23 Οκτωβρίου 2010

Η Προβληματική της Ηλικίας ως Signal

Άτιμη κοινωνία που άλλους τους μεγαλώνεις και άλλους τους αφήνεις να κινούνται σε ηλικίες κάτω των 25! Παρότι συμβιβασμένος (…λέμε τώρα!) με την ηλικία μου, συχνά αναρωτιέμαι αν η ηλικία μπορεί να σημαίνει κάτι παραπάνω από μια μέτρηση του χρόνου που περνά ή από ένα signal εμπειριών και ωριμότητας. Κρίνοντας από μένα δηλαδή μόνο το πρώτο μπορεί να έχει ισχύ, γιατί στο δεύτερο, φίλοι που με ξέρουν μπορούν να σας πιστοποιήσουν για το ακριβώς αντίθετο. Αν οι άνθρωποι επινόησαν τις ηλικίες για ποσοτικούς λόγους, τότε είμαι με το μέρος τους και τους βγάζω το καπέλο. Αν πάλι προσδοκούσαν μόνο σε αυτό και στη πορεία τους ξεπετάχτηκε και η κρίση των 30, 40, 50 … τότε κάπως έτσι θα ένιωσε και ο φυσικός που συντέλεσε ουσιαστικά στην ανακάλυψη της ατομικής βόμβας! Γιατί πάντοτε ο άνθρωπος ως αντικείμενο μελέτης θα κάνει κάτι που θα σε εκπλήξει…

Σε ένα κόσμο που η νιότη έχει το μέλλον στα χέρια της, οι μέσοι να παλαντζάρουν σε ένα τεντωμένο σχοινί και οι μεγάλοι να κάνουν τους απολογισμούς τους, η τάξη των πραγμάτων ψάχνει να βρει τη δική της ισορροπία. Τελικά, ανεξαρτήτως των όποιων κρίσεων ηλικίας και ψυχολογίας, νομίζω τελικά ότι σημασία έχει να ζούμε τη κάθε στιγμή τότε που πρέπει και κυρίως όπως ΕΜΕΙΣ δοκούμε ότι πρέπει. Το έχω πει ξανά, είμαστε τόσο οι συγνώμες μας, όσο και τα λάθη μας…

υ.γ. Είμαι μια χαρά και στα καλύτερά μου (για να μην ανησυχείτε!), απλά το post ήρθε σαν σκέψεις με αφορμή τα γενέθλια του κολλητού μου … που μεγαλώνει! Χαχαχαχα! Αφιερωμένο και το video-τεμάχιο!

18 σχόλια:

  1. Έτσι ακριβώς! Να ζούμε! :):):)
    Καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eίναι ωραίο να μεγαλώνουν οι κολλητοί σου και εσύ -στην ίδια ηλικία- να τους αγαπάς και να κάνεις σκέψεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η νεοτητα ειναι υπερεκτιμημενη φιλε
    και το καταλαβα και γω τωρα στα 40

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλό είναι να μεγαλώνεις, απλά προτιμώ να γίνει με πολύ πιο αργούς ρυθμούς.
    επίσης, να καταγγείλω ότι τέτοιες σκέψεις δεν βοηθάνε, ειδικά ανθρώπους όπως εγώ που τις κρίσεις ηλικίας τις βιώνουν στα 20, στα 21, στα 22, στα 23, στα 24, στα 25, στα 25, στα 25, στα 25, στα 25..... ... και στα 25.
    ;-)
    καλό σκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάθε ηλικία έχει την ομορφιά της. Ειδικά όταν δεν προσπαθείς να αλλάξεις τα χαρακτηριστικά της και μετά να μοιάζεις σαν κάτι που ήταν κάποτε εσύ. Άλλο να φροντίζει κανείς τον εαυτό του και άλλο να του αλλάζει τα φώτα.

    Το οποίο κάνει άσχετο με το θέμα αλλά είναι απόλυτα σχετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σημασία έχει να ζούμε τη κάθε στιγμή τότε που πρέπει και κυρίως όπως ΕΜΕΙΣ δοκούμε ότι πρέπει!!
    αμ έλα που δεν το κάνουμε,και ξαφνικά ανακαλύπτουμε (εγώ δηλαδή ότι έχασα 10 χρόνια και δεν ξέρω που? και πότε έφυγαν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε Πετροχείλο,
    κάποτε ήμουνα πουλί
    και μ' αγαπούσανε πολλοί!


    LOL!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Ηφαιστίωνας: Ελπίζω να ήταν ωραίο και σένα το ΣΚ σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Apos: Αχ πόσο με καταλαβαίνεις Αργεντινέ μου! Είσαι ο άνθρωπός μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Άσωτος Γιος: Η νεότητα αγαπητέ μου ΠΟΤΕ δεν είναι υπερεκτιμημένη. Είναι δροσερή, όμορφη, ανέμελη και ανεπανάληπτη! Όλα τα άλλα είναι απλά παρηγοριά στον άρρωστο...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Scatterbrain: Να φανταστώ ότι και του χρόνου 25 θα κλείσεις; Χαχαχαχα!!! Εγώ πάντως 25 θα σε λέω για όσο θες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @G4George: Δασκαλέ μου...εσύ ποτέ δεν είσαι εκτός θέματος...εξ ου και Δάσκαλος! Απλά πάντα ό,τι λες έχει δεύτερο και τρίτο επίπεδο σκέψης. Αυτά έχει να είσαι ένας σοφός μεσήλικας...χαχαχαχα!!!

    υ.γ. Το ξέρεις ότι δεν μπορώ να μην σε πειράξω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Φούλη: Τα χρόνια ποτέ δεν χάνονται μόνα τους. Εμείς τα χάνουμε στο δρόμο. Οπότε από εδώ και πέρα ας προσέχουμε πολύ!! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. zero Ποσο εισαι; εγω δε θα γυριζα το χρονο πισω με τιποτα παντως.Με προτιμω με το σημερινο καβουκι (και το σημερινο μυαλουδακι).Μα νταξει στην ουσια αν δεν αλλαζε το καβουκι με τα χρονια , σιγα μην εμπαινε κανεις σε τετοιες σκεψεις ή κρισεις κτλ κτλ. Ειναι μερικοι που αναγκαζονται να μεγαλωσουν απο την εικονα που αντικριζουν στο καθρευτη.Αν αυτη δεν αλλαζε , θα μεγαλωναν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. xaxa εγω το σοκ με την ηλικια μου το επαθα στα 25. στα 30 ουτε που πηρα χαμπαρι, ουτε σοκ ουτε κριση ουτε τιποτα :))))
    τωρα που πλησιαζω τα 35 δεν ξερω αν με πιασει κατι θα δειξει.
    ζουμε τις στιγμες αλλα το συνολο τους φτιαχνει τη ζωη μας ε; :)

    καλη βδομάδααααα
    φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @Nick: Δεν είμαι μωρέ και μεγάλος...απλά κάνω και λίγη πλάκα. Γύρω στα 30 είμαι! Αλλά άσε να κάνουμε και λίγη πλακίτσα να περάσουν ευχάριστα τα χρόνια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @DaisyCrazy: Όταν προσεγγίζω τα 35 θα σου πω. Προς το παρόν με τα 30 δεν με βλέπω να παθαίνω καμιά κρίση είναι η αλήθεια! Χαχαχαα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ουσία του blogging είναι το σχόλιο! Ποιος θα ήθελε ένα μουγκό ψυχίατρο;