9 Νοεμβρίου 2010

Επάγγελμα Πόρνη: Το δράμα της Αθηνάς

Μετά από κάθε εκλογική μάχη, όταν χαζεύω τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών, ασχέτως του τι έχω ψηφίσει, νιώθω ότι ζω σε ένα παράλληλο σύμπαν. Σαν βρε παιδάκι μου, το πρωί να πήγα εκδρομή στην Ιταλία, χάζεψα λίγο τη Fontana di Trevi και γύρισα απότομα το απόγευμα στη μέση της πλατείας Ομονοίας. Γύρω μου αλλοδαποί …όπου αντί για αλλοδαποί εσύ βάλε το Γιώργο, τον Αντώνη, την Αλέκα και το λοιπό παρεάκι …εγώ πάλι να μη καταλαβαίνω γρι, γιατί με τα λίγα αγγλικά που ξέρω και πάλι δεν μπορώ να συνεννοηθώ στα πακιστανικά παραδείγματος χάριν. Η αίσθηση της ασυνεννοησίας κατακλύζει τον Έλληνα πολίτη σε καθημερινή βάση, αλλά λες βρε αδερφέ ότι δεν πειράζει για το κάθε μέρα, ας παλέψω για το δια ταύτα μια ημέρα κάθε τρία; …τέσσερα; …δεν θα τα χαλάσουμε στο μέτρημα μανίτσα μου για λίγα χρόνια! Φρούδες οι ελπίδες σου αγαπητέ μου συμπολίτα …συμπολίτα βεβαίως-βεβαίως!

Δεν θέλω να σχολιάσω τα εκλογικά αποτελέσματα γενικά. Ούτε εκλογολόγος είμαι και σίγουρα ούτε εκλογολάγνος. Θέλω, όμως, να σταθώ σε μία μόνο περίπτωση. Ίσως γιατί με πονάει περισσότερο, μιας και δεν βρέθηκα τυχαία στη πλατεία Ομονοίας από αυτό τον ιδιότυπο νοητικό διακτινισμό. Πάμε όμως πρώτα να πούμε μια ιστορία, όπως συνηθίζουμε σε αυτό το τσαρδί.

Η Αθηνά είναι μια πουτάνα. Ναι καλά άκουσες! Πουτάνα. Σε σοκάρει αγαπητέ μου αναγνώστη; Άντε, για σένα ας την πούμε ιερόδουλη. Η Αθηνά έχει τα χρονάκια της πλέον, μα στα νιάτα της ήταν κούκλα. Από αυτές τις «θου Κύριε» που περπατάγανε και τρίζανε τα πεζοδρόμια. Όλη η Σόλωνος είχε να λέει για την Αθηνά. Είναι, όμως, κι από τις γκόμενες που αν φτιασιδωθούν μπορούν να γίνουν και πολύ μουνάρες …αλλά βλέπεις οι νταβατζήδες την έχουν βγάλει στο κλαρί εδώ και χρόνια. Πρώτος και μεγάλος νταβάς ο «Ντορής» …άλλο να σας λέω. Όταν πήγε να κουνήσει και να βγάλει μόνη το μεροκάματο, να σου μια χαρακιά στη μάπα. Κουτσά στραβά ορθοπόδησε η γυναίκα από το μέγα νταβά της. Φώναζε βέβαια «Ντορή, Ντορή μη φεύγεις θα φαρμακωθώ» σαν άλλη Χέλμη στα Κόκκινα Φανάρια, είπε το σουξέ «όταν βλέπω αεροπλάνο μου ‘ρχεται να σου την κάνω», αλλά το δρομάκι της το βρήκε όσο να το κάνεις. Τον «Ντορή», ωστόσο, ακολούθησαν κι άλλα ρεμάλια. Σήμερα, σαν άλλο bog brother είναι στο χέρι σου να σώσεις την Αθηνά από το παρόν της νταβά. Μπορείς να ψηφίσεις …όχι από το κινητό, αλλά στο εκλογικό κέντρο της γειτονιάς σου…

Να ξεκαθαρίσω αρχικά ότι δεν ψηφίζω στην Αθήνα. Ψηφίζω στην ευρύτερη περιφέρεια της Αττικής, δυστυχώς όμως πριν αρκετά χρόνια μετέφερα τα εκλογικά μου δικαιώματα από την Αθήνα στα προάστια. Ποτέ, όμως, δεν έπαψα να κυκλοφορώ στο κέντρο. Δεν υπήρξα το παιδάκι που ταμπουρώθηκε στα βόρεια προάστια και δεν το κουνούσε ρούπι από το Κεφαλάρι. Τα φοιτητικά μου χρόνια τα έφαγα στο κέντρο, τα μεταπτυχιακά το ίδιο …και τώρα στα μετά-μεταπτυχιακά μου πάλι εκεί θα με βρει κανείς. Να στριφογυρίζω στην Αιόλου, την Ερμού, το Κεραμεικό, την Αθηνάς, τη Φωκίωνος, στα Εξάρχεια …όπου με βγάλει ο άνεμος. Η τύχη με έφερε και πάλι να διαμένω στο Κέντρο και να ζω καθημερινά τη κατάσταση που βιώνει αυτή η πόλη.

Να αρχίσω από κάτι βασικό. ΔΕΝ είναι όμορφη πόλη η Αθήνα. Όποιος έχει ταξιδέψει έστω και λίγο στο εξωτερικό μπορεί να κατανοήσει τι εννοώ. Είναι μια πόλη με άναρχη και αντιαισθητική δόμηση, δεν έχει ίχνος πράσινου, βρωμάει και ζέχνει από άκρη σε άκρη και γενικά δεν είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να ορίσει κανείς ως πρωτεύουσα ενός πολιτισμένου κράτους. Η Αθήνα, όμως, έχει παλμό …όμοιο που ελάχιστες πόλεις τουλάχιστον στην Ευρώπη έχουν. Η πουτάνα έχει χαρακτήρα, υποκουλτουριάρικο μεν, αλλά χαρακτήρα δε.

Δεν ξέρω τον Καμίνη. Μου είναι συμπαθής φιγούρα είναι η αλήθεια. Και μπορεί η Cindy να τον θεωρεί έναν ανεπάγγελτο λιμοκοντόρο, μια σύγχρονη φιγούρα της μικροπολιτικής, αλλά στη τελική δεν με ενδιαφέρει τι είναι. Με νοιάζει, ότι χειρότερος από το Νικήτα δεν μπορεί να είναι. Την επόμενη φορά, όμως, που ο Νικήτας θα λύνει και θα δένει, θα φωνάζει σε δημότες να πάνε σε άλλη πόλη αν δεν γουστάρουν, τότε εσείς που απείχατε, τον ψηφίσατε ή δεν κάνατε ό,τι μπορούσατε για να φύγει η λέρα που λυμαίνεται τη Κοτζιά …να μη φωνάξετε. Κι αν ο Γιώργος έβαζε κάλπικα διλλήματα – σάμπως και πέσαμε από τα σύννεφα; - εγώ δεν βάζω τίποτα. Οτιδήποτε αντίθετο κι αν γίνει από ψήφο σε κάτι διαφορετικό είναι καθαρή συνενοχή. Τις αριστερό-αηδίες του Τσίπρα και της Αλέκας, μη τις ακούσω από σοβαρό άνθρωπο ως αντιπρόταση, γιατί στη τελική η δημοκρατία έχει αποφανθεί περί τούτου χρόνια τώρα …αν θυμάμαι καλά από το 1974!!

Βέβαια, μπορεί κάποιος να ρωτήσει το εξής λογικό: Σε άλλον ένα νταβά θα πάει. Προς τι ο χαμός; Μπορεί ναι, μπορεί και όχι είναι η δική μου απάντηση. Και στη τελική, ακόμα και στο νταβά …η ποικιλία δεν μετράει καθόλου στα μάτια μιας πουτάνας;

17 σχόλια:

  1. Η καημένη η Αθήνα..
    Μόνο μην την καταστρέψουν εντελώς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσυπογράφω το κείμενο.
    Και προτείνω: όσοι μένουν οχυρωμένοι πίσω από την ασφάλεια συνθημάτων και δογματισμών, μπορούν να πάρουν τη βαλιτσούλα τους και να πάνε σε άλλη γειτονιά, όπως θα έλεγε και ο δήμαρχος Νικήτας. Εγώ και στις 15 Νοεμβρίου στην Αθήνα θα ζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για την αποκατάσταση της αλήθειας και μόνο δεν έγραψα πουθενά οτι ο Καμίνης είναι ανεπάγγελτος λιμοκοντόρος, μικρογραφία της μικροπολιτικής κ.ο.κ.
    Έγραψα οτι οι Δημοτικές εκλογές αποτελούν το χωλ των αποφάσεων της κεντρικής σκηνής και οτι το Πασοκ δεν έχει πλέον κοινωνικό πρόσωπο. Δεν θα ψηφίσω λοιπόν έναν δήμαρχο, του οποίου το κόμμα υποστήριξης κόβει λεφτά από τους παππούδες και τις γιαγιάδες, έχει μηδενίσει τη δημόσια παιδεία (βλέπε παιδικούς σταθμούς, βλέπε δημοτικά σχολεία σε κάθε γειτονιά), έχει οδηγήσει στην φτώχεια τους πολίτες (βλέπε αστέγους, ναρκομανείς), έχει χαρίσει σε όλους τους μετάνάστες από έναν άδειο κουβά για να πλένουν τζάμια στα φανάρια και μόνο. Και πολλά άλλα. Έναν τέτοιο δήμαρχο που προέρχεται από ένα τέτοιο κόμμα εγώ δεν τον ψηφίζω κι ας μήν τον θεωρώ ούτε ανεπάγγελτο, ούτε λιμοκοντόρο.
    Επειδή κι εγώ όπως ο Άπος στις 15 Νοέμβρη εκεί γύρω θα είμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Ηφαιστίωνας: Υπάρχει κι άλλο; Φαντάζομαι πως πάντα υπάρχει. Ας ελπίσουμε πως όχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Apos: Ένα πράγμα που ποτέ δεν μάθαμε στην Ελλάδα είναι ότι η κριτική έχει μισθό. Θέλει προϋπηρεσία! Πήξαμε στους ανεπάγγελτους σε όλους τους τομείς. Τουλάχιστον ας έχουμε την ευθιξία να μας βαρύνει η όποια κριτική μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Cinderella: Στο λιμοκοντόρος μπορώ να το πάρω πίσω...προς αποκατάσταση της αλήθειας!! Για το άλλο όμως, νομίζω ότι το κείμενο που ακολουθεί στο σχόλιό σου, δεν μου αφήνει περιθώρια να το αναιρέσω...

    Να σου πω κάτι; Στο ηλίθιο παιχνίδι που έπαιξε ο ΓΑΠ για να συσπειρώσει στις εκλογές το κόσμο του...απλά δεν θα παίξω. Δεν το κριτίκαρα για να κάνω το ίδιο πράγμα και να πέσω στη λούμπα του. Κάποια στιγμή αν δεν θέλουν να το κάνουν αυτοί, πρέπει να διαχωρίσουμε τις εθνικές πολιτικές από τη τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν κάνει καλό ούτε σε εμάς, αλλά κυρίως στη δόλια τη τοπική αυτοδιοίκηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. χειροτερος απο τον κακλαμανη δεν υπαρχει , ειναι οντως ασχημη η αθηνα , αλλα μπορει να γινει καλυτερη και ειναι και αυτο που λες οτι εχει ζωη η πουτανα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ωραιος ο τιτλος και συμπηρωνω ειναι και το δραμα της Αθήνας και δε ξερω ποια ειναι η σιντυ που θεωρει το καμινη λιμοκοντορο αλλα ειναι η μονη λυση να ξεφυγουμε απο τον αλλαζονα θρασυ δημαρχο που εφερε την αθηνα σαυτα τα χαλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τι να πεις τότε για τον Πειραιά!!! βρώμα και δυσωδία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. χαχα κάτσε να σου λύσω και την απορία...που λες, χαλώσω θα πει βάζω τα χαλιά,δεν ήξερα ότι είναι Συριανή διάλεκτος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Ίμερος: Δεν ξέρω αν θα είναι χειρότερος από το Κακλαμάνη ο Καμίνης. Απλά θεωρώ ότι μια δοκιμή θα μας πείσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Άσωτος Γιος: Η Cindy είναι μια λατρεμένη φίλη...δεν το συζητάω...είμαι ερωτευμένος μαζί της! Και το λιμοκοντόρος το παίρνω πίσω για χάρη της αλήθειας πάντα. Ποτέ δεν μου αρέσει να είμαι άδικος.

    Ο Κακλαμάνης έδειξε τι μπορεί να κάνει. Εμένα προσωπικά δεν μου κάνει. Προσωπική γνώμη εκφράζω, δεν είναι ανάγκη ότι όλοι θα συμφωνήσουν μαζί μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Φούλη: Και στο Πειραιά τα πράγματα είναι όντως χάλια. Αλλά από την άλλη στο Πειραιά κατεβαίνω 1-2 φορές το χρόνο. Καλό θα είναι να γράψει την αντίστοιχη γνώμη του ένας Πειραιώτης!

    Είδες...μαθαίνω και διαλέκτους από το Blogging...xaxa!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. καλα εεε, πεθαινω οταν μιλας ετσι προστυχα και αγρια .. το χεις τρελα λεμε !! Συμφωνω με το σχολιο περι Αθηνας παρολο που και μου αρεσει και θα ηθελα να μεινω ισως καποια στιγμη για ενα διαστημα εκει. Δεν ειναι ομορφη πολη, ειναι απλα η μοναδικη πηγη ''πολιτισμου'' στην ψωροκωσταινα. Για τις εκλογες δεν θα μιλησω καθολου γιατι εκνευριζομαι και με κανουν και νιωθω πολυ ηλιθιος και ως πολιτη και ως ανθρωπο καθε φορα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. σαν πρώην περήφανος Αθηναίος (και τιμητικά Αθηναίος πια- μόνος που μού έδωσα τίτλο), έχω να πω ότι έχεις δίκιο. Η Αθηνα δεν είναι συμβατικά όμορφη (όπως είναι το Παρίσι ή ακόμη και το Λονδίνο, σε μερικά σημεία). δεν είναι πόλη του κόσμου αλλά έχει έναν αέρα που δεν έχω βρει σε άλλη πόλη ακόμη. ούτε καν στην Ιταλία. αχ.. και μού λείπει καμμια φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Basilis: Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια περί της αρετής του μπινελικωματός μου...χαχαχα!!! Δεν μένεις Αθήνα πουλάκι μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Μικρός Ναυτίλος: Είναι ωραία η πουτάνα. Λίγο να βρισκόταν και κάποιος που θα τη φτιάξει λίγο...ίσα μωρέ να τη σουλουπώσει! Δεν ψάχνω και για θαύματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ουσία του blogging είναι το σχόλιο! Ποιος θα ήθελε ένα μουγκό ψυχίατρο;