3 Μαρτίου 2011

Modern Inquisition

Δεν ξέρω αν οι στάχτες από την εποχή της Ιεράς Εξέτασης βγάζουν ζέστα ακόμα. Ούτε γνωρίζω αν οι επίσημες αποκηρύξεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας για την ελληνική επανάσταση το 19ο αιώνα ακούγονται πλέον από μακριά. Το μόνο που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι πως οι επιχειρήσεις κάθε εποχής… εντάξει ΜΚΟ για να μη μου συγχύζεστε… οφείλουν να μιλούν πάντα προς τα εκεί που κείτονται τα κατά περίπτωση κέρδη τους. Στην πρώτη περίπτωση, έγινε για κατάκτηση μεριδίου της αγοράς και εμπόδια εισόδου στο βασικό ανταγωνιστή (βλ. προτεσταντισμό). Στη δεύτερη περίπτωση, γιατί η διατάραξη της αγοράς πάντα φέρνει αναταραχές και αβεβαιότητα (βλ. μετ-επαναστατική κυβέρνηση). Μόνο με ανάλογη λογική μπορώ να δικαιολογήσω τα λόγια του μητροπολίτη Πειραιώς περί μειονοτήτων. Σε μια κοινωνία που μαστίζεται από κρίση, τα χαμηλά στρώματα νιώθουν ότι βάλλονται από παντού. Οι θεωρίες συνομωσίες ήταν ανέκαθεν το αγαπημένο hobby της Εκκλησίας. Πάντως όλα για όλα, εγώ την πιστεύω την Εκκλησία, μιας και κρίνει πάντα εξ ιδίων τα αλλότρια!

Τι να πεις…see you in Hell guys!

14 σχόλια:

  1. Άσχημη είναι η κόλαση;;;
    Άντε καλή αντάμωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αστα μωρε που μερικοι βλαχογεροι που μονη πηγη γνωσης εχουν ενα ανεδαφικο κειμενο θα μας 'διδαξουν'-οι πιο κομπλεξικοι και πικροχολοι ειναι συνηθως αυτοι.μονο αλλοι ηλιθιοι βλαχογεροι της εποχης του εμφυλιου τους ακουνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι έγινε zero; ΜΟΥ ΘΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ; Αυτά είναι για άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλέ μια χαρά είναι η Κόλαση. Άσε που Ηφαιστιωνά μου, σε αυτόν τον παράδεισο τρεις κι ο κούκος θα είναι τελικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Aizen999 μου, μην μου συγχύζεσαι. Δεν έχεις άδικο, απλά το θέμα είναι ότι αυτές οι απόψεις ακούγονται πιο συχνά από άλλες που πρέπει να ακούγονται. Και δεν είναι καν αυτό το θέμα μου. Το πρόβλημα είναι ότι τις λένε κάποιοι που κανονικά θα έπρεπε να σωπαίνουν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δάσκαλε, επειδή εσύ έχεις φτάσει στην τρίτη ηλικία και παραιτήθηκες, δεν σημαίνει ότι εγώ δεν θα φωνάζω και θα διεκδικώ, μιας και είμαι πιπινάκι!!χαχαχα!!

    :-Ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κανείς δεν καταλαβαίνει τα ειρωνικώς γραμμένα σχόλιά μου τις τελευταίες μέρες.. κανείς. Πρέπει να φταίει η ίωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δε ξέρω γιατί ντρέπεται αυτός, εγώ πάντως ντρέπομαι που επί 5 χρόνια έμενα σε ακτίνα μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από τη Μητρόπολή αυτού του τραγόπαπα (και του προκατόχου του!)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπα σεβάσμιε μου Δάσκαλε γέροντα, μην τα ρίχνεις όλα στην ίωση...χαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εεεεε καλά βρε Gay in Evia μου, δεν φταις εσύ για αυτό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Eγώ εκεί θα είμαι. Η παρέα θα είναι εκλεκτή. Το ξέρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βρε Apos μου...τρελό παρεάκι θα είμαστε. Μην ξεχάσω να πάρω μαζί μου όμως και το Total!! Χαχαχαχαχα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα συμφωνήσω με το παραπάνω σχόλιο. Είναι κρίμα που ακούγονται συνήθως μόνο οι απόψεις των τράγων... Κατά τ' άλλα δεν εκπλήσσομαι ιδιαίτερα από αυτές.

    Άπος-Ζερό, κι εγώ μια θεσούλα μάζί σας παρακαλώ. ΘΑ προτιμήσω το καζάνι κοντά στο παράθυρο, αν σας είναι εύκολο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βρε Dimosthenis εννοείται! Είσαι στα καλά σου; Να δεις και που θα κάνουμε μια επιδερμίδα από τη ζέστη...κόλαση!!! χαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ουσία του blogging είναι το σχόλιο! Ποιος θα ήθελε ένα μουγκό ψυχίατρο;