιεχομένου, ενώ το 2013 ήταν ανάδρομος ο Ερμής και η κα. Πατέρα συμβούλεψε να μην κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση. Αντιθέτως, μετά τις διαβεβαιώσεις τις κα. Άσης Μπίλιου και της EBU, το 2014 είναι ιδιαίτερα ευνοϊκός χρόνος για την ενίσχυση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, μιας και δεν θα αναμένουμε καν 12άρι από την Κύπρο.

Για το ζήτημα των πλειστηριασμών, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στάθηκε επίσης κατηγορηματικός, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση όρισε Επιτροπή με πρόεδρο τον βουλευτή κ. Τζαμτζή, η οποία ορίζει το κατώτατο όριο διαβίωσης, άρα και «κόκκινη γραμμή» για την άρση των πλειστηριασμών, στα € 5.700 μηνιαίως.


Τέλος για το ζήτημα της φοροδιαφυγής και του ελέγχου δήλωσε ότι πρότεινε στον Πρωθυπουργό να διεξαχθεί μεγάλη συζήτηση για το, αλλά αν είναι δυνατόν αυτό να γίνει από την επόμενη βδομάδα, γιατί αυτή έχει να μεταβεί στην Ελβετία και το Λουξεμβούργο για τη διεκπεραίωση κάτι προσωπικών του υποθέσεων. 

5 σχόλια:

  1. Να κλείσει τα λεφτά στους λογαριασμούς μάλλον..
    Αυτός ο Ερμής παντού πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ ναι, να κάνουμε διαρθρωτικές αλλαγές αλλά όχι το 2014, πάμε κατά το 2020 γιατί έχω ένα σωρό πράγματα να κάνω, περμανάντ, μανικιούρ, πεντικιούρ, μπικίνι, πόσα να προλάβω; Άσε που θα χει και λαϊκή και ίσα που θα προφτάσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τις κάνουμε βρε Tremens προς 2017 μεριά; Να βρούμε και μια μέση δηλαδή...

      Διαγραφή

Η ουσία του blogging είναι το σχόλιο! Ποιος θα ήθελε ένα μουγκό ψυχίατρο;