5 Σεπτεμβρίου 2009

Μια χυλόπιτα στο 4...και γρήγορα!!



Η ζωή είναι πολύπλοκη! Δαιδαλώδεις διαδρομές, πολυάριθμα άτομα και αμέτρητες εμπειρίες που σε στοιχειώνουν ή σε απογειώνουν. Μοναδικός οδηγός σε αυτή την ατέρμονη προσπάθεια για να μεταβείς στο αύριο είναι το μυαλό σου και η διαίσθηση σου. Το πρώτο γιατί επεξεργάζεται το παρελθόν και το παρόν, και η δεύτερη γιατί προβλέπει το μέλλον. Εγγενής αβεβαιότητα, έτσι κι αλλιώς, υπάρχει σε ό,τι κάνουμε. Αυτό είναι κάτι που δυστυχώς ή και ευτυχώς δεν γλιτώνουμε.


Ορισμένοι άνθρωποι είναι εκ φύσεως ανοργάνωτοι και παλεύουν με τις καταστάσεις ad hoc ή πολλές φορές a posteriori. Άλλοι προνοούν και κατηγοριοποιούν τον κόσμο σε ομάδες…κοινώς a priori…και έτσι γλιτώνουν χρόνο και προσπάθεια. Διαβάζοντας, λοιπόν, τις προάλλες το άρθρο της Cindy για τις κατηγορίες των γυναικών σκέφτηκα ότι αντίστοιχα μπορείς κανείς να προβεί σε μύριες άλλες κατηγοριοποιήσεις. Κατηγορίες των ανδρών (ψυλλιάζομαι όμως ότι αυτό το έχει έτοιμο η λεγάμενη), gay, πέφτουλων και πολλές-πολλές άλλες. Αν όμως υπάρχει μια κατηγοριοποίηση που αξίζει κανείς να κάνει, είναι ίσως αυτή των διαφόρων ειδών χυλόπιτας!!!


Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν έχει φάει έστω και μια χυλόπιτα στη ζωή του. Νόμος σας λέω…απαράβατος κανόνας. Άνθρωπος που δεν έχει φάει χυλόπιτα – με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο – είναι άπαρτος άνθρωπος…αμόλυντος και ανέγγιχτος…παρθένος ρε παιδάκι μου…πως το λένε; Εικάζεται ότι το όνομα της η χυλόπιτα το πήρε από το σκεύασμα που έδιναν τα παλιά χρόνια οι κομπογιαννίτες γιατροί στους απογοητευμένους και καταφρονεμένους ερωτευμένους. Παραδοσιακά, η χυλόπιτα συνηθίζετε να δίνεται μετά το πέσιμο. Στις μέρες μας, όμως, είναι συχνό το φαινόμενο να δίνετε και μετά το πρώτο, δεύτερο, ακόμα και τρίτο πήδημα.


Ενώ, είναι αξίωμα ότι όλοι έχουμε φάει χυλόπιτα…δεν είναι αναγκαίο ότι όλοι έχουν δώσει χυλόπιτα. Εικάζεται ότι η θέση του δότη χυλόπιτας είναι δύσκολη. Μαλακίες! Πανεύκολη είναι…γιατί είσαι σε πολύ πλεονεκτική θέση. Το θέμα είναι απλά ότι πρέπει να επιλέξεις ορθά το είδος χυλόπιτας που θα σερβίρεις γιατί έχεις το κίνδυνο να γίνεις εξαιρετικά κοινότυπος έως και εκνευριστικός. Έχουμε και λέμε λοιπόν…


Είδος 1ο - “Σε βλέπω σα φίλο!”: Σπανίως εννοείς αυτό που λες. Πραγματικά θες να πεις “Δεν σε βλέπω σα φίλο…απλά δεν υπάρχει περίπτωση να κοιμηθώ μαζί σου ακόμα και αν ήσουν ο τελευταίος άνθρωπος στη γη”. Χειρότερη version είναι το “σε βλέπω σαν αδερφό μου”. Ιδανική απάντηση σε αυτή την ατάκα είναι “εεε έλα να πηδηχτούμε αδερφικά τότε”

Εναλλακτική επιλογή: Είναι προτιμότερο πάντα να είσαι ευθύς και σαφής. Τύπου: “Δεν σε βλέπω καθόλου ερωτικά”.


Είδος 2ο – “Δεν είμαι σε φάση να κάνω σχέση”: Επίσης μεγάλο ψέμα. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι σε θέση να κάνει σχέση με ΕΣΕΝΑ. Το γκομενάκι απέναντι άνετα θα το έβαζε κάτω και θα του άλλαζε τον αδόξαστο. Με εσένα πάλι…ούτε το φιλί της αγάπης την Ανάσταση δεν θα έδινε. Αν βρεις πάλι το άτομο που σου την πλάσαρε με σχέση την άλλη βδομάδα…μην σου κάνει και τόσο εντύπωση!

Εναλλακτική επιλογή: Είναι προτιμότερο να είσαι και πάλι ευθύς και σαφής. Τύπου: “Δεν σε βλέπω καθόλου ερωτικά”. Γκε γκε;;;;;


Είδος 3ο – “Δεν σου αξίζω πραγματικά. Είσαι πάρα πολύ καλό παιδί”: Αυτή η χυλόπιτα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Την λες σε απόσταση ασφαλείας γιατί μπορεί να σου έρθει τίποτα στο κεφάλι. Αν η ατάκα λέγεται και αφού το έχετε κάνει ασύστολα επί μια βδομάδα, τότε τα πράγματα είναι εξαιρετικά σκούρα. Την πάτησες μεγάλε!

Εναλλακτική επιλογή: Είναι προτιμότερο να είσαι για μια ακόμη φορά ευθύς και σαφής από την αρχή. Τύπου: “Δεν ψάχνω για δεσμεύσεις…είσαι να ξεσκιζόμαστε και όσο μας πάει;”.


Είδος 4ο – “Θες από εδώ και πέρα να το πάμε σε Open Relationship;”: Εντάξει αυτό δεν είναι ακριβώς χυλόπιτα, αλλά προσωπικά το θεωρώ χειρότερο και από χυλόπιτα. Σε απλή μετάφραση σου λέει “Καλός είσαι μωρέ, αλλά θέλω πλέον το κέρατο να στο ρίχνω και επίσημα και με το νόμο”. Sorry, αλλά οικειοθελώς κερατάς εγώ δεν γίνομαι…δεν έχω φτάσει σε τέτοιο μαζοχισμό!

Εναλλακτική επιλογή: Δεν υπάρχει εναλλακτική επιλογή βέβαια. Χώρισε φίλε αν δεν γουστάρεις. Έχε και λίγη αξιοπρέπεια γαμώτο διάολο μου!!!!!!!!!!!!!!!!


Είδος 5ο – “Βρίσκεται βλέπεις κάποιος άλλο στη ζωή μου”: Εδώ είναι αμφίρροπα τα πράγματα. Αν όντως υπάρχει κάποιος, τότε πρέπει να εκτιμήσεις την ειλικρίνεια της χυλόπιτας. Αν, όμως, αυτός ο άλλος είναι ο άγνωστος Χ και ο Τσάρλι με τους Αγγέλους του, τότε το πιο πιθανό είναι το εξής: “Δεν υπάρχει κανένας βέβαια, αλλά είσαι τόσο ελεεινός πέφτουλας που αν δεν σου πω ότι υπάρχει άλλος θα με πρήξεις”. Η χυλόπιτα συχνά σερβίρεται και με την ατάκα: “ Μου αρέσεις, αλλά είμαι κολλημένος αλλού”. Εδώ τα πράγματα είναι πολύ πιο ύπουλα και να προσέχετε αυτά τα άτομα, γιατί η μετάφραση είναι: “Δεν είμαι αλλού και δεν είναι ότι δεν θα πηδιόμασταν, αλλά κάτσε λίγο στη κατάψυξη και αν δεν κάτσει κάτι άλλο θα ρίξουμε ένα πήδουλο και μετά έξω από την πόρτα”.

Εναλλακτική επιλογή: Πες την αλήθεια…


Επιλογή 6η – “Δεν με αναγνωρίζω. Έχω φρικάρει. Δεν ξέρω τι έγινε”: Το έγκλημα προφανώς και έγινε και δεν έχω τα αρχίδια να σου πω ότι “ήσουν μόνο για μια νύχτα καληνύχτα, καληνύχτα”. Η εσωτερική μας δήθεν ψυχολογική κρίση είναι πάντοτε η καλύτερη δικαιολογία για να βασίσουμε μια χυλόπιτα. Δεν φταίω εγώ, αλλά είμαι μπερδεμένος και δεν ξέρω τι μου συνέβη. Ιδανική απάντηση είναι: “φέρε πίσω αυτόν με τον οποίο πηδήχτηκα, γιατί με αυτή τη version του εαυτού σου δεν περνάω καθόλου καλά”.

Εναλλακτική επιλογή: Πες την αλήθεια ότι θέλεις μια και μόνο νύχτα. Έχε το θάρρος τουλάχιστον να διαχειριστείς έτσι και την ενδεχόμενη άρνηση.


Επιλογή 7η – “Θέλω χρόνο”: Ίσως από τις πιο εμετικές μορφές χυλόπιτας. Κι εγώ θέλω ένα μπαλτά για να σε καθαρίσω. Μισό λεπτό να τον βρω. Η απλή μετάφραση είναι: “Θέλω χρόνο για να πάω και με άλλο κόσμο για ποικιλία και άμα βαρεθώ θα γυρίσω”.

Εναλλακτική επιλογή: Χώρισε….!!!!!! Πως σου φαίνεται σαν λύση;


Αν κάτσω και σκεφτώ…μπορώ φαντάζομαι να βρω άπειρες ατάκες και είδη χυλόπιτας. Τα σχόλια είναι ανοιχτά για να συμπληρώσετε όποιες εσείς νομίζετε!! Απλή συμβουλή, λοιπόν, σε άντρες και κορίτσια…να είσαστε ειλικρινείς. Από την ειλικρίνεια δεν έχασε κανείς. Ααααα και κάτι άλλο…ειλικρίνεια δεν σημαίνει αγένεια. Το λέω γιατί κάποιοι το έχουν παρερμηνεύσει!!

27 σχόλια:

  1. Ναι ναι, σωστές οι χυλόπιτες που κατέγραψες..
    Αυτή την τελευταία φοβάμαι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ελα ρε αγάπη....
    Ελα ρε αγαπη λεω!
    Ξεχασες το καλυτερο
    "Ειμαι κολλημενος με τον πρωην μου"
    αχαχαχαχαχαχα
    Μαλακα ειναι τραγικα!
    Μου ρθε να ουρλιαξω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ζωή χωρίς χυλόπιττα δεν λέει.
    Αλλά κι αυτή που λέει η θεία Ντόννα πολύ συχνή. Εφαγα μια τέτοια μες στο καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Hφαιστίωνας: Η τελευταία είναι ιδιαίτερα επίπονη και από τις πλέον παράλογες! Πότε δεν κατάλαβα τι σημαίνει ότι θες χρόνο! Χέσε μας...πάρε ρολόι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Aunt Donna and Bear: Δεν με διαβάζετε προσεκτικά!! Θα σας μαλώσω!!! Την έχω συμπεριλάβει στο είδος χυλόπιτας Νο.5!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εδώ θα τα χαλάσουμε μου φαίνεται. Δεν μου αρέσουν οι κατηγοριοποιήσεις, αυτού του είδους οι κατάλογοι. Σίγουρα πάντως η ειλικρίνεια είναι το καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ουπς....
    μερικοί φιλαράκο τα θέλουν όλα δικά τους, απλά τράβα ένα μεγάλο χ και μη χάνεις το χρόνο σου.
    μερικοί άνθρωποι εν τέλει δεν αξίζει ούτε να τους φτύσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Νίκος: Ωωωω ναι θα τα χαλάσουμε. Οι κατηγοριοποιήσεις προσφέρουν εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες. Όπως κάθε πράγμα νομίζω ότι είναι η χρήση που του κάνεις που δίνει αξία. Η επιστημονική μέθοδος της ταξινόμησης είναι ανεκτίμητη...μην το ξεχνάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Thanos: Καλέ...να ξεκαθαρίσω ότι όλα μια χαρά. Για χαβαλέ έγραψα την ανάρτηση. Όλα καλά...μην ανησυχείς. Στο ρεζουμέ όμως όσων λες...έχεις απόλυτο δίκιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. και πώς θα έλεγες ευγενικά το "σε βαρέθηκα, θέλω να ψάξω να βρω κάτι καλύτερο, αλλά μέχρι να το βρω προτιμώ να είμαι μόνος μου παρά μαζί σου;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Ανώνυμος: Ίσως να έλεγες απλά "Χωρίζουμε"! Πως σου φαίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. απλά "χωρίζουμε"; και ο άλλος δε θα θέλει εξηγήσεις; πώς αφήνεις κάποιον χωρίς να τον πληγώσεις αλλά και χωρίς να αφήσεις ελπίδες για επανασύνδεση (ειδικά όταν έχετε περάσει πολύ καλά μαζί);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η αλήθεια καλέ μου, ειναι η πιο υπερεκτιμημένη αρετή. Αν δηλαδή ειναι και αρετή... πράγμα για το οποιο πολύ αμφιβαλλω.
    Όχι στην ζωή μας οφειλουμε να διεκδικουμε το παραμυθι μας, με νυχια και με δόντια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Ανώνυμος: Εξηγήσεις και βέβαια θα θέλει. Και του τις χρωστάς κιόλας. Να πεις ότι κουράστηκες. Να πεις ότι υπάρχει άλλος. Να έχεις τα αρχίδια να πεις ό,τι νιώθεις και ό,τι πραγματικά συμβαίνει! Να του δώσεις το δικαίωμα να γίνεις εσύ ο μαλάκας στα μάτια του και μέσα από αυτή τη διεργασία να σε ξεπεράσει και πιο εύκολα.

    Πως αφήνεις κάποιον χωρίς να τον πληγώσεις; Μα η απόρριψη εξ ορισμού πονάει. Ξέρεις κανένα που ηδονίζεται με τις χυλόπιτες ή τους χωρισμούς; Κανένας!! Σε κάθε περίπτωση όμως χρωστάς στον άλλο την αλήθεια και όχι μια κοροϊδευτική απάντηση. Αυτό λέω μόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Κατερίνα: Το παραμύθι μας εννοείται ότι πρέπει να το κυνηγάμε. Να παραμυθιάζουμε τους άλλους δεν οφείλουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. EPSU έγραψες οκ! :-)

    Μπορώ να πω, πως ΟΤΙ και να πεις, αν ο άλλος είναι ζώον δεν πρόκειται να το εκτιμήσει. Εγώ όποτε είναι να δώσω χυλόπιτα απλά το λέω. Δεν θα κάτσω να σκάσω, δεν μου αρέσεις, θέλω άλλους, χωρίζουμε, άντε γεια.

    Να σου πω σε κανα MSN να φρικάρεις χαχα

    Πάντως τέλειο ποστ χτύπησες διάνα σε όλα. Εγώ έχω βρεθεί και στις 2 θέσεις αλλά στα απότέτοια μου... μουχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @Another George: Εεεεε αφού το λατρεύεται...αφήστε στην έξοδο ό,τι προαιρείστε! Έχουμε και έξοδα αγαπητέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Mr.F: Μα φίλτατε EPSU μου δεν είναι το θέμα να το εκτιμήσει ο άλλος. Σιγά μην εκτιμήσει τη χυλόπιτα ή τον χωρισμό. Για τον εαυτό σου οφείλεις να το κάνεις πάνω από όλα. Και έπειτα το κάνεις και για να σεβαστείς και τον απεναντί σου! Αν έχει μυαλό να καταλάβει κάποια πράγματα είναι δικό του θέμα.

    Και τονίζω όμως κάτι σημαντικό. Να είσαι ειλικρινής δεν σημαίνει ότι είσαι αγενής. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από το να σου πει ο άλλος ότι του αρέσεις. Προσκυνάς πρώτα και μετά ευγενικά λες την αλήθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. All is fair in love and war. Δεν χαρίζω κάστανα. Βαριέμαι τις ευγένειες, ποτέ δεν τις εκτιμάνε, απλά φεύγω και τελειώνει εκεί το θέμα. Δεν υπέγραψα και κανένα συμβόλαιο ΧΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Mr.F: Εσύ μια μέρα θα φας ξύλο! Και πολύ φοβάμαι ότι θα χειροκροτώ αυτόν που θα στο δώσει...χαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @Zero Point
    Κανείς δεν μπορεί να με δείρει, μετά θα επέλθει αργή και βασανιστική εκδίκηση (αν τελικά καταφέρει να κάνει κάτι, γιατί χτυπάμε και τόσο γυμναστήριο έλεος δηλαδή) ΧΟΧΟΧΟΧΟ :-)

    Αλλά είμαι καλό παιδί ρε EPSU, γιατί να με δείρουν :-) Είμαι γλύκουλίνι μπουσουλίνι απλά αν μιλήσω πετάω βατράχια καμιά φορά και πληγώνονται..τι να κάνω. χοχοχοχο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Mr.F: Then think twice before you speak! Κανείς δεν έχασε από λίγη σκέψη...για να μην πετάξει βατράχι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Απαπά μου!! Αυτά είναι πράγματα του σατανά. Αίσχος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @Cinderella: Γιατί κοπελιά; Χυλόπιτα δεν έχετε ρίξει ποτέ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. προσυπογράφω το κείμενό σου. γέλασα λιγάκι όταν τα διάβασα, μετά σκέφτηκα πως είναι τόσο κλισέ....

    τεσπά.. και αυτά μέσα στο κόλπο είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @Profylaktiko: Κλισέ όσο δεν πάει! Αλλά κύριε Καπότα μου, μην μου πεις ότι δεν έχεις ακούσει έστω και ένα στη ζωή σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή