6 Φεβρουαρίου 2011

Ποτέ μη λες Ποτέ..

Λοιπόν, είναι τόσες αναρτήσεις που θέλω να κάνω.

Θέλω σίγουρα να μιλήσω για την Οδό Ονείρων, για το πόσο μπροστά ήταν τα τραγούδια εκείνης της παράστασης. Ακόμα και σήμερα, με την όποια ελευθερία του λογού, αδυνατούμε να πούμε τόσο σοκαριστικά αληθινά πράγματα. Ίσως γιατί σήμερα δεν υπάρχει ένας Χατζιδάκις να γράψει μερικά κομμάτια που ξεπερνάνε την αξία του λόγου και της μουσικής.

Θέλω σίγουρα να μιλήσω για το Γελαστό Παιδί, ένα τραγούδι τόσο μα τόσο επίκαιρο, ακόμα κι αν περιγράφει μια ιστορία ενός παιδιού στην Ιρλανδία του IRA. Και πάλι σήμερα αδυνατούμε να γράψουμε ένα κομμάτι που θα μιλήσει κατευθείαν στη ρίζα του προβλήματος, αξιοποιώντας το λυρικό λόγο έτσι όπως του αρμόζει.

Θέλω για τόσες μουσικές εικόνες να μιλήσω. Το έχω πει ξανά, η μουσική είναι πηγή ζωής και προσωπικά θέλω να μου οπτικοποιεί αισθήματα. Να ακούω έναν ήχο και να αναβλύζουν από μέσα μου κάθε είδους συναισθήματα, καλά ή κακά, πικρά ή γλυκά…

Μισώ τη Μποφίλιου… σας το έχω πει; Μη ρωτήσεις γιατί; Τη μισώ, όπως μισώ των Ιωαννίδη. Μη το προσπαθείς σε λέω! Δεν έχω λογική. Πότε είχα λογική στη ζωή μου, για να έχω σε αυτό; Ένα πράγμα, όμως, που επίσης έχω μάθει είναι πως δεν πρέπει ποτέ να λες ποτέ. Και να σου… να ακούω σε επανάληψη ένα τραγούδι της που είδα στον G4George και να ξεπετάγονται εικόνες που παραδόξως με κάνουν να νιώθω εξαιρετικά όμορφα. Ίσως γιατί σχεδόν μετά από ένα χρόνο νιώθω ότι όλες αυτές οι εικόνες… αυτές οι αισθήσεις του πρώιμου με έφτιαξαν, και τώρα μπορώ να γευτώ με ηρεμία κάτι που μου δίνεται απλόχερα.

17 σχόλια:

  1. Έψαχνα πάρα πολύ ώρα να βρω έναν τίτλο για τον ποστ και αν και με εκφράζει αυτός που επέλεξα.. σκέφτομαι πως αυτός εδώ είναι ίσως αυτός που έψαχνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραια τα λετε αλλα με τοση στενοχωρια λεω να μεινω γεροντοπαλικαρο!Μακρια οι σχεσεις απο μενα!χεεχε λεμε τωρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Μποφίλιου αρέσει στις εναλλακτικές!Αλλά ακόμα και σε κάποιον που ακούει Μποφίλιου αν του την θάψεις δεν θα την υπερασπιστεί αλλά θα αισθανθεί ενοχές.Απο εκει και μόνο να καταλάβεις οτι είναι μόδα.Κρίμα γιατί έχει καλή φωνή αλλά τα τραγούδια της είναι μια μάπα!

    Ο Αλκίνοος απο την άλλη αρέσει στις κοπελίτσες τις εντεχνιάρες,γιατί έχει νεραϊδίσια φωνή.Το πιο αστείο βιντεάκι στο youtube είναι να τραγουδάει την προσευχή του Μάγκα,και να ακούς την νεραϊδίσια του φωνή να τραγουδάει "Θέε μου μεγαλοδύναμε,που σαι ψηλά εκεί πάνωωω..."Πολύ γέλιο.

    Ξέρω όταν θάβω κάτι που μισώ πλατειάζω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. όμορφο τραγούδι, ναι, κι εγώ στο repeat το έχω βάλει :)
    και ναι, θα συμφωνήσω για τον Ιωαννίδη (να βάλω και τους Πυξ Λαξ στη λίστα;).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρα!
    ααα ο καθένας με τις επιλογές του! Βασικά δεν υπάρχουν τραγουδιστές για μένα (εκτός από κάνα δυο) παρά μόνο τραγούδια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι σκατά συννενοημένοι είσαστε όλοι Δευτεριάτικα μωρή με αυτή τη Μποφί..τέτοια?
    Απαπαπα..
    Έλα βάλε καμιά Νατάσα Θεοδωρίδου λέω γω' γιατί η ζωή μας είναι μαύρη από μόνη της.
    Ας την κάνουμε ελαφριά!
    Τι έπαθες καλό μου έλα να σου δώσει ένα γλυκό η θεία.....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν υπάρχει σύγκριση καμία μεταξύ Οδός Ονείρων και Μποφίλιου.
    Εμένα μ'αρέσουν και τα δύο για διαφορετικούς λόγους.
    Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ καλό το τραγούδι, η Μποφίλιου δεν με τρελαίνει. Καλή εβδομάδα να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επικοινωνούμε Δάσκαλε!! Thanks για το τραγούδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εεεε όχι και στεναχώρια κύριε Aizen999! Προσωπικά μου βγάζει μια γλυκιά αισιοδοξία το τραγούδι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μα κύριε Griffin μου, ηρεμήστε λίγο! Μέχρι κι εγώ που τη μισ΄΄ω τη κοπελιά (που να μου είχε κάνει και κάτι) και τέτοια χολή δεν βγάζω. Φιλική συμβουλή: αποδεσμευτείτε από τα κουτάκια. Κι όταν το λέει ένας άνθρωπος που έχτισε τη ζωή του με κουτάκια...έχει μια κάποια αξία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ναυτίλε μου και βέβαια να βάλεις όποιον θέλεις στην λίστα. Αλήθεια...η επόμενη συναυλία θα είναι και πάλι η τελευταία τους; Τόσες αρπαχτές, ούτε η Ιουλία Αλεξανδράτου ένα πράγμα!

    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ηφαιστίωνα μου θα συμφωνήσω...αν και υπάρχουν εξαιρέσεις που αγαπώ απλά τραγουδιστές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μονακριβή μου Θεία, μια χαρά καλέ είμαι...μην ανησυχείς! Περνάω μια πολύ όμορφη περίοδο στη ζωή μου. Όσο για τη Κυρία της Πλαστικής...απαπα...δεν την μπορώ, δεν την μπορώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μα KitsoMitso μου δεν έκανα κάποια σύγκριση, απλά κατέθεσα ότι ήθελα να γράψω για δύο άλλα πράγματα μουσικά και ξαφνικά ξεπετάχτηκε από το πουθενά αυτό το τραγούδι. Κατά τ'άλλα η Μποφίλιου...συνεχίζει να μην μου αρέσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Turi μου. Καλή σου μέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μιλάω απο την πλευρά του μουσικοκριτικού καθαρά.Το συζητάμε αν θες.Πάντως ήρεμος είμαι δεν καταλαβαίνω γιατί μου λες να ηρεμήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ουσία του blogging είναι το σχόλιο! Ποιος θα ήθελε ένα μουγκό ψυχίατρο;