22 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Μπούμπουρας πετάει...βζουν...βζουν...βζουν...!!!

Το ζουζούνι υπήρξε ανέκαθεν μια πολύ αγαπημένη μου λέξη. Πρωτίστως, γιατί δημιουργεί αμέσως έναν ήχο στα αυτιά σου – βζουν…βζουν - και η αγάπη μου σε οτιδήποτε μπορεί να μου οπτικοποιεί αισθήματα είναι παραπάνω από δεδομένη. Δευτερευόντως, όμως, γιατί μου δημιουργεί μια παιχνιδιάρικη και χαδιάρικη αίσθηση. Στα αγγλικά, η αντίστοιχη λέξη “bug” δεν θα έλεγα ότι μπορεί να προκαλέσει τα ίδια αισθήματα. Άσε που σε αυτή τη περίπτωση το μυαλό μου πάει σε κάτι σαν κοριό, που όσο να το κάνεις ο κοριός δεν έχει τίποτα το γλυκό και το παιχνιδιάρικο … άρα για μια ακόμη φορά ευτυχής που είμαι Έλληνας!

Αν σε πω ζουζούνι, τότε πάει να πει ότι είτε είσαι ένα μικρό σκατιάρικο που υπεραγαπώ και θέλω να του ζουλήξω τα μάγουλα, είτε είσαι ένα μεγάλο σκατιάρικο που υπεραγαπώ και θέλω να του ζουλήξω τα μάγουλα … με διαφορετικό τρόπο προφανώς κάθε φορά. Θέλω να πω το εξής: η λέξη περιέχει – για μένα πάντα – την απαραίτητη στοργή και τρυφεράδα που χρειάζεται είτε αναφέρεσαι σε ένα παιδάκι, είτε στο έτερον σου ήμισυ! Απλά κάθε φορά εκφέρεται με τελείως διαφορετικό τρόπο.

Οι αναγνώστες επιστήμονες θα αναφωνήσουν βέβαια … μα τι βλακείες είναι αυτά, δεν υπάρχει καν ο επιστημονικός όρος ζουζούνι. Ευθύς αμέσως βέβαια θα πεταχτώ και θα υπεραμυνθώ του όρου μου, λέγοντας ότι πρώτον είναι ξενέρωτοι και δεύτερον στον έρωτα και στην αγάπη επιστήμη δεν χωρά! Ακούς εκεί. Μου θυμίζετε αυτούς που προσπαθούν να εξηγήσουν τον έρωτα ως μια απλή χημική αντίδραση. Το ξέρω αγαπητέ μου ότι έτσι είναι – ή μάλλον το ψυχανεμίζομαι – αλλά δεν έχω καμία ανάγκη σε πληροφορώ για να το πιστοποιήσω. Η επιστημονική μου αναζήτηση φθάνει σε ορισμένα επίπεδα και από εκεί και πέρα προτιμώ τη γλυκιά αβεβαιότητα της ηθελημένης άγνοιας.

Ζουζούνια, λοιπόν, όλου του κόσμου ενωθείτε!

υ.γ Μη βάλει κανείς τραγούδι από τα Ζουζούνια από κάτω … ΤΟΝ ΕΦΑΓΑ!!!

20 σχόλια:

  1. Μια χαρά ζουζουνοφιλιά λοιπόν!!!
    καλησπέρα σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ως αναγνώστης- επιστήμονας θα συμφωνήσω...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΟΡΟΣ ''ΖΟΥΖΟΥΝΙ''!!!και ναι μάλλον είμαι ξενέρωτος...και ναι ο έρωτας είναι χημεία...!

    p.s.νομίζω ότι είναι ''μπάμπουρας''..ο Μπούμπουρας είναι παρουσιαστής- μοντέλο or something...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Ηφαιστίωνας: Βεβαίως! Σκεφτείτε να τα υιοθετήσετε!! χαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Φούλη: Τα ζουζουνοφιλιά μου και σε σένα Φούλη μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Giorgio: Απαπαπα...αυτή η εμμονή στην επιστημονική σας ιδιότητα θα σας φάει. Ο έρωτας είναι μεταφυσική και δεν δέχομαι απλά τίποτε λιγότερο και ευτελές όσο μια χημική αντίδραση. Όταν μιλάτε για ζώδια ήθελα να ήξερα που πάει η επιστημονική σας δεινότητα...!!!

    υ.γ. Εμείς μπούμπουρα το λέγαμε στο χωριό μου! Άντε! λολ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Τσούτσουρος: Καλά μη νομίζεις...ούτε εμένα...αν εξαιρέσεις σε φιλικό επίπεδο! Χαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. xaxaxaxaxa
    κι εγώ το έτερο μου ήμισυ 'ζουζούνι' τον φωνάζω. είναι γλυκό κι αγαπησιάρικο :)
    μια μέρα μάλιστα με άκουσε μια συνάδελφος που του μιλούσα στο τηλέφωνο και άρχισε κάθε φορά που με άκουγε να του μιλώ να λέει 'ζιουζιου' με δυνατό το ζζζζ σαν γαλλικά και σκάγαμε όλες στα γέλια και το ζουζουνάκι μου θύμωνε :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τα μεταφορικά ζουζούνια τα αγαπώ πολύ, τα πραγματικά... ιιιιιιιιικκκ!!!!! δεν έχω χειρότερο.
    τη ζουζουνοκαλημέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εγώ δεν έχω σχέσεις με ζουζούνια. τα βάζω να κάνουν παρέα στην παντόφλα μου! btw, νομίζω κι εγώ ότι είναι μπάμπουρας κι όχι μπούμπουρας, τι σας μαθαίνουν πια σε εκείνο το χωριό????? :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. προσωπικα ετσι και με πει το lover ζουζουνι θα φαει χλεπα στη μαπα χαχαχαχαχα παραημουν σκληρος νομιζω :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ωραιος ο ερωτας μα δεν ειναι μεταφυσικος.Αυτο δε μειωνει τον ερωτα μα τον εξυψωνει.τιποτα δεν ειναι μεταφυσικο αν το καλοσκεφτεις.Ολα μεσα στη φυση ειναι .Η επιστημη δεν ειναι εχθρος.Προκληση ειναι γιατι σε αντιθεση με κοινες πεποιθησεις προσωπικες γνωμες,επικλησεις στην αυθεντια , πιστευω ,προαισθηματα κτλ η επιστημη παντα ζητα αποδειξεις ξανα και ξανα και παντα δοκιμαζεται.Εξαλου ερωτας δεν ειναι αυτο αναμεσα σε ανθρωπους που αντεχει να μπορει να δοκιμαζεται; (αυτη η συνδεση που μολις εκανα λεγεται επιστημονισμος btw) σορρυ που βομβαρδιζω το βλογ σου.χα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @DaisyCrazy: Χαχαχαχαχαχα!!! Η αλήθεια είναι ότι μπροστά σε τρίτους καλό θα είναι να είσαι πιο προσεκτική! Χαχαχαχα!!! Αν και εγώ συνεχίζω να το θεωρώ γλυκό!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Scatterbrain: Καλά μωρέ κι εσύ. Κυριολεκτικό ζουζούνι είναι και η πασχαλίτσα που είναι σούπερ αξιαγάπητη!! Χαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @U.S.: Εξαρτάται το ζουζούνι βρε Θείο! Υπάρχουν και μερικά που είναι πολύ όμορφα, τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Basilis: Ο gsus και η μάνα του. Ωραία, εσένα να σε λέει μόνο φιλάρα και dude δηλαδή! Απαπαπαπα...τρυφερότητα καμία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Nick: Ειλικρινά με τρελαίνεις! Χαχαχαχα!!! Και το φεγγάρι αν το σκεφτείς είναι ένας δορυφόρος της γης. Και η θάλασσα είναι απλά νερό με αλάτι και λοιπά στοιχεία. Και η βόλτα μπορεί να είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να χωνέψεις μετά το φαγητό. Είπαμε καλή η ορθολογικότητα, αλλά μη το παρακάνουμε! Χαχαχαχα!!

    (ελεύθερα λες τη γνώμη σου εδώ καλέ...αυτό είναι δεδομένο!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. δε με έχεις δει πως κάνω έτσι και πέσει πάνω μου πασχαλίτσα, για αυτό μιλάς. ρώτα και τον κ. καθηγητή...
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ήμαρτον καλέ...μια γλυκιά πασχαλίτσα είναι!!! Απαπαπα...θα τον ρωτήσω ευθύς μόλις τον δω! Χαχαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ουσία του blogging είναι το σχόλιο! Ποιος θα ήθελε ένα μουγκό ψυχίατρο;