11 Οκτωβρίου 2010

Και μετά ανακαλύψαμε την Αμερική!

Εγώ το Γιούνκερ δεν τον ξέρω προσωπικά. Τον Γιούγκερμαν πάλι, μια χαρά τον γνωρίζω. Ένα εξαιρετικό βιβλίο του Καραγάτση και μια, μάλλον, κακή μεταφορά από τον ΑΝΤ1 που κόπηκε σε λίγα μόνο επεισόδια. Αυτό που ο ΑΝΤ1 θέλει να κάνει μεγάλες παραγωγές από λογοτεχνικά βιβλία, ποτέ δεν το κατάλαβα. Μα καλά … πόσο δύσκολο είναι να καταλάβεις ότι αυτό είναι δουλειά του MEGA…άντε και της κρατικής τηλεόρασης. Μη με πιάνει, όμως, παραλήρημα, δεν είναι έτσι κι αλλιώς αυτό το θέμα μας!

Ο Γιούνκερ ελάλησε και αμαρτία ουκ έχει αν ευθέως έδειξε έναν πρώην πρωθυπουργό που με περηφάνια παραδέχτηκε ότι η χώρα που κυβερνά είναι ένα απέραντο μπουρδέλο (τον φαντάζομαι κάπως σε στυλ και στόμφο Παναγιωτοπούλου). Σε αυτό το σημείο – και πριν προχωρήσω στην ουσία της ανάλυσης αυτής της δήλωσης – να τονίσω ότι η πατρότητα μια τέτοιας γνώμης αξίζει επάξια στο Κώστα Σημίτη. Μόνο εκείνος, με το «βρετανικό» του φλέγμα εκ Γερμανίας (τι πάει να πει ότι αυτό δεν γίνεται;) θα μπορούσε να κάνει μια τόσο ειλικρινή δήλωση. Όχι τίποτε άλλο, αλλά θα με εξέπληττε εντόνως, αν ο Καραμανλής junior μπορούσε να μιλήσει για κάτι άλλο πέρα από τον οργασμό της αστακομακαρονάδας δεμένου με τη κάβλα του να κερδίζεις στο Pro! Η απάντηση αγαπητοί μου βρωμάει Σημίτη από μέτρα, όσο και να θέλουμε να πιστεύουμε το αντίθετο.

Έρχομαι, λοιπόν, στην ουσία της δήλωσης. Πρώην και τότε εν ενεργεία πρωθυπουργός δήλωσε ότι η χώρα που κυβερνά είναι απ’ άκρη σ’ άκρη διεφθαρμένη. Σιγά το νέο! Τι ακριβώς μας κάνει εντύπωση; Έχουμε μήπως την αίσθηση ότι κάποιος εκ των πρωθυπουργών των χρόνων που διαδέχθηκαν την Μεταπολίτευση κυβέρνησε ή κυβερνά εν πλήρει θελήσει; Αγγαρεία, όπως εκείνη που μικρά μας έβαζε η μαμά να πάμε για μαϊντανό όταν έφτιαχνε φασολάκια είναι η πρωθυπουργία. Δεν έχω διατελέσει, βέβαια, πρωθυπουργός, αλλά κάτι ξέρουμε κι εμείς. Αρκεί να παρατηρούσες προσεχτικά την έκφραση του Καραμανλή επί κυβερνήσει του. Ίδιος ο γείτονας μου ο Φώτης όταν η γιαγιά του τον έστελνε στο φούρνο για ψωμί το μεσημέρι. Ταμάμ!

Ως προς τη λοιπή δήλωση, τι καθιστά άξιο απορίας επιπρόσθετα; Ότι ο πρώην πρωθυπουργός έδειξε το πρόβλημα της γενικευμένης κοινωνικής διαφθοράς ως το μείζον ζήτημα που συγκλονίζει τον κοινωνικό ιστό; Οι διεθνείς δείκτες διαφάνειας και διαφθοράς, στους οποίους κατρακυλάμε από τότε που οι στατιστικοί άρχισαν να μετράνε, δεν μας λένε τίποτα τόσα χρόνια; Το γεγονός ότι κάθε μέρα ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια διεφθαρμένη έως το κόκκαλο κοινωνία … που παραδόξως θέλει να ζήσει … συνεχίζει να μας προκαλεί απορία;

Μα κι εσείς κύριε Γιούνκερ μου, να δεχτώ ότι λέτε την αλήθεια. Γιατί καμάρι μου δεν κάνατε λίγο σαματά όπως κάνετε τώρα, σαν να σας έχουν κλέψει το τελευταίο κομπινεζόν που προστατεύει την τιμή και την υπόληψή σας; Ως άλλη μωρή παρθένα την πατήσατε κι εσείς με τους επιβήτορες Έλληνες κοτζαμπάσηδες; Κι επειδή, ειλικρινά, αδυνατώ να το πιστέψω, να υποψιαστώ ότι μεταξύ των «μπαϊρακτάρηδων νταβατζήδων» ήσασταν και του λόγου σας; Γιατί ποιος δεν θα ήθελε μια διόγκωση χρέους, όταν αυτή τροφοδοτεί τα πλεονάσματα των συγκάτοικων στη τρέλα…

Γνωρίζοντας ότι ζω στη χώρα του «Έλα δεν το πιστεύω», μαθαίνω τελικά ότι είμαι μέλος και μια ευρωπαϊκής «οικογένειας» του ιδίου μότο…

14 σχόλια:

  1. χαχαχα δεν ξέρω για τον Γιούνκερ, πάντως το μέγκα το παραδέχομαι στο γύρισμα σειρών από βιβλία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έτσι, έτσι...
    (κι εμένα σημίτη μου έφερε στο νου, ο άλλος δεν είχα καν καταλάβει που ζούσε - και είχε απόλυτο δίκιο ο καημένος)
    την καλημέρα μου!
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Urban Tulip: Χριστέ μου...τι έγραψα από μαλακία!! Είδες ο δαίμονας του τυπογραφείου; Thanks για την επισήμανση, το διόρθωσα ευθύς αμέσως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Scatterbrain: Εεεεεεε μα...να λέμε τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη!! Χαχαχαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου βάζεις δύσκολα και αδιάφορα για τους πρώην και νυν καφροκέφαλους,προτιμώ την ιστορία των 2!!!
    καλό μεσημέρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χαχα ο Σιμήτογλου βγήκε και διάψευσε ότι είπε εκείνος τέτοιες "βλακείες"
    σιγά μην το παραδεχόταν κιόλας!
    εγώ σου λέω αυτό το είπε ο τωρινός αλλά στη μητρική του γλώσσα... τ'αγγλικά ντε! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. poli kalo to vivlio !!!!
    oso gia ti metafora stin othoni den tin exw dei .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Φούλη: Θα επανέλθουμε με ιστορία των Δύο τότε...χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @DaisyCrazy: Τώρα βγήκε ο Μητσοτάκης και είπε κι άλλα! Βέβαια...σημασία όχι ποιος το λέει, αλλά περισσότερο ότι είναι μια οδυνηρή αλήθεια πολλών-πολλών χρόνων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Νίκος Λιολιόπουλος: Ορθότατη...αλλά λέει να γυρίσω σε πιο χαζές απορίες...έχουν πολύ πιο ενδιαφέρον!! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ουσία του blogging είναι το σχόλιο! Ποιος θα ήθελε ένα μουγκό ψυχίατρο;