18 Φεβρουαρίου 2012

All-Greeks


Δεν ξέρω αν τα έμαθες, αλλά today (sic) όλοι στην υφήλιο ‘γίνονται Έλληνες’. Αν σήμερα κάποιος επέλεγε την ημέρα για τη συντέλεια του κόσμου, τότε δεν θα μου έκανε καθόλου εντύπωση, και θα διέθετε σαφώς πολύ χιούμορ! Εναλλακτικά, μπορούμε όλοι οι κάτοικοι του πλανήτη να βγούμε την ίδια ώρα, σαν αυτές της αλήστου μνήμης ημέρες κατά της ηλεκτρικής υπερκατανάλωσης, και να βροντοφωνάξουμε: ‘Που είναι το Κράτος;’…

Όμως επί τη ευκαιρία της ‘διεθνούς’ αυτής πρωτοβουλίας – που αν συναντήσω Άγγλο να το παίζει Έλληνας, θα πυρποληθώ στην Trafalgar – θέλω να σας πάω ένα ταξίδι πίσω στο 1993. ‘Επίτιμος’ στην κυβέρνηση, οπότε καταλαβαίνεις πολιτικό σκηνικό. Ανδρέας να περιμένει να ανέβει στην εξουσία και τελικά το καταφέρνει, για να καλπάσει κι άλλο το δημόσιο χρέος, όχι βέβαια ότι ο προκάτοχος τους είχε δείξει και την περισσή σύνεση, το αντίθετο θα ισχυριζόταν κανείς μάλλον.

Στα μουσικά δρώμενα της χώρας έχουμε Eurovision – σταθερές αξίες – αν και οι Έλληνες ακόμη δεν είναι φανατικοί αυτού του διαγωνισμού. Στη σκηνή της Ιρλανδίας η Καίτη απασχολεί την Ευρώπη εάν φοράει ή όχι βρακί (ποιος είπε ότι οι ξένοι είναι καλύτεροι) και ερμηνεύει ένα τραγούδι με προφητικό σχεδόν στίχο. Σου λέει στα διδακτορικά του μέλλοντος του Παντείου, θα έχει citation στην Καιτούλα! Παρατίθεται σχετικό link παρακάτω για μελέτη. Στα παραλειπόμενα του video, ειδική μνεία αξίζει να γίνει στη νοσταλγική φωνή της Δάφνης Μπόκοτα, η οποία πέρα από το να διαβάζει το κείμενο στην εισαγωγή σαν τα Επίκαιρα της Χούντας, επισημαίνει και σχετικά πάρτι του ΕΟΤ… άκουσον, άκουσον… που η ΕΡΤ ξόδευε αφειδώς τα χρήματα του Έλληνα… tax-payer!!

Φιλική συμβουλή: Αν όλοι σήμερα θέλετε να γίνεται Έλληνες, τότε σας συνιστώ να ακούσετε με προσοχή το παρακάτω τραγούδι. Για further reading, θα συνιστούσε το ‘κι αν ξυπόλητη χορεύω με σημαία μου μια φούστα’ της ιδίας, εξίσου προφητικό. Βλέπεις, για μια μέρα δεν είναι κακό να γίνεις Έλληνας, μπορεί και να ξαλεγράρεις κιόλας βρε αδερφέ. Για παραπάνω είναι πρόβλημα… τόσο που κι εσύ ανά την υφήλιο… δεν σε βλέπω να το πολύ-ήθελες…

  

8 σχόλια:

  1. those were the days, my friend!
    Δεν υπάρχουν λόγια, ειλικρινά. Ο Δημοσθένης Στριγγλής, ο στιχουργός (sic) ήταν μάντης. Κακών.

    Η δε Δάφνη, αν πρόσεξες, το είπε όλο το κείμενο χωρίς ανάσα.
    (και μετά σου λένε ότι έμπαιναν με μέσον στην ΕΡΤ και δεν είχαν προσόντα...)

    ΥΓ Στην Ελλάδα, ο όρος tax payer είναι παντελώς άγνωστος. Προτιμάμε το γνωστό αφαιρετικό «Κράτος». Για ευνόητους λόγους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ Apos Η Δάφνη πού βρίσκεται σήμερα? Ποια είναι η γνώμη της για την παρούσα κατάσταση?

    Η Καίτη απέχει επίσης από τα μουσικά δρώμενα. Προτείνω λοιπόν να τη στείλουμε και πάλι φέτος με παρόμοιο στίχο για 2 λόγους:
    1. Για να φύγει από την αφάνεια και την ανεργία. Κρίμα είναι, έχει και παιδί και εξαρτημένο άντρα.
    2. Να εκφραστεί μουσικά για την κατάσταση της χώρας. Προτείνω επίσης να πάει με παρόμοιο σκισμένο φόρεμα χωρίς βρακί, για να δουν οι Ευρω-πέοι (sic!) εταίροι μας ότι είμαστε ξεβράκωτοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εγώ σήμερα δε θα με χάλαγε να μουν
    νεουορκεζος με δικό μου λοφτ στο Μανχάταν και πολλά πολλά λεφτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φαντάζεσαι να εμφανιζόταν ο Κάρολος με φουστανέλα; Και να λεγε είμαι κι εγώ Ελληνας; χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Apos, σημάδι του παραπολιτικού background αυτού του τραγουδιού είναι πως ο Δημοσθένης Στριγγλής χάθηκε μετά...ποιος σαμποτάρει την καριέρα του Δημοσθένη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Gi..orgio η Δάφνη ήτο παρακαταθήκη για τη δημόσια τηλεόραση που ελαφρά τη καρδία την πετάξαμε...ΑΙΣΧΟΣ!

    Επιπρόσθετα, προσυπογράφω την πρότασή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Bear, τόσες επισκέψεις έχει φάει στο Άγιο Όρος...ας βάλει εκεί μια φουστανέλα, αντί για kilt, και να βγει...χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άσωτε και κάποιον Νεοϋρκέζο φαντάζομαι δεν θα τον χάλαγε να είναι Έλληνας με σπίτι στην Εκάλη, εξοχικό στη Σαντορίνη και καταθέσεις στην Ελβετία... ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ουσία του blogging είναι το σχόλιο! Ποιος θα ήθελε ένα μουγκό ψυχίατρο;