9 Σεπτεμβρίου 2010

Η πολιτισμική διάσταση ενός μεταμεσονύχτιου ανασχηματισμού


Ήταν κανονισμένο να δημοσιεύσω τη συνέχεια της «Ιστορίας των 2» που αν δεν την ανεβάσω νομίζω ότι ο Dimosthenis θα μου στείλει Κινέζο spammer για να με εκδικηθεί που τον καθυστερώ. Αν και του έχω στείλει τη συνέχεια, οπότε πρέπει να έχει να αρχίσει να γράφει με τη σειρά του, για να κάνουμε αυτό το εγχείρημα ένα άξιο πορνογραφικό λογοτέχνημα! Αντ’ αυτού, όμως, θα παίξω λίγο με τα νεύρα του και θα ανεβάσω κάποιες σκέψεις μου πάνω στον ανασχηματισμό που μόλις έγινε.

Γιατί προχωράει ένας πρωθυπουργός σε ανασχηματισμό; Φαντάζομαι, ως απλός θνητός για δύο μεγάλες περιπτώσεις (υπάρχει και τρίτη, αλλά προτιμώ να μη καταλήξω εξαρχής εκεί): Πρώτον, γιατί οι υπουργοί τα έχουν κάνει ρόιδο και πρέπει να σώσουμε τη κατάσταση ή δεύτερον γιατί έχουν ολοκληρώσει το έργο τους και πρέπει να ανακατευτεί η τράπουλα ώστε να συνεχίσουν το θεάρεστο τους λειτούργημα. Στη πρώτη περίπτωση, η στοιχειώδης λογική λέει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τους ίδιους, ενώ στη δεύτερη [..] Μα καλά, μία στο εκατομμύριο θεωρεί κανείς ότι μπορεί να ισχύει η δεύτερη; Αυτό μόνο ο Αβραμόπουλος είχε το άμετρο θράσος να το δηλώσει δημόσια στο πανελλήνιο. Τόμπολα, λοιπόν, από λόγους … τουλάχιστον ως προς το παρόν!

Έπειτα, εγώ ξέρω ότι όταν αποφασίζεις να κάνεις μεγάλες αλλαγές τις κάνεις μέρα. Βέβαια και τη νύχτα κάνεις μεγάλες αλλαγές, το έχει αποδείξει η ιστορία εξάλλου, αλλά αυτές είναι άλλου χαρακτήρα (νύχτα των κρυστάλλων, νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου … χίλιες και μια νύχτες!). Η νύχτα σηματοδοτεί την επιτακτικότητα … όπως όταν λέμε «νύχτα θα φύγει!». Και επειδή επιτακτικότητα ανασχηματισμού πρώτη φορά ακούω, λες κι αλλάζει από την επόμενη το χάραμα τίποτα, καλά-καλά καπουτσίνο λάτε δεν έχουν πιει οι άνθρωποι, καταλαβαίνω ότι πρέπει να έρθω στο τρίτο λόγο: σε εκείνο της επικοινωνιακής τακτικής!

Δεν θέλω να το αναλύσω περεταίρω … έτσι κι αλλιώς όποιος έχει μυαλό καταλαβαίνει και τι λέω, αλλά και τι ΘΕΛΩ να πω! Αξίζει, όμως, να θυμίσω κάτι στη κυβέρνηση, απευθυνόμενος στο κύριο Γερουλάνο που μου έδωσε και πρώτης τάξεως πάτημα πριν κάτι βδομάδες. Απευθυνόμενος σε φορείς της συμπρωτεύουσας, ο κύριος υπουργός δήλωσε ότι επιθυμεί η Θεσσαλονίκη να γίνει «Σταυροδρόμι Πολιτισμών» (βλ. σχετικά in.gr). Δοθείσας της αφορμής του μετασχηματισμού, να ενημερώσω τη κυβέρνηση ότι ο Πολιτισμός δεν είναι κατσαβίδι. Δεν πας στα Praktiker (βλ. κίτρινη διαφήμιση…λολ) και αγοράζεις ένα που σε βολεύει. Ο Πολιτισμός διδάσκεται και καλλιεργείται, αφού πρώτα ενυπάρχει μέσα μας ατόφιος. Αν μη τι άλλο, στη πολιτική εκφράζεται μέσα από τη συνέπεια λόγων και έργων και τον ανιδιοτελή σεβασμό στον πολίτη. Τυχαία η κοινή ρίζα; Δεν νομίζω! Σε μια χώρα, βέβαια, που πρώτος ο πολίτης δεν έχει πολιτισμός … τι θα περίμενε κανείς;

Συμπεράσματα μπορεί να βγάλει ο καθένας μας … δε νομίζω ότι χρειάζεται να αναλύσω κάτι … πράγμα ειλικρινά σπάνιο για μένα!

11 σχόλια:

  1. Προτιμώ την ιστορία των δυο και την περιμένω με αγωνία!!
    όσο για την ιστορία των πολλών,βλέπε κυβέρνηση, ανυπομονώ να έρθει η ώρα να φύγουν νύχτα ,αν και μέρα να ήταν καθόλου δεν θα με χάλαγε!!
    καλή σου μέρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως και να το κάνουμε, δίκιο έχεις.. αλλά ποιός τον χέζει τώρα τον ΓΑΠ, λίγα είναι τα ψωμιά του εκεί πάνω. Και επειδή άλλαξε ο Μανωλιός τα ρούχα του;;; Πάλι Μανωλιός έμεινε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο τίτλος μου θύμισε ταινία του αγγελόπουλου. συγγνώμη, δεν διάβασα το ποστ, αλλά γελάω αφάνταστα πολύ με το συνειρμό που έκανα!
    καλημερούδια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ιστορία! ιστορία!
    (άργησε να ανακοινωθεί η νέα κυβέρνηση και αυτό γιατί όλη μέρα με παρακαλούσαν να γίνω αντιπρόεδρος αλλά εγώ ήθελα πρώτα να μου κάτσει ο γερουλάνος - που αρνήθηκε - και μέχρι να βρουν αντάξιο αντικαταστάτη... καταλαβαίνετε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλαδή με πούλησες για τα μάτια του Γιώργου;; Φτου σου ρε! Δεν το περίμενα ποτέ αυτό από σένα.... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Φούλη: Η ιστορία Φούλη μου ανέβηκε και ειλικρινά συγνώμη για την καθυστέρηση. Όσο για τη κυβέρνηση, το απαύγασμα των λάθος χειρισμών σε μια χώρα, όμως, που είναι λάθος πέρα για πέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Ηφαιστίωνας: Δεν ξέρω αν είναι λίγα τα ψωμιά του ΓΑΠ εκεί πάνω. Ελάχιστα με ενδιαφέρει. Το θέμα είναι πολύ πιο βαθύ από τον κάθε ΓΑΠ. Το μόνο που ζητάω κάποια στιγμή από κάποιον πολιτικό δεν είναι θαύματα...είναι σεβασμό και πολιτισμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @U.S.: Μη νομίζεις ότι διαφέρει πολύ. Και τα δύο βαριέσαι οικτρά να τα παρακολουθήσεις και σε πιάνει νύστα...λολ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Scatterbrain: Ιστορία ανέβηκε και sorry για τη καθυστέρηση και πάλι! Τώρα η σκυτάλη στον συνάδελφο στη τρέλα Dimosthenis!! λολ!

    Πάγκαλο τεμάχιο ο Γερουλάνος....ΕΓΚΡΙΝΩ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Dimosthenis: Κατά βάση σε πούλησα για να κράξω το Γιώργο...και μου φαίνεται από εδώ και πέρα έχω όρεξη για πολύυυυυυυυυυ πολιτικό κράξιμο! Χαχαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ουσία του blogging είναι το σχόλιο! Ποιος θα ήθελε ένα μουγκό ψυχίατρο;