8 Ιουλίου 2010

The drama of the legitimate revolution


Η μάνα μου συνηθίζει να λέει ότι κοντά στο βασιλικό, ποτίζεται και η γλάστρα…και από γλάστρες σε αυτή τη χώρα έχουμε να φάνε κι οι κότες. Βέβαια κι από κότες επίσης έχουμε τώρα που το σκέπτομαι…δόξα τω Θεώ!


Μέσα σε έναν απεργιακό κλοιό που κάνει την απεργία να αρχίζει να χάνει το νόημά της και να γίνεται θεσμός, τα πράγματα μόνο καλά δεν μπορεί να είναι. Γιατί επανάσταση μια φορά την εβδομάδα, δεν είναι επανάσταση, αλλά χάπι για τη πίεση. Εκείνη που αναμφισβήτητα νιώθει ο κάθε πολίτης στο σβέρκο του, χωρίς να καταλαβαίνει ακριβώς και για ποιο λόγο πρέπει να τη βιώνει. Ο πολίτης εκείνος ο οποίος βάλλεται, αλλά από την άλλη είναι και συνυπεύθυνος γι’ αυτή τη κατάσταση. Σαφώς όχι με όμοιες ευθύνες με εκείνους που δημιούργησαν τα καθόλου μυστηριωδώς διογκωμένα ελλείμματα…αλλά σίγουρα με ευθύνες ανοχής. Όπως άγνοια του νόμου δεν υπάρχει για κανένα μας, έτσι δεν μπορεί να υπάρχει και άγνοια της αστικής ευθύνης.


Διατηρώ, λοιπόν, το δικαίωμα να μη σταθώ δίπλα στους ανθρώπους που αποφασίζουν για μένα, χωρίς να ρωτάνε εμένα. Ωστόσο, διατηρώ το δικαίωμα να μη σταθώ και δίπλα σε εκείνους του “συμπολίτες” μου που διαμαρτύρονται για τα αδικαιολόγητα κεκτημένα τους. Ενδεικτικό παράδειγμα και μόνο – και πιστέψτε με είναι πάρα πολλά - είναι εκείνοι οι εκατοντάδες συμβασιούχοι της Αττικό Μετρό που απέργησαν επί ένα σύνολο ημερών. Ενδεικτικά και πάλι αντλώ πληροφορίες από το Πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (που άγνωστο γιατί, τα ΜΜΕ όπως η “Όλγα και το παρεάκι της” – βλέπε εξαίρετη ανάρτηση του Apos - δυσκολεύονται να βρουν το site του…Τυχαίο; Δεν νομίζω!):


  1. Οι προσλήψεις έγιναν λίγες μέρες πριν τις προηγούμενες εκλογές, ενώ ο νόμος ρητά το απαγορεύει.
  2. Οι όποιες δημόσιες προσκλήσεις ενδιαφέροντος απουσίαζαν παντελώς από τον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο.
  3. Τα βιογραφικά προσκομίζονται στην υπηρεσία όποτε τους φέξει…ενώ η πλειοψηφία έχει ως στοιχεία επικοινωνίας τα τηλέφωνα δημοσίων υπηρεσιών, όπως του ΥΠΕΧΩΔΕ.
  4. Οι διαδικασίες της συνέντευξης έπονται της πρόσληψης ή ενώ υπάρχει αρνητικό πόρισμα, ο υποψήφιος προσλαμβάνεται για τη θέση που έχει κριθεί ακατάλληλος.


Οι δε μισθοί ποικίλλουν, με το χαμηλότερο (μικτό) στα 2000 ευρώ και τον υψηλότερο περί τα 7500 χιλιαρικάκια. Κακό δεν το λες!


Για μια ακόμη φορά θυμάμαι τα λόγια…όταν η επανάσταση αγάπη μου νομιμοποιείται ή γίνεται επάγγελμα…τότε χάνει όλο το γούστο και την αξία της…!!

9 σχόλια:

  1. Ναι ε; Και κάνουνε και απεργίες από πάνω, δεν είχα ακούσει κάτι..
    Μήπως τα καλά της Αγρογής τα ξέραμε; Τώρα βγήκαν και αυτά και να δεις πόσα θα βγουν ακόμη....
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το χουμε χασει σα λαος, μη το ψαχνεις
    και η "αριστερα" ακομη πιο πολυ ξερεις αυτη που οργιζεται για τα δικαιωματα των πολιτων και ζει μια χαρα στην εκαλη και στη κηφισia με τον μισθο του βουλευτη που μια χαρα δε μειωθηκε ποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To ζητούμενο βέβαια θα ήταν να διωχθούν ποινικά αυτοί που έκαναν τους διορισμούς. Αλλά αυτό είναι αδύνατο, αφού ο φαύλος μηχανισμός που συγκεντρώνει βιογραφικά και τα καταθέτει σε ένα υπουργικό γραφείο είναι σχεδόν αόρατος.
    Έχω μάλιστα την εντύπωση ότι οι διορισμοί σε προεκλογική περίοδο απαγορεύονται από το Σύνταγμα. Όχι τη στάση του Μετρό, change for line 3 connection with tram. Το άλλο το Σύνταγμα που όλοι κόπτονται ότι σέβονται, κατηγορώντας την Αλέκα ότι το αγνοεί επιδεικτικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έτσι τα αφήσαμε να γίνουν!!!αν δεν μπορείς δες αυτό το βίντεο θα σε καθηλώσει βλέποντάς το πραγματικά δάκρυσα,είναι θεά ,αν και δεν ανήκω σε αυτή την παράταξη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλέ το βίντεο δεν το άφησα η τρελή!! η το άφησα και το έσβησες;αν θες παρ το http://www.youtube.com/watch?v=mb4v1U62838&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Hφαιστίωνας: Πως να τα ξέρουμε βρε Ηφαιστιωνά μου; Αφού κανέναν κανάλι, καμιά εφημερίδα δεν θεώρησε σκόπιμο να ασχοληθεί. Σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα θα είχε παρέμβη ήδη εισαγγελέας, αλλά εδώ καπνό αγοράζουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @Άσωτος: Ποια αριστερά παιδάκι μου; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις; Χαχαχαχα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @Apos: Προφανώς και απαγορεύονται αγαπητέ μου...όχι όπως λες από το Σύνταγμα Line, αλλά από το Σύνταγμα έρχομαι και στη κορφή καν έλα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Φούλη: Κατάλαβα ποιο video έλεγες. Το είχα δει στο Blog της Κατερίνας και ομολογουμένως συμφωνώ με τη Λιάνα, παρότι κι εγώ δεν είμαι συντρόφι της!! Γιατί btw ο Περισσός δεν την βάζει στο τιμόνι να δει προκοπή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η ουσία του blogging είναι το σχόλιο! Ποιος θα ήθελε ένα μουγκό ψυχίατρο;