6 Δεκεμβρίου 2010

Τέσσερα κρατούμενα για τα φετινά Χριστούγεννα!

Παρέλυσα σε λέω … παρέλυσα! Έτσι διαβάζω στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς τύπου. Χιόνια στο καμπαναριό που Χριστούγεννα σημαίνουν, αλλά δεν θέλει πολύ κατά τη γνωστή παραλλαγή του τραγουδιού από τη Σωσώ (αυτή τη cult φιγούρα από τα Εγκλήματα ντε) να ψοφήσει όλο το χωριό. Εμείς πάντως στην Αθήνα, φθηνά την έχουμε βγάλει αγαπητοί μου. Γιατί μπορεί να αγαπάς τα Χριστούγεννα παρέα με το χιόνι τους, μιας και Άη Βασίλη με μπικίνι δεν εύχομαι ούτε στο χειρότερο εχθρό μου να δει, αλλά αν σου έρθει και λογαριασμός του πετρελαίου δεν νομίζω ότι θα πετάξεις από τη χαρά σου. Οπότε κρατούμενο ένα, μια χαρά τη βγάλαμε και φέτος!

Δεκέμβρης, λοιπόν, έφτασε και τα Χριστούγεννα πλησιάζουν στα μούτρα μας ολοταχώς. Τα φωτάκια σε λίγο θα ανάψουν, οι μαγαζάτορες ελπίζουν να κάνουν επιτέλους δουλειές, ο Μίχαλος θεωρεί ότι με μια μέρα παραπάνω θα βγάλει τη χασούρα όλου του χρόνου (άτιμα logistics, έχετε καταστρέψει τα καλύτερα παιδιά), η Ντόρα θα γράψει για πρώτη φορά γράμμα με όλη της την καρδιά στον Άγιο το Βασιλάκη και ο Καραμανλής επιτέλους θα περιμένει μπροστά στο δέντρο το νέο Xbox Kinet. Ζωάρα που λέει και η Cindy! Από την άλλη, οι μελαγχολίες θα χτυπήσουν κόκκινο, ο Νικήτας θα ανάψει το δέντρο με το ρίμελ να τρέχει από τα μάτια (και εικάζεται και με μια καρδούλα χίλια κομμάτια, κατά το προσφιλές άσμα της Απόβλητης), οι ιδιωτικοί απολογισμοί πλέον θα είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό αρνητικοί (δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του Γιώργου), ο Αντώνης στο ρόλο του βοσκού που χάνει το μαντρί του θα δώσει ρέστα και τα μπαλκόνια θα πήξουν στην αρνητική όψη του εορταστικού στολισμού. Κρατούμενο δεύτερο, have a merry little X-mas my ass!

Από την άλλη, αυτά τα Χριστούγεννα για μένα είναι εξεχόντως διαφορετικά από άλλες χρονιές. Δεν ένιωθα ποτέ, βέβαια, αυτή τη κατάθλιψη που πιάνει όλο τον κόσμο. Δυσκολευόμουν να καταλάβω δηλαδή, γιατί πρέπει να έχεις κάποιον αναγκαστικά δίπλα σου επειδή είναι γιορτές. Υπήρξαν πολλές στιγμές που ήθελα να είμαι σε μια σχέση, το ζητούσα, το ήλπιζα … ίσως και με αδέξιες και απέλπιδες κινήσεις να το προσπαθούσα, αλλά ποτέ δεν το έκανα γιατί απλά είναι Χριστούγεννα ή Άγιος Βαλεντίνος ή Πάσχα ή της Οσίας Κλεονίκης. Μιλάω εκ του ασφαλούς θα πει κάποιος! Μπορεί, αλλά αυτό μπορούν να το πιστοποιήσουν και φίλοι μου αν τους ρωτήσετε. Παρακαλώ μόνο παραλείψτε αν γίνεται την όποια αναφορά στη διάχυτη δραματικότητα μου, γκρίνια και διάθεση παραπόνου. Θα σας ήμουν υπόχρεος … και συνεπώς κρατούμενο τρίτο!

Αγαπώ τα Χριστούγεννα! Λατρεύω ακόμα και αυτό το κιτς στοιχείο που δεν επιθυμούν να κρύψουν διακαώς. Γιατί κάτω από ένα δέντρο θα είμαστε πάντα εκείνα τα μικρά παιδιά που περιμένουμε με ανυπομονησία τον Άγιο Βασίλη και τρέχουμε το πρωί της Πρωτοχρονιάς στο δέντρο χωρίς καν να πλύνουμε πρώτα τα δόντια μας. Κι ακόμα και τώρα που σας γράφω σε μια καρέκλα με το Laptop και τα προνόμια του wifi δίπλα από το στολισμένο δέντρο, ξέρω ειλικρινά πως ένα κομμάτι εκείνου του παιδιού που μια Πρωτοχρονιά αγκάλιαζε τον ολοκαίνουργιο Φωτεινούλη του … είναι κάπου εδώ γύρω. Κρατούμενο τέταρτο θαρρώ … και μέγιστο ίσως!

13 σχόλια:

  1. Καλά τα λες.. σαν παιδιά πάλι κάθε χρόνο την ίδια περίοδο, μπορεί να σταμάτησαν τα δώρα πολύ νωρίς αλλά και πάλι μόνο και μόνο η αίσθηση..
    Καλές γιορτές να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Ηφαιστίωνας: Γιατί σταμάτησαν βρε; Απλά τώρα μπορούμε να πάμε να τα παίρνουμε μόνοι μας. Και μερικές φορές να είναι μερικά ανέλπιστα που δεν μπορείς να τα αγοράσεις από κανένα παιχνιδάδικο. Καλές γιορτές αγορίνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απλά σταμάτησαν, δεν ρώτησα και ποτέ τους γονείς μου.. αλλά οκ, ήταν και οι εποχές πιο δύσκολες τότε..
    Ακριβώς! Μπορούμε να τα πάρουμε και μόνοι μας τώρα! χαχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλά τα λες,εγώ θα κάνω δώρο φέτος στον εαυτό μου, τα δυο από τα 4 τέλη κυκλοφορίας,τα άλλα δυο ας τα κάνει ο σύζυγος σε εκείνον!!
    Ο 13ος μισθός έγινε όπως άλλωστε ξέρεις σερβιέτα στο βρακί της μάργκαρετ,οπότε φασκελοκουκούλοστα..
    Τώρα για τις κόρες; αν έρθει καμιά ΔΕΗ, καμιά ασφάλεια θα τις βολέψω και αυτές,θες κάνα τέτοιο δωράκι;;
    καλημέρα,καλό μήνα κατά τα άλλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κατα γενικη ομολογια τα χριστουγεννα και ειναι θα ελεγα μελαγχολικες περιοδοι ειδικα οταν δεν εχεις πλεον πλαι σου σημαντικοςυ ανθρωποςυ της ζωης σου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το καλό που τους θέλω να είναι διαφορετικά τα φετινά xmas, αλλιώς θα γίνω Απόβλητος (το αρσενικό της Απόβλητης...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Έγραψα πάλι ο πούστης: Καλό σου μήνα και σένα βρε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Φούλη: Δεν θα με χάλαγε καθόλου ένα δωράκι το πετρέλαιο που πλησιάζει. Σας ευχαριστώ προκαταβολικά...χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @No Condom Zone: Η απώλεια ανθρώπων είναι δύσκολη σε κάθε εποχή. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να νιώθουμε αυτή την έλλειψη μόνο τα Χριστούγεννα. Τα Χριστούγεννα για μένα δεν είναι καθόλου μελαγχολικά. Το αντίθετο θα έλεγα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Apos: Θα τραγουδήσεις κι εσύ τις Τσούλες; Αυτό θέλω να το δω LIVE λέμε!!! Χαχαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ψάξε καλά...μάλλον κρύφτηκε πίσω από το δέντρο...χαχαχαχαχαχαχαχαχχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Gi...orgio: Όχι...όχι...όχι...όχιιιιιιι!!!!! Πίσω από το δέντρο δεν έχουμε χώρο έτσι κι αλλιώς! Χαχαχαχαχα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ουσία του blogging είναι το σχόλιο! Ποιος θα ήθελε ένα μουγκό ψυχίατρο;