7 Μαΐου 2010

Τhis was never a Funhouse...


Αυτός ήταν ένας χαρούμενος τόπος…νομίζω τουλάχιστον! Πτωχεύουμε άραγε; Οδεύουμε προς τον ωραιότατο γκρεμό ως άλλες θαρραλέες Σουλιώτισσες; Ισχύει όλη αυτή η κινδυνολογία που πλασάρει η Όλγα και το παρεάκι της; Θα έρθει το τέλος του κόσμου; Ο Αντίχριστος πρόκειται να γεννηθεί όταν έρθει το ΔΝΤ στην Ελλάδα; Αυτά και άλλα είναι τα hot gossip αυτής της περιόδου. Σε όποιο μανάβικο κι αν σταθείς, σε όποια καφετέρια, στο τελευταίο κομμωτήριο του Κολωνού…αυτά ρωτάνε όλοι! Και ως εκ θαύματος μπορείς να λάβεις και 1200 όμορφες και ευφάνταστες απαντήσεις για να σου φύγει το κλαπέτο. Αυτή που λατρεύω πάνω από όλα όμως, αγαπητοί μου φίλοι, είναι ότι φταίνε για ΟΛΑ τριακόσια τυπάκια κλεισμένα σε ένα ακίνητο επί της πλατείας Συντάγματος…


Θα προτιμούσα απείρως όλη η ευθύνη για το δημόσιο χρέος και την παρούσα οικονομική κατάσταση της Ελλάδας να μοιραζόταν εξ ίσου σε 300 άτομα. Σας είχα τη λύση άμεσα και όμορφα…όλα σε ένα και νοικοκυρεμένα που έλεγα και διαφήμιση γνωστής τράπεζας. Θα τους μαζεύαμε στη πλατεία Συντάγματος (να μη μας τρώνε και τα μεταφορικά) και θα τους εκτελούσαμε ala Μάγια! Εννοείται ότι πρώτα θα είχαμε φροντίσει να δημεύσουμε τις περιουσίες των ίδιων, αλλά και των συγγενών τους μέχρι τρίτο βαθμό! Μακάρι φίλοι μου να ήταν τόσο απλό.


Η ευθύνη – αν δεν είναι απόλυτη – μοιράζεται συνήθως σε μερίδια. Ως αναμενόμενο, τα κομμάτια αυτά είναι ανισομερώς κατανεμημένα σε πολύ κόσμο. Διότι η εθνική οικονομική κατάσταση μιας χώρας δεν είναι μόνο ένα θέμα αμιγώς οικονομικό, αλλά βαθιά κοινωνικό.


Φαίνεται να ξεχνάμε ότι δημόσιο χρήμα δεν είναι μόνο οι μισθοί των βουλευτών. Δημόσιο χρήμα είναι οι δαπάνες των νοσοκομείων…οι στρατιωτικές δαπάνες…οι εκπαιδευτικές δαπάνες…οι δαπάνες για τα δημόσια έργα…οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων και η λίστα μπορεί να συνεχιστεί αδιάκοπα. Ξεχνάμε επίσης ότι στη κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος έχουν παίξει κρίσιμο ρόλο πολλές κατηγορίες επαγγελμάτων, όπως οι εφοριακοί, οι πολεοδόμοι, οι γιατροί, οι διευθυντές και προϊστάμενοι των νοσοκομείων, οι διευθυντές και προϊστάμενοι στις ΔΕΚΟ, οι δημόσιοι υπάλληλοι που συμμετείχαν στις πολυάριθμες επιτροπές, οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που υπερκοστολογούσαν τα προϊόντα που πουλούσαν στο δημόσιο για να πάρουν μίζες υπάλληλοι από τη κορφή έως τη βάση της διοικητικής πυραμίδας, οι πανεπιστημιακοί που τα κάνουν πλακάκια με τους εκδοτικούς οίκους και προωθούν βιβλία σε παράλογες τιμές πώλησης στους φοιτητές, οι δημόσιοι υπάλληλοι που για τις ώρες που πραγματικά δούλευαν έπαιρναν αδικαιολόγητους μισθούς σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα…και η λίστα επίσης μπορεί να συνεχιστεί αδιάκοπα. Τέλος θα ήταν αφελές να τονίσω για μια ακόμη φορά τη πολιτική ευθύνη του καθενός μας.


Αυτό το μουσείο είναι γεμάτο στάχτες, λέει το τραγούδι, και νομίζω ότι αυτό ταιριάζει απόλυτα στη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας τόσο φυσικά όσο και μεταφορικά. Να σας πω τι θέλει αυτό το μουσείο για να προκόψει; Απόσυρση και ριζική ανακαίνιση. Να φωνάξουμε τη Φειδά να μας το γκρεμίσει και πάλι από την αρχή το τσαρδί. Που ξέρετε…μπορεί σε κάποιους να κάτσει και κανένας Λαπαθάκης (έτσι δεν λέγεται εκείνος ο ντεμέκ αρχιτέκτονας;). Ας ευχηθούμε μόνο οι Γερμανοί – που περίτρανα δείχνουν πόσο πιστεύουν στην ευρωπαϊκή ενοποίηση – να μας το επιτρέψουν από Κάντζα μεριά. Ααααα επίσης ξέχασα…μήπως έχουμε κάποιο πρόβλημα με την ιδιωτική χορηγία; Δεν θα το ήθελα να μας θίξω…


υ.γ. Προς ενημέρωση σας δεν κάνω ούτε προβοκάτσια, ούτε δουλεύω για τους μασόνους…

16 σχόλια:

  1. Σίγουρα έχουμε όλοι μας τις ευθύνες μας. Άλλοι περισσότερες, άλλοι λιγότερες. Σίγουρα, όμως, το βάρος δεν πέφτει σε όλους στον ίδιο βαθμό. Κάποιοι θα υποφέρουν περισσότερο γιατί πολλοί απλά πέρνουν χαμηλότερους μισθούς από κάποιους άλλους ή δεν έπερναν μίζες όπως κάποιοι άλλοι. Αυτό είναι το θέμα. Πολλοί άνθρωποι θα έχουν προβλήματα γιατί απλά δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα τους. Έχω φίλους οι οποίοι έχουν ήδη δάνεια. Τι θα κάνουν, αφου πριν μετα βίας τα έβγαζάν πέρα? Αυτοί που τα έχουν αρπάξει, θα μπορέσουν να ζήσουν. Πιο σφιγμένα άλλα άνετα. Κάποιοι πρέπει να πληρώσουν, όχι όλοι προς θεού αλλά αυτοί τουλάχιστον που έφαγαν τα "πάρα πολλά" και ήταν πολλά τα σκάνδαλα. Τουλάχιστον αυτά που παίχτηκαν στο χρηματιστήριο και ανήκαν στα ασφαλίστικά ταμεία. Είναι πααααααρα πολλά τα λεφτά που χάθηκαν στο τζόγο και στι off-shore εταιρείες. Ας πληρώσει κάποιος ρε παιδιά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην βάζεις ιδέες στον λαό για θυσίες και δημεύσεις..!!! χεχεχε! Απόσυρση και ριζική ανακαίνιση, όπως τα λές και γρήγορα!!!
    Καλημέρα!!
    ΥΓ. Λαπαθάκη, τον Γιώργη λες; χεχε! Ντεμέκ αλλά μεμέκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε όχι να μας πεις τώρα ότι φταίμε εμείς για την κατάσταση της χώρας; Οι ίδιοι οι πολίτες; Jamais! Βασική αρχή του δημοκρατικού μας συστήματος είναι ότι πάντα φταίνε οι ΑΛΛΟΙ: οι 300, οι Αμερικάνοι, οι Γερμανοί, μέχρι και οι Άραβες μην σου πω (γιατί ΑΥΤΟΙ πουλάνε ακριβά το πετρέλαιο). Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν φταίμε εμείς.

    Όσο γι' αυτό που είπε ο Μέντορας πιο πάνω, επειδή το έχω ξανακούσει, δηλαδή τι θα κάνουν αυτοί που έχουν πάρει δάνεια και δεν μπορούν να τα αποπληρώσουν; Θα κάνουν ό,τι κάνουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που απολύονται, οι μαγαζάτορες που πέφτουν οι δουλειές τους έξω, οι κτηνοτρόφοι που τους πεθαίνουν τα ζώα: θα φάνε τις οικονομίες τους, θα πουλήσουν τα υπάρχοντά τους, θα δανειστούν από φίλους, θα βρουν μια δεύτερη δουλειά... ή θα χάσουν αυτό που είχαν πάρει με το δάνειο.

    Καιρός να μεγαλώσουμε και να μην ζητάμε να βγάζουν πάντα οι άλλοι το φίδι από την τρύπα. Στην τελική κι εγώ πολίτης αυτής της χώρας είμαι και τους φόρους που πληρώνω δεν γουστάρω να τους πίνει φραπέδες ο κάθε βολεμένος του δημοσίου που μου πουλάει μαγκιά, και μόλις ξεβολευτεί να διαμαρτύρεται λες και είναι ο πρώτος που αντιμετώπισε οικονομικές δυσκολίες.

    Σόρρυ για την ένταση αλλά δεν τα πιστεύω αυτά που ακούω και αυτά που βλέπω τον τελευταίο καιρό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Μέντορας: Η αλήθεια είναι Μεντορά μου ότι αν τα έβγαζαν μετά βίας πριν πέρα και πήραν δάνεια τότε μάλλον αυτό είναι ενδεικτικό της ωριμοτητάς τους. Ο υπερδανεισμός των ελληνικών νοικοκυριών είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που οι Έλληνες το πήραν πολύ αψήφιστα...και τώρα θα δούμε όντως τις τραγικές συνέπειες που θα έχει.

    Αυτοί που τα φάγαν είναι πάρα πολλοί. Πολλοί περισσότεροι από ό,τι φαντάζεσαι. Το θέμα είναι ότι δεν φάγαν όλοι το ίδιο. Και επειδή για να βρεθούν δεν το βλέπω άμεσα...θα πληρώνουμε όλοι τώρα κι ας μη φάγαμε. Ας είχαμε μυαλό όμως να φωνάζαμε και να μη συντηρούσαμε αυτό το σάπιο σύστημα τόσο καιρό. Τώρα είναι πολύ αργά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Ηφαιστίωνας: Προφανώς και δεν βάζω ιδέες γιατί θα ήταν οι πιο άκυρες ιδέες στο κόσμο. Γιατί αν ίσχυαν αυτές οι λύσεις τότε θα δημεύονταν οι περιουσίες και πολύ κοντινών μας προσώπων ενδεχομένως και ως άλλοι πρωτόγονοι θα βλέπαμε Live την εκτελεσή τους.

    υ.γ. Σιγά το γκόμενο πια...έχετε λυσσάξει όλοι...χαχαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @US: Το άσχημο στην υπόθεση είναι Θείε μου ότι τελικά προυπήρχαν χρόνια οι "evil clowns"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Σοφία: Όλοι μας ξέρουμε πολύ καλά τι εστί ελληνικό δημόσιο Σοφία μου! Ας αλλάξει επιτέλους η νοοτροπία. Αν και το θέμα του δημοσίου χρέους είναι ένα πολύ πιο γενικευμένο θαρρώ πρόβλημα. Και το θέμα είναι ότι δεν ξέρω κατά πόσο θα αντιμετωπιστεί μακροχρόνια με αυτά τα μέτρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγώ νομίζω ότι είσαι μέλος στην λέσχη του Μπίλντεμπεργκ.

    Η πολιτική ευθύνη ΕΙΝΑΙ μέρος του καθενός μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κανείς δεν φταίει;;τώρα θα φτύσουμε
    το γάλα τής μανούλας μας....
    Καλησπέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δεν είναι ότι διαφωνώ, αλλά εδώ καιγόμαστε και εμείς ακόμα σχολιάζουμε το ποιος άφησε ανοιχτό το μάτι της κουζίνας.
    φιλάκια!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προσωπικά ελπίζω ότι αυτό που θα αλλάξει είναι η ανοχή μας απέναντι σε όσους κηφήνες τρώνε χωρίς να παράγουν, είτε είναι πολιτικοί είτε περιπτεράδες. Οι καιροί είναι χαλεποί για όλους μας, όχι μόνο για τους Έλληνες. Αυτά που περνάτε εσείς τώρα, εμείς τα περνάμε εδώ και σχεδόν 2 χρόνια και στην Ελλάδα κανένας δεν έδινε σημασία ως τώρα. Η μόνη διαφορά ήταν ότ εδώ γίνονταν και απολύσεις, όχι μόνο μειώσεις μισθών... και ο κόσμος δεν είχε χρόνο για πορείες γιατί είχε το νου του να βρει καινούρια δουλειά, καθότι το κράτος δεν δίνει καν επίδομα ανεργίας αν δεν έχεις αποδεικτικά στοιχεία ότι ψάχνεις για δουλειά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Another George: Βεβαίως...εγώ, ο Σημίτης και η Διαμαντοπούλου...ΤΕΛΟΣ!!! Μας βρήκες γαμώτο...χαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Φούλη: Είπα εγώ ότι κανείς δεν φταίει; Όσο για τους δημόσιους υπαλλήλους θα περάσουν ένα ζόρι...αλλά Φούλη μου μη ζητούν να τους συμπονέσω και τόσο πολύ...είπαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Scatterbrain: Το έθεσες πολύ γλαφυρά πρέπει να ομολογήσω. Είσαι αστέρι...χαχαχαχαχ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Σοφία: Τώρα τι πας να συγκρίνεις βρε Σοφάκι; Τα ανόμοια; Είσαι πολύ αισιόδοξη για την αλλαγή της νοοτροπίας του Έλληνα. Μακάρι! Εγώ προσωπικά δεν είμαι καθόλου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ουσία του blogging είναι το σχόλιο! Ποιος θα ήθελε ένα μουγκό ψυχίατρο;