20 Μαΐου 2010

Η οιωνεί παρέα της Φεγγαρόπετρας και το βατεμένο Λενιώ

Την Ελενίτσα την πήδηξε ο Κωστάκης. Ποια Ελενίτσα; Έχει σημασία; Γεγονός σας λέω! Ας το πάρουμε ως δεδομένο. Το θέμα είναι ότι η Ελενίτσα, παρότι τη βάτεψε ο μικρός Κωστάκης, έδειξε να έχει μια κάποια ενόχληση, αλλά δεν χάλασε και το κόσμο. Ας το πάρουμε και αυτό ως δεδομένο. Σας λέω την αλήθεια, ένας σαματάς έγινε στη παρέα. Μπορεί η παρέα μας να μην είναι σαν εκείνη της φεγγαρόπετρας, αλλά τι να κάνουμε μωρέ...δεν μας γράφει και η Ακρίτα.


Ο Νικολάκης είναι λίγο συντηρητικός...βασικά μούχλας είναι, αλλά δεν το κάνουμε και τόσο θέμα. Ο Πέτρος είναι πιο προοδευτικός...βασικά λαμόγιο είναι, αλλά έχει το ταλέντο να καλύπτεται. Ο Αλέκος είναι ο πιο αλήτης...και αυτό επίσης πουλάει...ποια γκόμενα θα απορρίψει έναν αλήτη. Ο Αντώνης είναι ο εναλλακτικός της παρέας...ας πούμε ότι δεν διαλέγει βρε παιδί μου αυτό που προτιμά η πλειοψηφία. Τέλος, η Ευγενία είναι μια μυξοπαρθένα που ωστόσο ξέρει και δέκα γλώσσες στη καθισιά της. Αυτά τα παιδιά είναι το παρεάκι μου...μαζί με τον Κωστή και την Ελένη βέβαια.


Όταν η Ελενίτσα είπε ότι...μάλλον...την πήδηξε ο Κωστάκης - δεν ήταν και σίγουρη βλέπετε - έγινε ένα θέμα. Μη νομίζετε ότι ο Κωστάκης την έχει μικρή...όχι...το παιδί μια χαρά ταλέντα διέθετε. Ούτε να νομίζετε ότι δεν γαμάει καλά...όλα κι όλα...όλοι έχουν να πουν ένα καλό λόγο για τη τεχνική του Κωστή μας. Απλά...να μωρέ...το στεφάνι που είχε τάξει στην Ελένη για να του καθίσει...εεεε...το πήρε λίγο πίσω. Εκκλησία ήθελε να δει η Ελενίτσα, αλλά εκκλησία δεν θα έβλεπε ούτε στα πιο τρελά της όνειρα. Κάτι κτήματα δε που είχε στη Χαλκιδική, τα έδωσε στο Κωστή, αλλά τι να το κάνεις...ποιος βγαίνει με δυο κτήματα και μια λίμνη παραδίπλα; Κανείς σας λέω! Δεδομένο και αυτό.


Η παρέα, λοιπόν, μαζεύτηκε μια μέρα...όχι για να αποφασίσει αν ο Κωστής πήδηξε το Λενιώ, αυτό είπαμε...δεδομένο...αλλά συγκάλεσαν εκεί μια συνάντηση για να δουν κατά πόσο υπήρχε δόλος από τη μεριά του Κώστα. Ο Νικολής, ο οποίος μισούσε θανάσιμα το Πέτρο, πρότεινε ότι εκείνος επί της ουσίας ώθησε το Κωστή στην αμαρτία, υποδεικνύοντας την Ελένη ως λύση. Ο Πέτρος, ο οποίος είχε χάσει μια γκόμενα στο παρελθόν από το Νίκο, έδειξε με σαφήνεια το Νίκο ως τον ηθικό αυτουργό της περίπτωσης μιας και ο Κωστής τότε ήταν συγκατοικός του. Ο Αντώνης ψιλοχέστηκε και καπνίζοντας το τριφυλλό του ισχυρίστηκε ότι οι πολιτικές και των δυο έφεραν τη Λενιώ βατεμένη...και έπειτα έφυγε για ποτό στο Γκάζι. Ο Αλέκος εις ένδειξη διαμαρτυρίας αποσύρθηκε από τη συνεδρίαση αφού κατηγόρησε πρώτα και τους δυο για τον αδιάψευστο ιμπερεαλισμό τους πάνω στη φτωχή κατά τ’άλλα Ελένη. Τέλος, η Ευγενία – ως η μόνη γυναίκα – έδειξε ως βασικό ένοχο την Ελένη, αφού τα ήθελε ο οργανισμός της να κυκλοφορεί με τα μπούτια έξω από το πρωί μέχρι το βράδυ.


Θα αναρωτιέστε ποιο ήταν τελικά το αποτέλεσμα; Θα έλεγα μετα βεβαιότητας ότι το μόνο σίγουρο μένει ότι η Ελένη είναι βατεμένη – πιθανολογούμε και έγκυος – και ότι ο Κωστής μια χαρά το ευχαριστήθηκε. Για να αναγνωρίσει το παιδί, ούτε λόγος. Όσο για τη παρέα μας; Χμμμ...πιστεύατε ποτέ ότι μια ελληνική παρέα θα μπορούσε να βγάλει ένα και μοναδικό συμπέρασμα για το καλό μιας οποιαδήποτε Ελενίτσας; Μα καλά...σε ποια γαμημένη χώρα νομίζετε ότι ζείτε; Απαπαπα...

18 σχόλια:

  1. Πολλής λόγος για ένα στραβοπήδημα μωρέ αδερφέ!!!
    Και αυτή η κουφαλίτσα η Ευγενία!! μπράβο γυναικεία αλληλεγγύη!!!
    Μόνο δυο γυναίκες έχει η παρέα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τώρα εμένα γιατί μου φάνηκε σαν πολιτική ανάλυση;
    φιλιά!
    (και να μου προσέχετε το μωρό!)
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. είχα να δω τόσα ονόματα μαζεμένα, από τις 2 πρώτες σελίδες του "πόλεμος και ειρήνη"...
    τι μπλέξιμο!!!! (χεχε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όντως σαν πολιτική ανάλυση έμοιαζε. Ή σαν την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Όλοι ξέρουν ποιος τη γάμησε αλλά κοιτάνε την πάρτη τους ή πετάνε το μπαλάκι αλλού... Να σαι καλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στον Κώστα και στην Ελλενίτσα, πες τους χρόνια πολλά για αύριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ US: από το "πόλεμος και ειρήνη;". Για δοκίμασε Gabriel Garcia Marquez! σε λίγο θα τον μοιράζουν για να πολεμάς το Alzheimer.

    Όλα καλά και άγια, αγαπημένε, αλλά η Φεγγαρόπετρα είναι δήμος; Και τι θα απογίνει τώρα με τον "Καλλικράτη";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Φούλη: Πες μας ότι πέφτεις από τα σύννεφα που ένα στραβοπήδημα έχει καταλήξει σε τραγωδία. Είναι καλή μου ιστορικά αποδεδειγμένο αυτό! Χαχαχα!!! Όσο για τη γυναικεία αλληλεγγύη είναι κάτι μυθικό νομίζω...σαν το τέρας του Λοχ Νες ένα πράγμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Scatterbrain: Γιατί το λες αυτό; Βουλομένο γράμμα διαβάζεις...χαχαχαχα!!!

    (Να μείνεις να το φροντίσεις κι εσύ...δεν θα μου φύγει εμένα η μέση να το πηγαίνω πέρα δώθε για να το κοιμίσω)!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάω να δώ τα μυστικά της Εδέμ. Παρόλο που δεν έχω δεί ούτε επεισόδειο ποτέ, νομίζω οτι θα το καταλάβω αμέσως μετά απο αυτό που διάβασα εδώ!!!!απαπαπαπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @US: Η ελληνική πραγματικότητα θείε μου είναι πάντα αστείρευτη πηγή έμπνευσης. Συχνά και με πολλά ονόματα...χαχαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Estella: Πράγματι! Που να δεις πόσα πορίσματα μπορούμε να βγάλουμε από μία θεατρικότατη εξεταστική επιτροπή για ένα βάτ-εμα...!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Bear: Νομίζω ότι όλοι θα τους πούμε. Έτσι κι αλλιώς όπου γάμος και χαρά...πρώτοι είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Έγραψα πάλι ο πούστης: Όλοι ένα μεγάλο κρεβάτι είμαστε...τα εχουμε πει αυτά...χαχαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Apos: Να συγχωνευτεί με την Εδέμ. Άστα...μεγάλα ζόρια!! λολ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Naf: Νομίζω κι εγώ ότι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Δεν ξέρω αν το κείμενο θα σε βοηθήσει, αλλά αν έχεις πρόβλημα η μάνα μου θα μπορεί σίγουρα να σου κάνει δωρεάν ιδιαίτερα!!! Χαχαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θα συμφωνήσω με τον δεύτερο σχολιάσοντα.. πολιτική η ανάλυση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Ηφαιστίωνα: Δεν το αρνήθηκα...χαχαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ουσία του blogging είναι το σχόλιο! Ποιος θα ήθελε ένα μουγκό ψυχίατρο;