30 Ιουνίου 2010

Η γειτονιά μου, ο Τουταγχαμών...και ένας Παπαγάλος!


Το να μετακομίζεις σημαίνει ότι πρέπει μέσα σε ένα απότομο διάστημα να κάνεις ένα νέο ξεκίνημα. Να αλλάζεις εικόνες που υπό άλλες συνθήκες δεν θα σκεφτόσουν ποτέ να προσλάβεις. Νέες παραστάσεις, όχι πλέον γνώριμοι άνθρωποι και καινούργιες συνήθειες κατακλύζουν κάθε λεπτό της φρέσκιας ζωής σου. Για να καταλάβετε έχω πλέον, για παράδειγμα, καινούργια φουρνάρισσα, η οποία είναι υπερβολικά ευγενική – πιθανότατα από κάποια χώρα των Βαλκανίων – και φτιάχνει πολύ ελαφρύ τσουρέκι και κάτι απίστευτα τυρόπιτο-μπινελίκια. Έχω ένα περιπτερά που έχει μια ελαφριά βλεφαρόπτωση αλά Βασούλα Παπανδρέου και ψευδίζει με κλειστό το στόμα λες και έχει πάθει εγκεφαλικό. Τώρα που το σκέφτομαι ο άνθρωπος μπορεί να έχει πάθει όντως εγκεφαλικό και εγώ να τον κοροϊδεύω…ντροπή μου!


Στην ευρύτερη γειτονιά υπάρχει που λέτε ένα γραφείο κηδειών. Αχρείαστο να είναι βέβαια, αλλά νομίζω ότι το εν λόγω γραφείο είναι το πιο επικό γραφείο κηδειών από καταβολής κόσμου. Όλος ο εσωτερικός χώρος είναι δρύινος με τρυφερές, αλλά και συνάμα αυστηρές, πινελιές μπρούντζου. Στο βάθος φιγουράρει ένα βαρύ και ασήκωτο γραφείο τύπου Chesterfield που στη καρέκλα του κάθεται ένας παππούς που ειλικρινά αν δεν ανέπνεε περιοδικά θα νόμιζες ότι τα πτώματα εκτίθενται ως δειγματολόγιο ή γενικά για λόγους επίδειξης. Με ένα κεφάλι που γέρνει ελαφριά περιμένει – ως άλλος Χάροντας – να συλλυπηθεί τους συγγενείς. Και ρωτώ…θα δει ο συγγενής το σάψαλο που περπατάει ως μούμια ακόμα και δεν θα τον πιάσει ένα παράπονο για το αδικοχαμένο του οικείο πρόσωπο. Γιατί τον ξέρω καλά αυτόν τον Τουταγχαμών…είναι ο ίδιος που πρωί-πρωί θα στηθεί στην Εθνική για ενημέρωση βιβλιαρίου και στο ΙΚΑ για άσκοπα ραντεβού λες και παίζει λόττο!


Το δε κλου όμως της ιστορίας δεν σας το έχω πει ακόμα. Το συγκεκριμένο γραφείο κηδειών έχει περισσότερη κίνηση απέξω, ακόμα και από τα εμπορικά καταστήματα που βρίσκονται δίπλα του. Ο λόγος είναι ένας μεγάλος παπαγάλος – ζωντανός καλέ – που φιγουράρει στη βιτρίνα. Και να βλέπεις κόσμο και κοσμάκη να περνάει και να χαζεύει τη βιτρίνα του γραφείου κηδειών, λες και είναι η βιτρίνα του Notos Galleries. Παράνοια!


Ο παπαγάλος που ζει και αρκετούτσικα χρόνια για ζώο…θέλει να υποδηλώσει κάτι;



18 σχόλια:

  1. Τα έχεις όλα στην πόρτα σου. Μην κάνεις παράπονα. λολ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. νομίζω πως το μήνυμα είναι σαφές...χεχεχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άσε καλέ τον άνθρωπο ,λες να περιμένει τα 90 του να χαρεί τη σύνταξή του,και το λεγα μάζευε ένσημα!!!λες να του κολλάει ένσημα ο χάρος,τον συμφέρει;
    Καλημέρα κατά τ άλλα καλό μήνα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. για περίπου 20 χρόνια υπήρχε ένα γραφείο κηδειών στη γωνία απέναντι από τη πολυκατοικία μου. Ο ιδιοκτήτης του έμοιαζε σαν να είχε βγει από ταινία του Κάρπεντερ. Μπρρρρρρ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σκέψου πόσες γενιές στο γραφείο θα έχουν μεγαλώσει με αυτόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Tυχερό σε κόβω ρε παιδί άμα έχεις φούρνο με ωραία τσουρέκια. Πόσο το εχω επιθυμησει δεν λέγεται. Πρωϊνή επιστροφή στο σπίτι, απλοϊκή συζήτηση με τον φούρναρη και ζεστό τσουρέκι. Στο ξενιτιά δεν το έχουμε. Απολαύστε και για μας που λειπουμε. Καλή αρχή και καλή διαμονή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα είχε ενδιαφέρον να μάθεις (και να μας πεις) αν ο παπαγάλος μιλάει και τι ακριβώς λέει! "Τα τίναξε ο παππούς, τα τίναξε ο παππούς...". χαχαχα

    Καλό μήνα κι από μένα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Ego mei mihi me (a) me: Ακόμα δεν ήρθα καλέ...θα την ανταλλάξω κιόλας; Ούτε μισό χρόνο δεν έχω κλείσει...χαχα!! Όταν τη βαρεθώ το συζητάμε! Που μένεις βρε και είναι τόσο χάλια; Γιατί κι εδώ είναι λίγο μαύρο χάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Bear: Με είδες να κάνω κάνα παράπονο; Χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ΟFF: Ο παππούς μεταξύ ζωής και θανάτου είναι στην ευρύτερη γειτονιά. Οπότε η δικιά μου κοντινή γειτονιά είναι γεμάτη ζωή...χαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Giorgio: Λες εεεεε; Να πάμε να τον ρωτήσουμε και να φωτογραφηθούμε με το παπαγάλο! Χαχαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Φούλη: Καλο μήνα Φούλη μου! Λογικά ο παππούς θα έχει βγει στη σύνταξη προ πολλού και τώρα περιμένει το επικουρικό από τον άλλο κόσμο...χαχαχαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Pink Fish: Υπάρχουν και χειρότερα δηλαδή...χαχαχαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Ηφαιστίωνας: Για την ακρίβεια...πόσες γενιές θα έχουν θαφτεί από αυτόν...χαχαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Ανώνυμος εκ Ρωσίας or From Russia with Love: Να σας στείλουμε κανένα πακετάκι συστημμένο καλέ! Ακούς εκεί χωρίς ένα τσουρεκάκι...δεν γίνεται!!! Χαχαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Dimosthenis: Το σκέφτηκα να το κάνω μια έρευνα αγοράς. Φαντάζεσαι να λέει τίποτα καφρίλες τύπου..."και του χρόνου"..."και στα δικά σας"....χαχαχαχαχαχα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ουσία του blogging είναι το σχόλιο! Ποιος θα ήθελε ένα μουγκό ψυχίατρο;