8 Μαρτίου 2010

Rules rule!


Γύρω μας υπάρχουν κανόνες. Δεν περνάς ποτέ ένα φανάρι που έγινε μόλις κόκκινο. Δεν μπαίνεις πρώτος σε έναν χώρο, πριν ανοίξεις τη πόρτα σε μια κυρία. Δεν εκμεταλλεύεσαι έναν άνθρωπο που είναι μεθυσμένος. Όλοι οι κανόνες αρχίζουν με έναν απαγορευτικό όρο. Ακόμα και ο Θεός όταν μας κληροδότησε με εκείνες τις ριμάδες εντολές, μας έπρηξε στο «Ου». Η κατάφαση δεν υπήρξε ποτέ συνώνυμο κανενός κανόνα. Ενώ από την άλλη, η καταπάτηση τους είναι συνώνυμη με τη παραβατικότητα και ενίοτε την ανηθικότητα.


Οι άνθρωποι είναι σίγουρο ότι έφτιαξαν τους κανόνες για να κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη. Και η αλήθεια είναι ότι την κάνουν! Οι γνωστές αντιδράσεις, βέβαια, θα είναι ότι οι κανόνες, όμως, υπάρχουν για να καταλύονται. Πολλοί θα μπορούσαν να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο, και ενδεχομένως να μην είχαν και πολύ άδικο. Στη πραγματικότητα, ωστόσο, δεν υπάρχει ούτε το άσπρο, ούτε το μαύρο, αλλά μια παλέτα με άπειρους τόνους του γκρι. Ο καθένας μας διαλέγει που θα κινηθεί και πως θα ζωγραφίσει στο προσωπικό του καμβά.


Ένας κανόνας που ενυπάρχει στην απανταχού straight ζωή είναι ότι ποτέ δεν μπορεί να υπάρξει αληθινή φιλία ανάμεσα σε έναν άντρα και μια γυναίκα. Πάντα θα παραμονεύει ο ερωτικός πόθος που θα καταστρέψει τα πάντα ή εναλλακτικά θα αποκαταστήσει τη «παγκόσμια ισορροπία», αν όλα παν καλά βεβαίως. Μπορεί με ευκολία κάποιος να πιστοποιήσει ότι η σαφής αντιστοιχία υπάρχει και στο gay κόσμο. Δεν μπορεί άραγε ποτέ να υπάρξει αληθινή φιλία ανάμεσα σε δυο άντρες;


Για να προλάβω ενδεχόμενες αντιδράσεις, να τονίσω ότι αναφέρομαι σε δυο καθόλα ερωτεύσιμους άρρενες. Ο Φοίβος προφανώς θα δυσκολευόταν να αναλογιστεί τον εαυτό του στο ίδιο κρεβάτι με το Κουασιμόδο. Πρωταρχικά βέβαια γιατί ήταν τσιμπημένος με το μαυροτσούκαλο την Εσμεράλδα, αλλά ας παρακάμψουμε αυτή την αδιαμφισβήτητη λογοτεχνική αλήθεια και ας κάνουμε μια εξαίρεση για χάρη της απορίας μας. Δευτερευόντως όμως, δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο, γιατί ο Φοίβος περιγράφεται ως ένας κούκλος και ο Κουασιμόδος ως μια τερατογένεση.


Η επιτακτικότητα της σεξουαλικότητας ανάμεσα σε δυο άτομα μπορεί κάποιες φορές να καταντήσει σχεδόν ρατσιστική. Και αυτό δεν περιορίζεται σε καμιά περίπτωση στις ομοφυλοφιλικές σχέσεις. Σε κάθε σχέση – ακόμα και φιλική - υπάρχει ένας λανθάνων ερωτισμός, ο οποίος συνήθως εκφράζεται με το έκδηλο ενδιαφέρον και τη στοργή στον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου. Μπορεί η αρχή μιας σχέσης να είναι το αρχέγονο ένστικτο της φυσικής έλξης, αλλά η συνέχεια της ορίζεται από άλλους παράγοντες, ιδιαιτέρως κοινωνικούς και ψυχολογικούς.


Τι είναι αυτό που ουσιαστικά απαγορεύει το σεξ ανάμεσα σε δυο φίλους; Αν είναι η αμοιβαία έλλειψη ερωτικής επιθυμίας, έχει καλώς. Εκεί λίγα πράγματα μπορούν να ειπωθούν και ακόμη λιγότερα να γίνουν. Αν, όμως, υπάρχει φυσική έλξη, τότε τι είναι αυτό που καθιστά το σεξ απαγορευτικό; Πρακτικά δεν θα έπρεπε τίποτα να σε εμποδίζει. Ωστόσο, η απάντηση βρίσκεται στη κοινωνική ενοχοποίηση της σεξουαλικής πράξης. Αν ζούσαμε σε μια επί της ουσίας σεξουαλικά απελευθερωμένη κοινωνία, στην οποία βέβαια η οικογένεια δεν θα είχε σαφώς καμιά θέση, ένας τέτοιος κοινωνικός συμβιβασμός δεν θα είχε ποτέ πρακτική εφαρμογή. Κι ενώ στη κοινωνία των gay δεν υπάρχει ο θεσμός της οικογένειας, θα περίμενε κανείς το σεξ να είναι τελείως απελευθερωμένο. Εν πολλοίς, αυτό μπορεί να πει κάποιος ότι ισχύει, αλλά αν προσέξει καλύτερα θα καταλάβει ότι και η gay ιδεολογία έχει κληροδοτηθεί καθόλα με τις συμβάσεις της straight ζωής.


Σαφώς, δεν ανακαλύπτεις και τη πυρίτιδα με μια τέτοια διαπίστωση, αλλά τουλάχιστον αναλογίζεσαι πόσο υποκριτικό είναι όλοι να βαλτώνουν μες στη συντηρητικότητα, αλλά να μην μπορούν να δεχθούν ότι με το κολλητό σου…είστε απλά φίλοι…

33 σχόλια:

  1. Καλημέρα!!!!

    ΕΓΡΑΨΕΣ!!!! ""Εν πολλοίς, αυτό μπορεί να πει κάποιος ότι ισχύει, αλλά αν προσέξει καλύτερα θα καταλάβει ότι και η gay ιδεολογία έχει κληροδοτηθεί καθόλα με τις συμβάσεις της straight ζωής. "!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δηλαδή αυτό το πόστ είναι για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα??? Μήπως αυτό το Μανιφέστο της Τσούλας πέρι του πόσο απελευθερωμένο πρέπει να είναι το gay sex επειδή δεν μπορούν οι αδερφές να κάνουν οικογένεια ή επειδή κάποιοι το αποφάσισαν αργά και θέλουν να ρεφάρουν, να συνοδεύεται και από εκπτωτικό κουπόνι για το DVD της Τζούλιας...ή έστω ένα cd της Παπαρίζου?

    Χμ, βέβαια κι εγώ τον καταπάτησα τον κανόνα που λέει ότι δεν κράζουμε ποτέ τους φιλενάδους μας αλλά σου άξιζε χαχαχαχαχα.
    Φιλάκια μωρό μου και τα υπόλοιπα από κοντά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξερω πολλους γκει που κανουν περιστασιακα σεξ με τους κολλητους τους, δεν με ενοχλει ουτε το κατακρινω. Απλα εγω τον κολλητο μου τον εχω σαν αδερφο μου δεν θα εκανα ποτε σεξ μαζι του ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν η φιλιά καταλήξει στο σεξ μπαίνει πλέον σε άλλη φάση,εκτός και αν ο φίλος, φίλη πάρει τη θέση του εραστή συντρόφου,γνώμη μου!!
    Καλημέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καταρχας συμφωνω με τον Mahler,επισης η φιλια ειναι κατι που φαινεται με τα χρονια και μεσα στα χρονια το φιλαρακι μας σιγουρα εχει απομυθοποιηθει στα ματια μας και μεις στα δικα του, γιατι αυτο σημαινει η φιλια να αγαπησεις τον αλλο "γυμνο" .
    συνηθως οι γκεης κανουν φιλους τουε πρωην τους που τους αγαπουν βαθεια,
    δεν μου εχει συμβει ποτε να νιωσω ερωτικα μ ενα φιλο ποτε, αυτοι που μειναν φιλοι ειμαστε σαν αδερφια και δεν υπαρχει φλερτ , ισως καποιες φορες σε μικρες ηλικιες να υπαρχεια ανταγωνισμος στο φλερτ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εγώ μπερδεύτηκα. προσπαθείς να πεις ότι είναι ΟΚ να κάνουμε σεξ με τους κολλητούς μας; αν ναι, θα συμφωνήσω με τον σοφό μαλερ από πάνω και θα σε κράξω.

    δεν είναι η ενοχοποίηση της σεξουαλικής πράξης (αυτά μόνο οι χριστιανοί τα λένε που είναι αλλού γι'αλλού ούτως ή άλλως). απλά με τον κολλητό σου είσαι κάτι σαν οικογένεια, πώς να το κάνεις..;


    επίσης, ποιος είπε ότι οι γκέι δεν έχουν οικογένειες; απλά είναι πιο μικρές, των δυο ατόμων :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλά τώρα που διάβασα ξανά το πόστ και πρόσεξα περισσότερο τα πέρι κολλητού έχω βγεί από την κιλότα μου. Αλλααααα Κυρία δεν θα πώ τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Ηφαιστίωνας: Μα είανι γεγονός μικρέ. Και δεν έκανα καμία αξιολογική κρίση κατά πόσο είναι καλό ή κακό. Το μόνο που λέω είναι ότι γίνεται και να μη το παίζουμε κάτι άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Mahler: Συγνώμη, αλλά είσαι εκτός θέματος!!! Ειλικρινά!! Αναφέρεσαι σε ένα συγκεκριμένο γεγονός που αν θες να με κράξεις δημόσια κάντο...και το κείμενο δεν γράφτηκε καν γι'αυτό! Το δε άτομο στο οποίο φέρθηκα σαν Τσούλα (με Τ κεφαλαίο)ξέρει πολύ καλά γιατί γράφτηκε το κείμενο.

    Επίσης, στο κείμενο δεν έχω χρησιμοποιήσει (και μάλιστα σκοπίμως το πρώτο ενικό), γιατί δεν ήθελα να γράψω τη προσωπική μου γνώμη. Μια διαπίστωση έκανα...περισσότερο σαν άσκηση. Το μόνο που λέω είναι ότι ενώ η gay ζωή είναι επί της ουσίας συμβατική (δεν σχολίασα αν είναι κακό αυτό...εσείς με βάλατε με το σώνει και ντε ότι πήρα θέση...ενώ ειδικά εσύ ξέρεις πολύ καλά ότι ακριβώς το αντίθετο πιστεύω)...όλοι για πράγματα που δεν τους αφορούν το παίζουν μεταρρυθμιστές. Εκτός από κάποιος ακτιβιστικές "ηρωϊκές" φιγούρες που τελικά και αυτοί είναι πιο συμβατικοί και από τους συμβατικούς.

    Και Γάτε μου...μη βγεις από τη κιλότα σου...ή αν βγεις μωρό μου κοίτα να υπάρχει κάτι γύρω να το χαρείς...χαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Εlementstv: Φαντάζομαι ότι θα το κάνουν πολλοί αυτό. Τα χρόνια της σεξουαλικής απελευθέρωσης στους straight γινόταν κατά κόρον. Προσωπικά είαμι τόσο εμποτισμένος με τις κοινωνικές συμβάσεις που δεν θα μπορούσα ποτέ να το κάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Άσωτος Γιος: Δες την απάντηση που έδωσα στο Mahler. Ίσως τελικά απέτυχα εγώ στο συγκεκριμένο Post...ή απλά είσαστε τόσο ενοχοποιημένοι όλοι που θέλετε να αντισταθείτε σε μια υποτιθέμενη δική μου προπαγάνδα περι σεξ μεταξύ φίλων (που προφανώς και δεν έκανα). Δεν διαφωνούμε Ασωτέ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Μικρός Ναυτίλος: Ααααα εσύ διαβάζεις και διαγώνια...αμάν! Είπα βρε χρυσό μου αγόρι κάτι τέτοιο μες στο κείμενο; Δηλαδή δεν μπορεί να έχω μόνο εγώ διαφορετική ανάγνωση...τι στο καλό;

    Όσο για το δεύτερο σκέλος του σχολίου σου...όχι φίλε μου...επί της ουσίας είναι εν μέρει ενοχοποίηση της σεξουαλική πράξης υπό κοινωνικούς και ψυχολογικούς όρους (και ναι...η θρησκεία θες δεν θες θα μπει από το παράθυρο ακόμα και σε σένα και μένα που μπορεί να μην πιστεύουμε).

    Τέλος, οι gay μην το παίζουμε ουτοπικοί...οικογένεια ΔΕΝ μπορούν να κάνουν...ΤΕΛΟΣ...υπό καμία οπτική!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ήταν πρωί (εδώ), ήμουν στο γραφείο, ήταν Δευτέρα.. κοινώς η αντιληπτική μου ικανότητα ήταν for the carnivals.. συγγνώμη :-(

    έχει ενοχοποιηθεί το σεξ κοινωνικά και ψυχολογικά; ή εδώ στην Αγγλετέρα το έχουμε αλλιώς ή είμαι μια τσούλα! :-0

    για το τρίτο, δεν επιμένω, θα σου πω σε μερικά χρόνια. πρέπει να κάνω έρευνα πρώτα, τι σκατά επιστήμονας είμαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μου φαίνεται σε έχει φάει η αγαμία και αρχίζεις να γουστάρεις και τους φίλους σου. χαχα
    Καλησπερούδια!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @bear
    τον πήρατε χαμπάρι και στις επαρχίες? χαχαχα

    @Zero Point
    κατ'αρχάς μη μου φωνάζεις εμένα. Εκτός θέματος είσαι γενικά εσύ. Το κείμενό σου, σου αρέσει ή όχι είναι το μανιφέστο της τσούλας οπότε να προσέχεις τι γράφεις. Για το γεγονός που λες δεν χρειάζεται να σε κράξω, θα σε σημαδεύει για όλη σου την ζωή έτσι κι αλλιώς. Ουφ τα είπα. Πάλι καλα δηλαδή που το διευκρινίσαμε και από το τηλέφωνο χαχαχαχαχαχαχα

    ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όντως το κείμενο είναι αμφι-λεγόμενο αν και εσύ είσαι γκέι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Μικρός Ναυτίλος: Μιλάω βέβαια για τη περίπτωση της Ελλάδας. Έξω δεν ξέρω τι γίνεται. Ίσως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Σε κάθε περίπτωση όμως αν ίσχυε κάτι πολύ διαφορετικό θα μου έκανε εντύπωση. Νομίζω ότι πάνω κάτω τα ίδια ισχύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Βear: Γιατί αν με έχει χτυπήσει η αγαμία δεν μπορώ να κανονίσω ένα sex date (που είναι και εξαιρετικά δύσκολο στους gay). Όχιιιι....θα πάω να τη πέσω στο Mahler. Βεβαίωωωωωωωςςςς!!! χαχαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Mahler: Κατ'αρχάς δεν φωνάζω. Δεν θα γινόταν και από εδώ! Χαχα! Το κειμενό μου είτε μου αρέσει, είτε όχι δεν έχει πετύχει το σκοπό του. Το μανιφέστο της τσούλας μπορεί να είναι για σένα. Για μένα σε καμιά περίπτωση δεν είναι.

    Όσο για το άλλο γεγονός είναι αυτό και το προπατορικό αμάρτημα. Ακριβώς! Χαχαχα!! Και για να κλείσω το θέμα...ποτέ δεν είχα πρόβλημα να με συνοδεύουν τα λάθη μου. Κομμάτι του εαυτού μου είναι κι αυτά!

    Και να μη το διευκρινίζαμε βρε καμάρι μου...τι πίστευες; Ότι θα γούσταρα έναν από εσάς; Και θα το έγραφα στο blog; Δηλαδή έλεος! Χαχαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Another George: Αυτό μπορώ να το δεχθώ, το οποίο τελικά σημαίνει ότι δεν έδωσα το Point που τελικά ήθελα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. υποθέτω ο κίνδυνος είναι να χαθεί και η φιλία όταν μπλέξεις με σεξ (και κυρίως όταν ξεμπλέξεις). διαφορετικά, γιατί όχι, αν το θέλουν κι οι δυο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μα όταν έχεις το σεξ στο μυαλό σου, τι πόιντ να δώσεις! Λειτουγούν άλλα υγρά εις τον εγκέφαλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @Scatterbrain: Συμφωνώ με την υποθεσή σου 100%. Ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος...οπότε καλό είναι αν κάποιος το θέλει, να είναι πολύ σίγουρος. Στη φάση της αμοιβαιότητας δεν συζητάμε ότι δεν τίθεται ζήτημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @Another George: Πρώτον δεν έχω το σεξ στον εγκεφαλό μου όταν το έγραφα. Δεύτερον, αν είχα το σεξ στον εγκεφαλό μου..δεν θα έγραφα. Δεν είμαι τόσο ανώμαλος! Χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τον Φοίβο πότε θα τον γνωρίσουμε;

    Όσο αφορά τα περί σεξ και φίλους, έχω να δηλώσω πως είμαι αθώο και δεν καταλαβαίνω.

    Μια φορά όμως οι γκέις (ή γκέεις;) πιστεύω μπορούν να κάνουν οικογένεια, όχι μια παραδοσιακή (υπάρχουν πολλές τέτοιες άραγε;), θέληση να υπάρχει.

    Όσο για Zero και Mahler, δεν σας ξέρω κύριοι (γκουχου γκουχου) αλλά get a room! Συμφωνήστε επιτέλους ότι διαφωνείτε και πηγαίνετε να δείτε καμιά Alice τρισδιάστατη!

    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @another george blog
    μαρή, για να φτάσουν αυτά τα υγρά στον εγκέφαλο πρέπει να σε γαμάνε από τα αυτιά έλεος χαχαχαχαχαχαχα

    @Πέτρος
    Μας ξέρεις και λες get a room? Και τι θα κάνουμε και οι 2 στα 4 θα περιμένουμε τον Γκοντό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. "ποτέ δεν είχα πρόβλημα να με συνοδεύουν τα λάθη μου"

    ναι άλλα αν δεν μαθαίνεις από αυτά στο τέλος θα συνοδεύουν μόνο αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @Πέτρος: Εσένα σε ξέρουμε κιόλας; Τι στο καλό; Alice τρισδιάστατη πρέπει λέει να πάμε στη Ρόδο μόνο...που να τρέχουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. @Mahler: Δεν νομίζω ότι επανέλαβα το ίδιο λάθος. Εάν έχει γίνει..μπορείς να το πεις. Και αν αναφέρεσαι στο κείμενο...έχω ξεκαθαρίσει ότι και τα δυο δεν αναφέρονται στο γεγονός...δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο! Φιλιά μωρό μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. μωρό μου εγώ γενικά μιλάω γιατί μυγιάζεσαι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Γιατί μωρό...ξέρουμε και οι δυο πολύ καλά...ότι δεν μιλάς γενικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ουσία του blogging είναι το σχόλιο! Ποιος θα ήθελε ένα μουγκό ψυχίατρο;