27 Μαρτίου 2010

Don't Rain on my Parade

Μισώ τις παρελάσεις. Μισώ τη στρατιωτική παράνοια. Μισώ μάλλον τον κακώς εννοούμενο δημόσιο υπάλληλο. Κατά βάθος δεν μισώ πολλά πράγματα… Μη ξεχάσω όμως…μισώ την ταύτιση μου με ανθρώπους που δεν θέλω ποτέ να γίνουν «καθ’εαυτόν» μου ή έστω εγώ αυτών.


Καταλαβαίνω ότι ζούμε σε ένα κράτος παράνοιας. Καταλαβαίνω ότι έχουμε αρχίσει όλοι να είμαστε του γιατρού! Εντάξει το δέχομαι! Καταλαβαίνω ότι φθάσαμε σε σημείο να ανοίξουμε ταμείο αλληλεγγύης για την αποπληρωμή του ελλείμματος στη Τράπεζα της Ελλάδας (που ακούστηκε αυτό…ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος babe George). Κατανοώ ότι έχουμε μπει εδώ και χρόνια σε ένα κοινωνικό βάλτο με Καρατζαφερικές και λοιπές δικαιολογίες. Νομίζω ότι διακρίνω ξεκάθαρα την διαρκή υποβάθμιση της ελληνικής κοινωνίας. Το ότι τα βλέπω όλα αυτά…ότι δεν είμαι γκαβός βρε αδερφέ…δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα αποδέχομαι κιόλας.


Στη προχθεσινή στρατιωτική παρέλαση της Αθήνας κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι...γιατί μη κοροϊδευόμαστε…θέλησαν να ξεπροβάλλουν με περισσή περηφάνια τη κατάντια της ελληνικής κοινωνίας και του μέσου μυαλού. Μη κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Δεν θα πέσουμε και από τα σύννεφα που κάποιοι στρατόκαυλοι φώναζαν αυτά τα συνθήματα! Μη ξεχνάμε από πού συνήθως αρχίζουν όλες οι χούντες του κόσμου. Ούτε πάλι θα το παίξουμε για μια ακόμη φορά «έλα δεν το πιστεύω» ότι ο μέσος έλληνας είπε μπράβο σε αυτά τα καλόπαιδα για την πράξη τους. Φτάνει πια ο στρουθοκαμηλισμός της ελληνικής κοινωνίας! Φτάνει!


Προχτές περπάταγα σε ένα Κέντρο που ήταν γεμάτο με φυλλάδια της Χρυσής Αυγής με τα ίδια ακριβώς συνθήματα. Κατά περιόδους βγαίνω με γνωστούς που με πιπιλίζουν με αυτές τις ανοησίες. Αν τύχει και ανοίξω τηλεόραση, συχνά φρικάρω με την υποκουλτούρα που έχουμε φθάσει ως έθνος. Αλλά ξέρετε κάτι; Και είναι και μάλλον απλό. Δεν δέχομαι από ανθρώπους που πληρώνω…ειδικά σε τέτοιες ιστορικές περιόδους…να με εκπροσωπούν με αυτό τον τρόπο. Περιττό να πω ότι μια επίπληξη δεν μου φτάνει. Αλλά σε αυτή τη χώρα της ατιμωρησίας…τι άλλο θα περίμενα…


Στη τελική ρε πούστηδες, ποιος σας είπε ότι μπορείτε να χαλάσετε τη δική μου «παρέλαση»…;


16 σχόλια:

  1. Συμφωνώ απείρως,αλλά θα κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου και θα σου πω πως δεν τους πληρώνεις μόνο εσύ αλλά διάφοροι δεξιοί...Οπότε , λύση δεν βρισκεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και όπως και να χει είναι κατάντια το πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο..
    και η προσπάθεια δεν μετράει, ριζικές αλλαγές και πρακτικές..
    Ποιός θα είναι ο τυχερός που θα τα πράξει και το πότε θα βρεθεί άγνωστό..
    Έτσι είναι η κοινωνία.. με τόσες διαφορές όσοι και οι άνθρωποί της.. και σε ποιόν να ζητήσεις το λόγι δηλ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Ισοκράτης ήξερε γιατι

    "Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά μην υπερβάλουμε κιόλας δεν γίνονται έτσι εύκολα οι χούντες,εδώ ο άλλος μας έχει κάνει ρόμπα σε όλα τα κράτη, και μετά λέει θα τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας,με τι; με το λογαριασμό που άνοιξαν στην Εθνική; και έχουν το θράσος με αυτή την κίνηση αφού στράγγισαν τον κοσμάκη να του ζητάνε και τα σώβρακα!!!
    Άρε Μαυρογιαλούρο !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ξέρω τι να πω... γενικά δεν έχεις άδικο αλλά όλη αυτή η κατάσταση εμένα μου φαίνεται σαν μονόδρομος, γιατί ο μέσος Έλληνας είναι αυτός που είναι.

    Την καλημέρα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. εγώ δεν ξέρω τι να προτιμήσω: να ασχοληθώ με όλη αυτήν την κατάσταση με κίνδυνο να γίνω γραφικός και να γίνουν κρόσσια τα νεύρα μου ή απλά να απέχω εντελώς και να ζήσω χαρούμενος στη φούσκα μου (και όταν αυτή σκάσει, να το σκάσω στο εξωτερικό).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. βροχή στη δική τους παρέλαση, καρέκλες μπορεί να ρίχνει;
    τις παρελάσεις τις μισώ κι εγώ, γενικά όλο το παραμυθάκι του θεαθήναι...
    καλησπέρες, ανηψάκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Έγραψα πάλι ο πούστης: Ναι το ξέρω, αλλά στη τελική δεν με απασχολεί καθόλου πόσοι δεξιοί ρατσιστές υπάρχουν σε αυτό το πλανήτη. Δεν ζήτησα από τους ΟΥΚάδες να φωνάζουν "Έλληνας δεν γεννιέσαι, αλλά γίνεσαι!". Να μη φωνάζουν τίποτα τους ζήτησα. Πόσο δύσκολο είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Ηφαιστίωνας: Κανείς δεν φαίνεται να έχει την όρεξη για τις απαραίτητες τομές. Και αν ο λόγος ήταν ότι δεν την έβλεπαν αυτή την ανάγκη έχει καλώς. Αλλά εγώ βλέπω ότι μια χαρά τη βλέπουν, αλλά δεν είναι διατεθιμένοι να κάνουν τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Ego mei mihi me (a) me: Μα πόσο επίκαιρο είναι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Φούλη: Μα εγώ δεν είπα ότι γίνονται εύκολα οι χούντες...αν και ιστορικά ξέρουμε ότι γίνονται πολύ εύκολα, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Και δεν νομίζω ότι ο άλλος μας έχει κάνει ρεζίλι. Θέλω να πω ότι δεν χρειαζόμασταν αυτόν...μπορούσαμε και από μόνοι μας ως έθνος. Γιατί Φούλη μου...ξέρουμε όλοι πολύ καλά ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι καθαρά και μόνο πολιτικό, αλλά αμιγώς κοινωνικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Divine: Το ότι ο μέσος Έλληνας είναι αυτός που είναι δεν μου λέει εμένα προσωπικά κάτι. Ότι είναι αλλάζει...δουλειά θέλει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Scatterbrain: Ενεργός ή ανενεργός πολίτης...δική σου η επιλογή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @US: Μπαααα...δεν θα έχουν πρόβλημα...βατράχια είναι...χαχαχαχχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Επειδή δεν έχεις πάει στρατό (...ή έχεις;) πρέπει να σου πω ότι τέτοια συνθήματα λέγονται κατά κόρον κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης. Και όχι, δεν έκανα ΟΥΚάς αλλά απλός πεζικάριος. Οπότε, η πολιτική ορθότητα μάρανε την κυβέρνηση, διότι, μην τρελλαθούμε τώρα που δεν ξέρουν ότι αυτά συμβαίνουν ΓΕΝΙΚΑ στον Ελληνικό στρατό. Απλώς πείραξε το γεγονός ότι βγήκε και καταγράφηκε δημόσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Αnother George: Στρατό δεν έχω πάει, αλλά προφανώς ξέρω τι λέγεται εκεί. Παρότι με ενοχλεί και αυτό το γεγονός, θεωρώ ότι είναι σοβαρό παράπτωμα να βγαίνουν έξω και να τα λένε σε μια παρέλαση που υποτίθεται ότι τιμά τους ανθρώπους που πολέμησαν για τη δική μας την ανεξαρτησία. Και ξέρουμε επίσης ότι μέσα σε αυτούς τους ανθρώπους ήταν και πολλοί που δεν ήταν τυπικά Έλληνες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ουσία του blogging είναι το σχόλιο! Ποιος θα ήθελε ένα μουγκό ψυχίατρο;