4 Σεπτεμβρίου 2009

Ουφ...πάλι έκθεση μας έβαλε η δασκάλα!


Πως πέρασα το Σαββατοκύριακο


Το Σαββατοκύριακο αυτό ήταν απίστευτο. Πήγαμε με τη μαμά μου και είδαμε το Harry Potter στο σινεμά και εμένα μου αρέσει πολύ ο Harry Potter. Η αδερφή μου αρρώστησε και την κλείσανε μέσα στο δωμάτιό της οπότε σταμάτησε να με ζαλίζει. Η αδερφή μου είναι μεγάλη γουρούνα, αλλά ο μπαμπάς μου είπε ότι δεν έπαθε τη γρίπη των χοίρων. Ο μπαμπάς είπε ότι αν όλα τα γουρούνια είχαν πάθει τη γρίπη των χοίρων, τότε θα είχε γλιτώσει ο κόσμος. Κάτι θα ξέρει ο μπαμπάς που είναι και μεγάλος. Επίσης, το πιο σημαντικό είναι ότι τον άλλο μήνα θα πάμε στο χωριό. Στο χωριό καλά είναι που θα πάμε, αλλά θα λείπει η ξαδέρφη μου και αυτό δεν μου αρέσει και πολύ.


Τα καλοκαίρια στο χωριό μαζευόμαστε πολλά παιδιά και περνάμε πολύ όμορφα. Αυτή τη φορά όμως δεν θα πάμε για διακοπές, αλλά άκουσα ότι θα πάμε για εκλογές. Αυτό δεν ξέρω αν είναι καλό βέβαια γιατί ο μπαμπάς όταν το έμαθε φώναζε ότι “άλλη όρεξη δεν είχε από το να πάει να ψηφίσει τους μαλάκες”. Ο μαλάκας είναι κακιά λέξη και μια φορά που είχα πει το νονό μαλάκα επειδή δεν μου πήρε τη λαμπάδα που ήθελα, έφαγα πάρα πολύ ξύλο. Οπότε η λέξη μαλάκας δεν πρέπει να είναι καλή.


Εγώ είμαι πολύ φρόνιμο παιδί και όλοι έχουν να το λένε στην οικογένεια ότι θέλω να μαθαίνω τα πάντα. Η αδερφή μου με λέει ξερόλα, αλλά αυτή είναι βλαμμένη οπότε δεν μετράει. Γι’ αυτό έπιασα τη γιαγιά και τη ρώτησα τι είναι εκλογές. Η γιαγιά μου είπε ότι αυτό το παλικάρι που έχουμε για να μας κυβερνά τον ψηφίζει ολάκερη η οικουμένη, ακόμα και ο παππούς που πέθανε. Τον παππού εγώ δεν τον πήγαινα πολύ γιατί μου φώναζε, άρα δεν πρέπει να είναι και πολύ καλό αυτό το παλικάρι. Η γιαγιά πρόσθεσε ότι ο άλλος, ο κακό χρόνο να έχει, με το μουστάκι θέλει να γίνει αυτός αρχηγός μας και ζητούσε όλη την ώρα “πρόωρες εκλογές”. Πρόωρος έμαθα ότι πάει να πει κάτι σαν γρήγορος. Οπότε κατάλαβα ότι οι κύριοι δεν θέλουν να μας παιδεύουνε γι’ αυτό μας στέλνουν διακοπές ξανά στο χωριό για να ξεκουραστούμε.


Την Κυριακή στο σπίτι ήρθε ξανά η γιαγιά (η μαμά της μαμάς) και δεν περάσαμε όμορφα γιατί ο παππούς (ο μπαμπάς του μπαμπά) τσακώθηκε μαζί της για τις εκλογές. Ο παππούς φώναζε ότι πρέπει να φύγει το σάπιο υποκείμενο και η γιαγιά του έλεγε ότι δεξιά γεννήθηκε και δεξιά θα πεθάνει. Εγώ στεκόμουν και τους κοίταζα και πολύ λυπόμουν γιατί δεν πρέπει ο κόσμος να τσακώνεται. Εκτός αν είμαι εγώ και η αδερφή μου που εγώ έχω πάντα δίκιο.


Ο κύριος Καραμανλής λέει πάντως ότι είναι υπεύθυνος. Εγώ από αυτό καταλαβαίνω ότι λέει αλήθεια γιατί θα μας στείλει στο χωριό πάλι, παρότι πήγαμε και το καλοκαίρι. Και στο χωριό εγώ δεν βαριέμαι ποτέ να πηγαίνω. Αν και ο κύριος Παπανδρέου είναι υπεύθυνος, τότε πρέπει και αυτός να μας στείλει πάλι τα Χριστούγεννα. Το Πάσχα πηγαίνουμε έτσι κι αλλιώς, οπότε δεν χρειάζεται να μας στείλει κανένας. Πάμε από μόνοι μας.


Από όλα αυτά κατάλαβα ότι οι εκλογές είναι κάτι σαν τη θεία τη Παναγιώτα που δουλεύει σε τουριστικό γραφείο και στέλνει τον κόσμο για διακοπές. Οι διακοπές είναι μεγάλο πράγμα για τον άνθρωπο. Οπότε όταν μεγαλώσω θέλω κι εγώ να γίνω πολιτικός και να κάνω εκλογές για να στέλνω τον κόσμο για διακοπές.

26 σχόλια:

  1. Χαχαχαχαχα! Ναι τουριστικά εκλογικά γραφεία!!!
    Δεν έχεις και άδικο, μια μέρα αδειούλα την καβατζώνουμε! :):):):)

    ΥΓ. Με το καλό και πολιτικός!!

    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χααααχαχαχαχα.. απίθανο!!!!

    Εμείς που δεν έχουμε χωριά, δεν μπορούν να μας στείλουν κανένα εξωτερικό; Αν κι εδώ που τα λέμε αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ... μας βλέπω μετανάστες .. :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε βλέπω να μένεις μόνιμα στο χωριό φέτος χα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα τα πάρω τα εκλογικά δικαιώματα μου απο την επαρχία δεν είναι κατάσταση αυτή να πηγαινοερχόμαστε στις γίδες :P :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λοιπόν, μη με δείρετε, αλλά το πρώτο μήνυμα που ανταλλάξαμε μεταξύ συναδέλφων (εκπαιδευτικών) μετά το διάγγελμα του κυρίου πρωθυπουργού έλεγε: "Έσκασε το πρώτο τετραήμερο της χρονιάς, 2 με 5 Οκτωβρίου". Και μάλιστα, χωρίς καμιά ανάγκη μετακίνησης σε χωριά. Γιατί με τρώει να ψηφίσω με τέτοιο τρόπο ώστε να μη βγει αυτοδύναμη κυβέρνηση και να έχουμε πάλι εκλογές σε 3 μήνες; ΓΙΑΤΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αχ ναι. το μόνο "καλό" των εκλογών είναι πως πηγαίνουμε διακοπές... τουλάχιστον για μένα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Ηφαιστίωνας: Καλέ 3 μέρες αδειούλα καβατζώνετε νομίζω! Μια χαρά σας έρχεται. Να μην φωνάζετε! Χαχαχα!!

    Όταν μεγαλώσω θα γίνω καλός άνθρωπος. Άρα πολιτικός δεν μπορώ να γίνω! Χαχαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Manetarius: Εεεε δεν είναι και όλοι τυχεροί. Τι να κάνουμε! Τουριστικό πρακτορείο είναι οι άνθρωποι...δεν είναι και η Τζοβάνα Φραγκούλη!! Χαχαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Bear: Λες εεεε; Εεεε είπαμε το πολύ πολύ τα Χριστούγεννα πάλι. Πάσχα θα πάμε έτσι κι αλλιώς! Χαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @Μεθυσμένη Καρδιά: Αααα μην το λες...διατηρείς και τη συνδεσή σου με το βουκολικό τοπίο...που τόσο μας λείπει στις μέρες μας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Νίκος: Τι να σας πω αγαπητέ μου; Φτού σας και πάλι φτου σας! Μετά λέμε ότι μόνο ένα παιδί θα μπορούσε να το σκεφτεί έτσι! Να ψηφίσετε με σύνεση. Σαν δεν ντρεπόσαστε λέω εγώ...χαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Προφυλακτικό: Άλλος από εδώ με τις διακοπές. Τι να πω τώρα; Σαπίλα...σαπίλα...ένας απέραντος βούρκος!! Χααχαχαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όχι βρε, είναι ανάλογα τα χιλιόμετρα.. εγώ προσωπικά, μία μέρα.. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μπαμπά θα μου τα φουσκώσεις μπαμπά θα μου τα φουσκώσεις?!!!
    Καταπληκτικό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μα καλά δε σου μάθαν πως η λέξη εκλογές είναι τόσο κακιά όσο και το μαλάκας.μην σου πω χειρότερη.γρήγορα τιμωρία και διπλή μάλιστα γιατί όταν θα γίνεις μεγάλος θα θες και να τις κάνεις...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. τι εχετε παθει οι αθηναιοι με το βουκολικο τοπιο?εγω θελω καυσαεριο,θελω αμαξια να κυκλοφορουνε,μετρο,μποτιλιαρισμα,μποτιλιαρισμα,και κινηση.Το καλοκαιρι να μην εχει καν κουνουπια,οχι οπως το χωριο που βαζεις 5 στρωσεις σιτα και μονο φιδια και σκορπιοι δεν μπαινουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η κυβερνητική προπαγάνδα είχε ξεκινήσει καιρό τώρα, κάθε 3 και λίγο είχε σε επανάληψη στην ΕΤ3 την εκπομπή 'Κυριακή στο χωριό' ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Ηφαιστίωνας: Ααααα μαλακία!! Εγώ έχω υπ' όψιν μου μεγάλες χιλιομετρικέ αποστάσεις...γι' αυτό μάλλον! Χαχαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @One Happy Dot: Γυναίκα φούσκωσε τα μπρατσάκια στη κόρη σου!! Χαχαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @Μικρός Πρίγκιπας: Κάπου διάβασα ότι είναι γλυκό το πιοτό της αμαρτίας. Μάλλον έχουν δίκιο μικρέ μου πρίγκιπα...χαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @Μεθυσμένη Καρδιά: Αγαπητέ μου δεν ξέρεις ότι πάντα σου λείπει αυτό που δεν έχεις; Αν και εσύ για άλλους λόγους αγαπάς Αθήνα, αλλά μην επεκταθούμε!! Χαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @Τhanos: Το ήξερα ότι ήσουν μπροστά. Το είχα καταλάβει καιρό τώρα. Αλλά μόλις τώρα συνειδητοποίησα το μεγαλείο της σκέψης σου. Απλά προσκυνώωωωωωωωωωω!!!!!!!!!! Χαχαχαχαχαχαχαχαα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Διακοπές όπου θέλουμε η συγκεκριμένα στο χωριό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @Another George: Καλέ εκεί που ψηφίζετε μόνο! Μην ζητάτε αγαπητέ μου κι εσείς θαύματα! Είπαμε...το παραχέσατε!! Χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μεταδημότευσα αγαπητέ προσφάτως, οπότε ΦΕΤΟΣ θα κάνω αλλού διακοπές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ουσία του blogging είναι το σχόλιο! Ποιος θα ήθελε ένα μουγκό ψυχίατρο;