2 Μαρτίου 2011

Τα Πάθη ενός Έλληνα (aka me) στη νήσο της Αγίας Ελένης!

Μετά από ένα εσπευσμένο ταξίδι στο νησί της Αγίας Ελένης, μιας και είχα κάτι θέματα με πολεοδομικά να κλείσω, γύρισα στην άτιμη ελληνική πραγματικότητα. Αχ Κούλα! Βασικά επί τη ευκαιρία να σας πω και τον πόνο μου, για να μη νομίζετε ότι πήγα για αναψυχή. Ο παππούς μου κληρονόμησε ένα οικόπεδο στο νησάκι. Απορίας άξιο από πού μας ήρθε, αλλά ποιος ρωτάει καλέ όταν του έρχονται λεφτά; Αποδοχή κληρονομιάς δεν χρειάστηκε να κάνουμε, οπότε μέγκλα το οικοπεδάκι στον Ωκεανό. Για να καταλάβει η Λαίδη (μια είναι η Λαίδη… μην ακούω βλακείες), τι σημαίνει να έχει όντως θέα στον Ατλαντικό!! Που λέτε, λοιπόν, εγώ έκτισα εκεί ένα σπιτάκι… μη φανταστείς μεγαλεία, απλά ήθελα κάτι κεφάλαια να τα σπρώξω έξω από την Ελλάδα. Όλα καλά μέχρι εδώ! Η γειτόνισσα, μεσοτοιχία ένα πράγμα, αποφάσισε να χτίσει μια μάντρα και θεώρησε σκόπιμο να μπει στο οικόπεδό μου. Τούρκος ο Μηδενικός όταν με πήρα η άλλη γειτόνισσα, η κυρά Μπεατρίς, να με ειδοποιήσει. Σημαντικό πράγμα μια καλή ρουφιάνα στη ρούγα. Πρακτορείο Reuters λέω την κυρά Μπεατρίς. Υπεραστικό βέβαια πλήρωνε η χριστιανή, αλλά κι εγώ της το ξεπλήρωσα και με το παραπάνω, μιας και της πήγα δώρο το DVD του Κυνόδοντα και το ‘I love Karditsa’! Τι ήταν κι αυτό αδέρφια με τον Κυνόδοντα. Αχ Κούλα!


Μην σας τα πολυλογώ, άκρη δεν έβγαλα. Η γειτόνισσα να φωνάζει να πάω στην πολεοδομία και να την αφήσω ήσυχη. Κάτι είπε και για τον Πάγκαλο, αλλά θεώρησα ότι άκουσα λάθος, γιατί που στο καλό έφτασε η φήμη του μέχρι εκεί κάτω. Τελικά ορθώς νόμιζα ότι τον άκουσα, γιατί η γειτόνισσα έχει συγγενή που δουλεύει στο grandee εστιατόριο που έφαγε την Πρωτοχρονιά ο Θόδωρος και είχα μάθει για το ποιόν του. Μέχρι εκεί γινόμαστε ρεζίλι με τον “μαζί τα φάγαμε”. Αχ Κούλα! Κώλος γίναμε σε λέω!



Με εκείνα και με τα άλλα πήγα και στη πολεοδομία. Φάκελος με χίλια δυο δικαιολογητικά ανά χείρας, αξία ανεκτίμητη… ένεκα η ελληνική παράδοση. Μπαίνω μέσα λέω τα καθέκαστα και γυρίζει ο υπάλληλος και μου λέει: ‘εσύ καλέ δεν είσαι ο Έλληνας που κληρονόμησε το οικόπεδο του μπάρμπα του Jonathan’. Καλά, δεν είπε ακριβώς μπάρμπα, αλλά αυτό ήταν το νήμα. Ακούς; Ακούω να λες! Και με άρχισε για τα ελληνικό χρέος, μέχρι εκεί έφθασε η χάρη μας. Αχ Κούλα! Και δώστου για τον Κυνόδοντα που άδικα το έχασε το Oscar. Αχ Κούλα! Μέχρι και για την Κέλλυ Κελεκίδου ήξερε ο αθεόφοβος. Αχ Κούλα εις το τετράγωνο! Μην σας τα πολυλογώ, άκυρο με έβγαλε κι αυτός σαν την Κέλυ, αφού με ενημέρωσε ότι ο μπάρμπα Jonathan ήταν του δόγματος Παγκάλου και είχε καταπατήσει πολλάκις το γειτονικό οικόπεδο. Φήμες θέλουν τον μπάρμπα να κουτούπωνε και τη κόρη και το γιο τον τότε ιδιοκτητών, αλλά παραμένουν στη σφαίρα του αστικού θρύλου…



Γυρνάω πίσω με τα μούτρα πεσμένα ο δικός σου. Της φτιάχνω εκεί ένα μπακλαβά και της ζητάω συγνώμη. Αυτή αρχίζει και μου κατεβάζει καντήλια του τύπου ότι καλά μας κάνει η Μέρκελ και μας βρίζει. Εγώ τα παίρνω στην κράνα και παίρνω τον μπακλαβά και φεύγω. Αποτέλεσμα μηδέν δηλαδή! Και κάπως έτσι πέρασα στο εξοχικό μου στην Αγία Ελένη. Τσάκω αναγνώστα μου και τη σημαία μας με το πουλί και το πλοίο που μπαίνει στο λιμάνι (το έπιασες το υπονοούμενο!!)…

18 σχόλια:

  1. Τόσο χάλια ε;
    Τρέχετε με τα κληρονομικα και δεν βγάλατε και άκρη κιόλας.. όλι μαζί τα φάγανε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανάθεμα σε! Με έκανες και γέλασα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσπαθώ ακόμα να καταλάβω αν αυτό το ποστ είναι χιουμοριστικό ή όντως έχεις οικόπεδο σε ένα νησί στη μέση του Ατλαντικού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αρα έχεις ακόμα το μπακλαβά!!! Κράτα μου μια γωνία κι έφτασα...ποιός νοιάζεται για το οικόπεδο όταν υπάρχει γλυκό???!!! Να ζήσει η Αγία Ελένη μεγάλη η χάρη της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλε εχει δικιο ο g for george. bravo σου. ουτε εγω καταλαβα. επισης δεν καταλαβα αν τελικα τον ειδες και σου αρεσε η οχι ο κυνοδοντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δε δηλητηριαζες το μπακλαβα να περιελθει και το αλλο οικοπεδο σε σενα?μια ιδεα ριχνω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμπέρασμα :

    1.ον Ξεφιτίλα παντού, έπεται και συνέχεια!!!

    2.ον Κυνόδοντας, ok δεν το πήραμε το βραβείο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ήταν και μέτρια η ταινία, όπως έχει ακουστεί..

    3.ον Τελικά χάσαμε το οικοπεδάκι, πατριώτη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μωρέ Ηφαιστιωνά μου, με τα κληρονομικά τα λύσαμε...αλλά ένεκα οι ατασθαλίες του προκατόχου... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το κατά δύναμη κάνουμε κύριε Gay in Evia...lol!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τα ρίχνω στη ασθένειά σου Δάσκαλε. Αχ λειψό το είχε λόγω Altzheimer...πάει κι αυτό με την ίωση...χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κουκκίδα μου μπακλαβάς εννοείται πως υπάρχει. Βάζω το σιροπιαστό! Βάζεις το παγωτό; :-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Basilis, ο Δάσκαλος δικαιολογείται λόγω ασθένειας. Εσένα τι να σου πω; Χαχαχα!!

    Τον Κυνόδοντα τον είδα και μεταξύ μας δεν έσκισα και τα Bjorn σώβρακα μου. Τα πήραμε στις εκπτώσεις σε καλή τιμή, αλλά μην το παραχέσουμε κιόλας...χαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μπα aizen999 μου! Η γριέτζο έχει ένα τεκνό που της τα μασάει. Σε αυτόν θα μείνει το ακίνητο μάλλον. Οπότε τσάμπα το κακούργημα!! :-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Panos μου, άστα να πάνε. Το οικοπεδάκι το έχουμε μεν, αλλά λειψό δε! Όσο για το Κυνόδοντα, είμαι με αυτούς που το θεωρούν μάλλον μέτριο. Συγνώμη κιόλας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τι τραβάτε κι εσείς οι μεγαλοκληρονόμοι!!!
    Έχεις την αμέριστη υποστήριξή μου.
    Μα κι εσύ μπακλαβά; Χάθηκε ένα tiramisù, μια panna cotta βρε αδελφέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εμένα θα μου πεις Turi μου; Και σου λένε μετά ότι τα λεφτά φέρνουν ευτυχία! Πίπες!! Δεν φτάνει που άνοιξα και φύλο με τα χεράκια μου για τη Βλαχάρα Αγιοελενετιώτισσα...θα μου την πει κιόλας; Εεεεε όχι αγαπητέ μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Eμένα μου αρκεί που στην Αγία Ελένη τραγουδούν God Save the Queen για την αγαπημένη μου.
    Θα σου έρθω σίγουρα. Και ας μην παίζει στο DVD o «Κυνόδοντας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Για να καταλάβω αγαπητέ μου...στη Λίτσα αναφέρεσαι; Μείνε ήσυχος...στο DVD δεν θα παίζει με την καμία ο Κυνόδοντας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ουσία του blogging είναι το σχόλιο! Ποιος θα ήθελε ένα μουγκό ψυχίατρο;