21 Δεκεμβρίου 2010

ΠΡΟΠΟ with Jesus

Το έχω πει πολλές φορές πως οι άνθρωποι είναι τα λάθη τους. Πρωτίστως τα σωστά τους βέβαια, αλλά σίγουρα και τα λάθη τους. Άσε που ο κόσμος ποτέ δεν θα βιαστεί να σε χαρακτηρίσει με αυτό που πράττεις ορθά. Δεν είναι τυχαίο ότι η αγνωμοσύνη υπήρξε χαρακτηριστικό της ανθρώπινης φύσης ακόμα και πριν κατέβει από τα δέντρα. Αντίθετα, για το λάθος - όσο μικρό κι αν είναι - υπάρχουν εκείνοι που μπορούν να στο βαράνε μια ολόκληρη ζωή. Η ρετσινιά δεν λέγεται τυχαία έτσι! Αν, λοιπόν, μια φορά προσέχουμε να κάνουμε το σωστό, εκατό πάνω πρέπει να προσέχουμε όταν ξανακάνουμε το λάθος μας. Ναι καλά με ακούσατε! Το να κάνεις μια φορά ένα ατόπημα είναι θεμιτό. Το να πέφτεις συνεχώς, όμως, στην ίδια λούμπα είναι αν μη τι άλλο αφελές… για να μη πω και κάτι χειρότερο!

Και μετά τη θεωρία πάμε στα case studies

Case Study 1: “Ξέρουμε ότι κάποιες φορές σας πικράναμε, σας σκανδαλίσαμε ίσως.

Η πατρότητα της έκφρασης όσο παράξενο κι αν ακούγεται δεν ανήκει στη Πέπη Τσεσμελή και το αξέχαστο σουξέ της (Αλήθεια… ποιος σαμποτάρει btw τη καριέρα της Πέπης;). Η ατάκα της πρώτης μελέτης περίπτωσης ανήκει στους εκπροσώπους της Ελληνικής Ιεραρχίας!! How cool is that? Οι «πνευματικοί πατέρες» αυτού του τόπου με περισσή σύνεση και ταπεινοφροσύνη κυκλοφόρησαν το νέο σουξέ που θα κυκλοφορεί σε κάθε σαλόνι γριάς μετά τη μεγάλη επιτυχία του Χριστόδουλου «Κώστα, Κώστα μου Σημίτη/ σου την άνοιξα τη μύτη/ έξω από της γριάς το σπίτι/ με ταυτότητα για δίχτυ». Εξέθεσαν, λοιπόν, τη θέση τους, και κυρίως την αυτοκριτική τους, για τη παρούσα οικονομική κρίση. Καλά κι εσύ το αυτοκριτική μη το δένεις και κόμπο! Γιατί αν διαβάσετε την εν λόγω καυτή επιστολή θα νομίζετε στη καλύτερη ότι ο μέσος εκπρόσωπος της Εκκλησίας είναι ο Κοσμάς ο Αιτωλός. Και ο λόγος του Θεού από τους αντιπροσώπους του στη γη (τύφλα να έχει η Nissan Νικ.Ι Θεοχαράκης!!) κλείνει: «Με αυτό το πνεύμα, συσπειρωμένοι γύρω από την μεγάλη μας οικογένεια, την Εκκλησία, επισημαίνοντας τα λάθη μας, αναζητώντας νόημα ζωής στην αγάπη, θα βγούμε από αυτή τη δύσκολη ώρα.»… Βρε άντε μου στο δ…

Case Study 2: “Πρέπει να αναρωτηθούμε τι πήγε λάθος στο μήνυμά μας, σε ολόκληρο τον τρόπο με τον οποίο εναρμονιζόμαστε με την χριστιανική ζωή”

Η πατρότητα της εν λόγω έκφρασης δεν ανήκει στον Καρατζαφέρη λίγο πριν δει τα ποσοστά του να πέφτουν. Ούτε στη Μπουμπούκα του Master Chef όταν έμαθε για το απαράδεκτο γεγονός ψιλό-εκβιασμού παίκτη, αφού χωρίς τη θέληση του διεγνώσθη ως οροθετικός. Ο πνευματικός πατέρας από την άλλη μεριά του σχίσματος, ο αγαπητός σε… γουατέβα Πάπας έκανε μια δήλωση για τα περιστατικά παιδοφιλίας στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας. Ο Βενεδικτούλης προχώρησε και σε μια εξέχουσα κοινωνιολογική ανάλυση επιπέδου υποστηρίζοντας ότι «τα περιστατικά κακοποίησης πρέπει να ειδωθούν μέσα στο γενικότερο κοινωνικό πλαίσιο της εποχής της δεκαετίας του '70, όταν δηλαδή η παιδοφιλία δεν θεωρείτο το απόλυτο κακό, όπως σήμερα.» WTF… ήσασταν και στο Woodstock;

Τι συμπεραίνεις αγαπητέ αναγνώστα μου από τα δύο Case Studies που σου παρέθεσα;

Συμπέρασμα Α’: Δεν υπάρχεις Θεός!! Μια στο εκατομμύριο να υπήρχε θα είχε κατέβει ο ίδιος να τους γαμωσταυρίσει και μετά θα ξανανέβαινε πάνω για να βρει την ησυχία του. Θεός-Αθεΐα… γράψε 2!

Συμπέρασμα Β’: Αν μία πάλι στο εκατομμύριο υπάρχει, τότε είναι Έλληνας!! Κοινώς, γύρω του γίνεται το συμπούρδελο και αυτός κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Θεός-Ελληνικότητα… γράψε 2!

Συμπέρασμα Γ’: Υπάρχει δεν υπάρχει Θεός, εσένα μια φορά οι επίσημοι φορείς του σε έχουν για πολύ μεγάλο ΜΑΛΑΚΑ!! Θεός-Είμαστε Μαλάκες… γράψε 2!

20 σχόλια:

  1. Η ανάρτηση σου είναι άναρχη και αντιχριστιανική.Παρακαλώ πάραυτα να σβηστεί το κείμενο που καταπολεμάει τα ιδεώδη που για τόσο πολύ αγωνιστήκαμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι τα ακούσαμε και αυτά και δεν μας έμεινε τρίχα για το ινστιτούτο!
    Πρέπει να κάψει πολλούς αλλά μάλλον κάπου δυσκολεύεται..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. στο πρώτο κομμάτι του κειμένου σου είμαι μαζί σου....στα συμπεράσματά σου διαφωνώ καθέτως, οριζοντίως και διαγωνίως(νομίζω ότι πρώτη φορά συμβαίνει αυτό σε δικό σου post ...χαχαχα)...Θεωρώ ότι από τα case studies σου το συμπέρασμα δεν είναι ότι δεν υπάρχει θεός...αλλά ότι απλά ο άνθρωπος ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!ΛΟΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Stewie Griffin: Αγαπητέ μου η ανάρτηση είναι άναρχη, χριστιανική, βδέληγμα, ντροπή του ανθρωπίνου είδους και μια ωδή στο παρεκβατισμό...ΣΥΜΦΩΝΩ! Χαχαχαχα!!! Για όλους αυτούς τους λόγους και χίλιους ακόμα λέω να την αφήσω...χαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Ηφαιστίωνας: Μα κι αυτός...ένα τσιγάρο δρόμο είναι για αυτόν να κατέβει κάτω. Αλήθεια, αφού στο Παράδεισο όλα είναι ωραία...επιτρέπεται το κάπνισμα;

    :-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Gi..orgio: Προφανώς και δεν πίστευα ότι όλοι θα συμφωνήσουν με τα συμπεράσματα. Άσε που το κείμενο είναι και επί τούτου λίγο προκλητικό!

    Όσο για το συμπέρασμα σου, ο άνθρωπος για χίλιους δυο διαφορετικούς λόγους υπάρχει. Οι επιστήμονες λένε τη γνώμη τους και κάπως έτσι έχουμε χαρτογραφήσει με αποδείξεις κάποια πράγματα. Για τον άλλο Κύριο δεν έχουμε και πολλές αποδείξεις είναι η αλήθεια. Τυπικά όσες και για την ύπαρξη εξωγήινων στις Πύλες του Ανεξήγητου!! Χαχα!!

    υ.γ. Πέρα από την όποια πλάκα που κάνω, σέβομαι απόλυτα το τι ο καθένας πιστεύει εννοείται. Απλά εκφράζω προσωπικές απόψεις! Μη παρεξηγηθώ κιόλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Άσωτος Γιος: Έτσι είμαι...θανατηφόρο αρσενικό! Χαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δεν επιθυμώ επ ουδενί να χαρακτηριστώ 'θρησκόληπτος'...συν τοις άλλοις αν κάποιος ''εκπρόσωπος'' του Θεού (αλήθεια πόσο γελοία φράση...με κάνει να θέλω να ξεράσω!) άκουγε τα κατορθώματα, τα πιστέυω και τον τρόπο ζωής μου μάλλον θα με αφόριζε...χαχαχα
    αλλά πραγματικά πιστεύω ότι υπάρχει...απλά το πιστεύω με ένα δικό μου τρόπο...anyway...
    επίσης....ΞΑΝΑΛΟΥΦΑΡΟΥΜΕ????ΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Gi..orgio: Ιιιιιιιιιιιιιιι....ξαναλουφάρω; Γιατί πότε λούφαρα! Ενίσταμαι κύριε Πρόεδρε! Είμαι αθώος! Οι φορείς της Εκκλησίας άρχισαν ήδη τον άδικο πόλεμο στο ονομά μου!! Χαχαχαχααχ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναι .. οι πίπες..
    απαπα χυδαιός γίνομαι ώρες ώρες.. αλλά ερωτήσεις είναι αυτές καλό μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. χαχαχχχαχαχα το σχολιο του Stewie ειναι θεικοοοοοοο.. επισης ο τιτλος ειναι ολ δε μανεη.Θελω Πεπηηηηηηηηηηη επιγοντως και αν τον βρεις αυτον τον %$%### που την σαμποταρει βγαλτον στην φορα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Meanwhile, υπάρχει ένα τραγούδι που λέει «μου κάνει πλάκα ο θεός».
    Κάπου το άκουσα σήμερα... και πολύ μου άρεσε.
    Γιατί μου τα κρύβεις αυτά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Hφαιστίωνας: Χριστέ μου αποκάλυψη....ο Ηφαιστίωνας βρίζει!!! Ήρθε το ΤΕΛΟΣ...η συντέλεια του κόσμου...τα ύστερα...χαχαχαχαχαχαχα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Basilis: Τι να σου πω αγαπητέ μου...θα κάνω ενδελεχή έρευνα και θα σου πω που είναι το Πεπάκι!! Χαχαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Αpos: Δεν είσαι έτοιμος ακόμα για Χρύσπα! Αυτά είναι μεταπτυχιακού επιπέδου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Προσωπικά πιστεύω στον Θεό αλλά πλέον δεν χάφτω αυτά που λένε. Γι' αυτούς δεν είναι τίποτε άλλο παρά εξουσία. Μεγάλη ηδονή η εξουσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Το κείμενο βλέπω οτι είναι ακόμα εδώ και χαίρει άκρας υγείας.Για αυτό και μόλις έστειλα e-mail στους αρμόδιους φορείς για να το αναλάβουν.(ευτυχώς που το υπουργείο παιδείας είναι ακόμα και θρησκευμάτων)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @G4George: Προσωπικά δεν πιστεύω, οπότε δεν μπορώ να μη πιστέψω και σε αυτούς! Όσο για την εξουσία ανοίγεις τεράστια κουβέντα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Stewie Griffin: Ο λογοκρισία και ο φασισμός δεν θα περάσουν σε αυτό το τίμιο σπίτι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ουσία του blogging είναι το σχόλιο! Ποιος θα ήθελε ένα μουγκό ψυχίατρο;